24 Mayıs 2010 Pazartesi

ULUEREN VE HADISE'NIN FIZIGI


Türkiye-Çek Cumhuriyeti arasında ABD'nin New Jersey eyaletinde gerçekleşen hazırlık maçı öncesi İstiklal Marşı'nı okuyan Hadise'ye tepki yağdı. İnternette, ünlü popçunun aleyhinde yapılan yorumlar hızla çoğalırken Türkiye'nin ünlü müzik adamları da Hadise'nin yorumunu 'kepazelik' olarak değerlendirdi. Marşı söylerken yer yer detone olduğu ve sesinin yetmediği söylenen Hadise'nin tarafını tutanlar ise 'Belden aşağı eleştiri yapmak haksızlık olur' diyerek ünlü popçuya sahip çıktı.

Televizyonda "Son Kale" adlı program. Bu programda da Hadise ve İstiklal Marşı konu.. Ve inanılmaz düzeysiz. Hadisenin güzel olup, olmadığıi fiziğinin düzgün olup olamdığı gibi saçma sapan konuşmalar yapıldı.
Konuklar Ahmet Çakar, Reha Muhtar ve Serhat Ulueren.. Serhat Ulueren Hadise'nin bacaklarını güzel olduğunu beğendiğini söyledi. Bu kadar inanılmaz bir şey olabilir mi? Bu rezalettir. Kadın orada İstiklal Marşı'nı okuyor. Burada moda gösterisi, güzellik yarışması ya da striptizlik yapmıyor. Konuşulması gereken bir şey varsa O da Hadise'nin İstiklal Marşı'nı okumaması gerektiği olabilir. Detone olduğu söylenebilir, teleffuzunun yanlış olduğu söylenebilir ama asla fiziği, şöyle, kalçası böyle gibi belden aşağı konuşmalar yapılamaz, yapılmamalıdır. Konu bir ülkenin milli marşıdır. Bir kadının bacakları değil. Ama görünen o ki, kadın her zaman cinsel bir obje olmaktan kurtulamıyor bu ülkede.

Serhat Ulueren'i (ve onun gibi düşünenleri) bu tür konuşmasından dolayı kınıyorum.

TİN
...
..