22 Ocak 2010 Cuma

ANNE... ELLERİNİ BANA VER


Rojin henüz 5 yaşında.. ve Epidermolizis bülloza adlı bir hastalıkla mücadele ediyor. Haberi Radikal gazetesinde okuduk ve bir insan olarak çok ama çok üzüldük çaresiz bir bebeğin durumuna. Ve dedik ki bir grup kuralım.. Bu gruba katılanlar gerçekten üç beş kuruş yardımda bulunabilecek insanlar olsun. Aile ile iletişime geçip, yardımı bizzat kendilerine ulaştıralım. Diyarbakır dışında tedavi olanakları olmayan bu aile için kollarımızı sıvayalım.

http://www.turkiyeinternette.com/haber/8561-makale-anne-ellern-bana-ver.html

İşte bunun için biz TÜRKİYEİNTERNETTE olarak Facebook ‘ta “ANNE.. ELLERİNİ BANA VER” adında bir grup açtık. Bu gruba duyarlı insanları bekliyoruz. Minicik bir bebeğin hayata tutunmasında sizin de katkınız olsun.



Grup linki: http://www.facebook.com/group.php?gid=277160642296



TÜRKİYEİNTERNETTE

18 Ocak 2010 Pazartesi

IS GORUSMENIZDE NASIL GIYINMELISINIZ?


Önünüzde bir iş görüşmesi var ve siz ne giyeceğinize karar veremediniz, ya da nasııl giyinileceğini bilmiyorsunuz... İş hayatını özel hayatınızdan ayıran en önemli ayrıntılardan biri de, iş yaşamındaki giysilerin farklılığıdır.

Özel yaşamınızda spor giysiler giyebilir, o günkü ruh halinize göre takılabilirsiniz. Ancak iş yaşamının bazı giyim kriterleri vardır ve buna uymak bir yerde zorunluluktur. Nasıl eşofmanla bir görüşmeye gidilemeyecekse, çok frapan bir giysi ya da bir blıe jeanle de görüşmeye gidilemez. Çünkü özel yaşam sona ermiş ve gideceğiniz kurumun kriterleri ön plana çıkmıştır artık.

Bunun ilk örneği iş mülakatlarında kendini gösterir. İş başvurusu yaptığınız şirketten bir anda telefon gelir. Yetkili kişi mülakata beklendiğinizi söyler. İşte o andan itibaren tatlı bir koşuşturmaca, bir panik başlar. Sizi aradıklarına mı sevinseniz yoksa nasıl hazırlanmalıyım diye mi düşünseniz bilemezsiniz.

MÜLAKATTA FARKLI GIYINMELI MI?

Evet mülakata giderken giyiminize bir kat daha fazla özen göstermelisiniz. Çünkü ilk izlenim karşıdaki insanda çok büyük yer tutar. Bir nevi şansınızı etkiler.

Kurumlara, işin içeiğine bağlı olarak giyim tarzları da değişiklik gösterir elbette. Misal bir banka ile ilk iş görüşmesine giderken giyeceğiniz bir giysi ile, bir haber ajansı ya da reklam ajansına giderken giyeceğiniz giysinin farklı olabileceği gibi…Eğer görüşme yapacağınız şirket çok büyük ise, onların kendine has giyin tarzları da olacaktır. Daha disipline, daha ayrıntılı ve özenli. Ama bir reklam ajans görüşmesine giderken daha gösterişli ama eğer kadınsanız fazla cinselliği ön plana çıkarmayan bir giysi tercih edilir.

DEVAMI...
....