4 Haziran 2009 Perşembe

CEZMI ERSOZ : FAST FOOD ILISKILER YASANIYOR

Dün gece Cine 5 de bir programa konuk olan Cezmi Ersöz'le hayata, aşka ve okul yıllarına dair yapılan söyleşiden bazı bölümleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.
KABATAŞ ERKEK LİSESİNE KAYIT

Ersöz'e Kabataş Erkek Lisesi'ne girşi ile ilgili bir soru soruldu. İşte ilginç okula başlayış hikayesi... Müdür Ersöz'ü okula kaydetmek istememiş.

"Okul çok para istiyordu. Biz de bu güç yoktu. Babam gündüzcü yazdırmak istiyordu. Çünkü yatılı için verecek para yoktu.. Ev Suadiye'de, okul ise Ortaköy'de. Müdür dedi ki : BU okuyamaz, BU belge alır. Nasıl gelip gidecek ? Kaç saat yol? 3 saat gidiş, 3 saat geliş... Babam dedi ki : Sorumlusu benim. Siz kaydını yaptırın. Müdür " Yok belge alır" dedi. Kaba ve üstten konuşuyor BU belge alır diyor. Ben de eziliyorum. "BU" diyor ya, BU diyor.

devamı...

ASYA OGRETMEN/LER KARGO BEKLIYOR

Yürekli bir insan... Misyon ve vizyon sahibi... Özel bir insan Huriye Atlamaz...

Facebook'ta yapı olarak duyarlı insanların da bulunduğunun bir kanıtı O...

"Önce İnsan" diye başlayan arkasından "Dünyayı Güzellikler Kurtaracak" ve "Yeryüzü Melekleri" ile devam eden amacından sapmadan, soyut alemi somut aleme taşıyan bir insan... Telefonda konuştuk ve bilgiler aldık. Huriye Hanım'dan.

Facebook'ta "MOR KADIN" diye sayfa açan, barışı, dünya barışını savunan ve buna inananlarla yol alan Huriye Tanımaz şimdi de kendisine gelen bir istek üzerine, araştırdıktan sonra bu kararı verip eyleme geçti. Konu " ASYA ÖĞRETMEN/LER KARGO BEKLİYOR"
devamı...

3 Haziran 2009 Çarşamba

IGNEADA - Gerçek bir cennet

Igneada Kirklareli vilayetinde Karadeniz kiyisindaki en güzel sahillerden ve dogaörtülerinden birine sahip bir beldemiz. Su ana kadar hakettigi yeri bulamamis. Gayemiz insanlara bu harika beldeyi tanitmaktir.

Yedigöller Milli Parki’ni kiskandiracak güzellikteki Istranca Ormanlari içinden geçilerek ulasilan Igneada 20 kilometreyi bulan genis kumsali ile insani büyülüyor.
Haziran - Eylül aylari yaz sezonu yasayan Igneada'ya çevre ilçe ve kentlerden akin edenler essiz kumsalin ve temiz denizin tadini çikariyorlar. Yilin diger aylarinda kumsal oto ve moto kroscularin gözdesi.
Içecek kadar temiz bir denize sahip sahili el degmemis, yagmaya ugramamis. Bu nedenle de dogal güzelligi essiz. Igneada tipik Karadeniz sahillerinin aksine yaz aylarinda sakin ve dalgasiz bir dogal liman. Kuzey rüzgarlarina kapali. Denizin 150 metresinin sig olusu ise bir baska avantaj. Üçüncü jeolojik zamanin sonlari ile dördüncü zamanin baslarinda çevredeki daglardan nehirler araciligi ile gelen alüvyonlarin Rapana sirti arasi ile Limanköy platosu önündeki körfezi doldurmasi ile bölgede birçok göl olusmus. Sazliklarla kapli göller kuslar için de tam bir cennet. Daglardan gelen sularla beslenen lagün gölleri kis aylarinda sularinin bir kismini Karadeniz'e bosaltiyorlar. Erikli Gölü çevresi dogal SIT alani ilan edilmis. Mert Gölü kiyilarinda ise bazi yapilara rastlaniyor. Dibi bataklik olan gölün asil zenginligi baliktan ziyade sazliklari. Sazlar kis aylarinda kesilip Hollanda'ya ihraç ediliyor.
Bu arada Hamam ve Pedina göllerinden bahsetmek gerek. Bu göllerin ziyaretçileri Bulgaristan, Rusya ve Tuna Nehri deltasindan gelen ördek, kugu ve diger kus türleri. Yildiz Daglari'nin sik ve gür ormanlarla kapli olmasi geyik, karaca, domuz, tavsan, tilki sansar gibi hayvanlarin yasamasina uygun bir ortam sagliyor. Avcilar için de gözde bir mekan oluyor.
Alamana adi verilen büyük balikçi tekneleri ile açik denizden yakalanan kalkan baliginin yani sira eylülde lüfer, palamut bollugu yasaniyor. Orman içinde alabalik yemek ise ayri bir güzellik.
Batakliklarda olusan Longoz Ormani, çok nemli, balçik alanlarda yetisen alüvyal orman türünün çok özgün bir örnegi, bu nedenle de koruma altina alinmis durumda.
Deniz fenerinin bulundugu sarp kayaliklar da ziyaretçileri baska bir aleme sürüklüyor.

VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

VAZGECISLER..

Nelerden vazgeçer insan ve neden vazgeçer....

Bir sevgili ya da bir amaç için kendinden vazgeçer mi? Şimdiye kadar benimsediği, değer verdiği, unutulmazlarını, yepyeni bir hayat arayışında, yepyeni bir tutkunun eşiğinde bırakabilir mi?...

Vazgeçebilir mi tüm bunlardan bir aşk uğruna?...

Evet vazgeçebilir. Çünkü ancak ve ancak gerçekten sevenler değeri küçümsenemeyecek bir şeylerden vazgeçebilir.

DEVAMI...

1 Haziran 2009 Pazartesi

LOSEMILI COCUKLAR HAFTASI ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR

İzmir, istanbul, Eskişehir ve pek çok ilde kutlamaları süren LÖSEV Çocuk Haftası çeşitli etkilnliklerle devam ediyor. Cumartesi günü Lösev'li çocukların gemisi İzmir Alsancak'a demir atmıştı. Çocukların sevinci gözlerinden okunuyordu, bu tür bir etkinllik düzenlendiği için.

Her yıl kutlamaları geleneksel hale gelen ve LÖSEV Vakfı'nın gerçekleştirmiş olduğu etkilnlikler 5 Haziran'a kadar sürecek.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) önderliğinde, dünyadaki lösemili çocukların katılımıyla gerçekleştirilen ''Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası''nın sekizincisine, farklı ülkelerden gelen 18 lösemi hastası çocuk da katılacak. Amerika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Polonya, Ukrayna ve Ürdün gibi 18 ülkeden Türkiye'ye anneleriyle gelecek çocuklar, kendileri için düzenlenen etkinliklerde gönüllerince eğlenecek.

devamı...

IZMIR'DE SAVASA HAYIR, BARIS ISTIYORUM EYLEMI...

İzmir Barış İstiyor Platformu, 30 Mayıs cumartesi günü İzmir pasaportta idi. Bir yürüyüş düzenleyen katılımcılar ellerinde pankartlar ile “Yaşasın halkların kardeşliği", "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Savaşa değil, eğitime bütçe" ve "Silahlar sussun akan kan dursun" sloganları attılar.


Elele tutuşarak sürdürdükleri yürüyüşte doğudan batıya her kesimden insan yer aldı. Olaysız geçen yürüyüş Pasaportta bulunan insanların alkışları ile sürdü

TİN

ETİKETİ ÜZERİNDE EKMEK ARASI DÖNER

İzmir'in göbeği Hilton Oteli yakınlarında bir yer. Kalabalığın çok olduğu yerlerden bir yemek yeri... Bir süre dolaşmanın ardından oturup bir yemek yemek istedik. Kendimize köfte yanımızda küçük miniğimize de bir döner söyledik. Görünüşte temiz bulunan bir mekan - adını vermiyorum fotoğrafta görünce orayı bilenler mutlaka tanır.-

Bir süre bekledikten sonra sipariş etmiş olduğumuz döner geldi. Büyük olduğu için bölelim dedik. Ortaya çıkan manzara mide bulandırıcı idi. İçine konmuş olan domatesin üzerinde etiketi bulunuyordu. Mekanın sahibini yanımıza çağırıp bu sebzelerin yıkanıp yıkanmadığını sorduğumuzda ise, alınan yanıt şu oldu: Yıkanmaz olur mu? Etiket çıkmamış" Vurdum duymaz halde ve bize de söylenerek masadaki yemekleri geri götüren bir işletmeci...

DEVAMI...