9 Haziran 2010 Çarşamba

At kestanesi ile kırışıklıklarınızdan, ağrılarınızdan kurtulun


At kestanesinin mucizevi yararlarını biliyor musunuz? Özellikle kadınların cilt bakımında pek çok kozmetik ürününde kullanıldığını?

Peki at kestanesi yağını evde kendiniz yapmak, kırışıklıklarınızdan kurtulmak istemez misiniz? Evet dedğinizi duyar gibiyim… Tam bulunacağı aylar. At kestanesine yol kenarlarında rastlamanız mümkün. Sonbaharda ise, iri iri taneleri ile gözünüze çarpar.

At kestanesinin kısaca nelere iyi geldiğine değinecek olursak;

* Ağrılara, romatizmalar iyi gelir,
* Ciltte bulunan genişlemiş gözenekleri kapatır.
* Yüzde görünen ince kırmızı kılcal damarların görünmesini engeller,
* Kırışık gidericidir,
* Kas ağrılarına iyi gelir,
* Güneş lekele rine geçirmekte birebirdir
* Saç dökülmesini engeller
* Yüz ve boyu n kısmını gerginleştirir.

PEKİ EVDE AT KESTANESİ YAĞI NASIL ELDE EDİLİR

Çok basit. Sonbaharda olgunlaşan tohumlar kabuğundan çıkarılıp rendelenir. Bir kavanozun üçte biri at kestanesi ile doldurulur, geri kalanına saf sızma zeytinyağı konulur ve kızgın güneşte 45 gün bekletilir. Her akşam çalkalanır. Daha sonra süzülür, bir cam şişeye doldurulup serin yerde saklanır. Gerektiğinde istenilşen bölgelere uygulanır. . Göz çevresi kırışıkları, kılcal damar çatlamaları ve gevşemiş boyun derisinin düzeltilmesi için her akşam yatmadan birkaç damla yağ ile yüze ve boyuna masaj yapmak faydalıdır.

At kestanesinden losyon uygulayabilir bununla da cildinizi temizler, hem de kırışıklıklarınızın oluşumunu engelleyebilirsiniz. Ayrıca bacaklarınızda ödem varsa, bunu yok edebilirsiniz.

HANGİMODA.COM

6 Haziran 2010 Pazar

Tüy dökücü krem kullanırken dikkat!

Kıllarınızdan ve tüylerinizden kurtulmak için pek çok seçenek var günümüzde. Ağda, epilatör, lazerle tedavi ve tüy dökücü kremler…

Seçeneğinizi tüy dökücü kremlerden yana kullanıyorsanız, dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var. Öncelikle bu tür kremleri mutlaka ve mutlaka eczanelerden almalısınız. Sağlık Bakanlığı onayı olup, olmadığını kontrol etmelisiniz. Hatta bir dermotoloğa başvurarak cildinize uygun olup, olmadığını test ettirmelisiniz

Sağlık Bakanlığı onayı olmayan bu tür kremler cildinizi tahriş edebilir, hatta çok daha fazla zararlara uğratabilir sizi.

Bilmeniz gerekn bir noktada tüy dökücü kremlerin jiletten pek farkı olmadığı ve aynı sürede tekrar aynı tüylerin çıktığı. Tabi ki bu genlerinizle de alakalı bir durum olabilir. Zamanı kısıtlı olanlar için kurtarıcı olduğu kesin. Görüşüm odur ki ha jilet yapmışsınız, ha tüy dökücü kullanmışsınız. Tek avantajı olabilir, jiletle kesme ihtimaliniz ortadan kalkar.

Son olarak yine bu çeşit kremleri kullanırken çok dikkat etmelisiniz.

Piyasada pek çok marka var. Her marka ürün her insan için uygun olmayabiliyor. Kiminin memnun kaldığı ürün, bir başkasında yan etki yapabiliyor.

Piyasada Veet, Sesu, Lapidak, Bioder tüy dökücülerinin en bilinen markaları. Fiyatları da 6 lira ile 60 lira arasında değişiyor.

Bu ürünlere alternatif olarak eczane ve aktarlarda satılan karınca yağı var. Deneyebilirsiniz. Ancak sürekli kullanmadığınız takdirde bir işe yaramıyor.
http://www.hangimoda.com