9 Mayıs 2009 Cumartesi

BODRUM : BEMBEYAZ EVLERI ILE ÜNLÜ KENTIMIZ


Bodrum, dogu ve bati limanlarinin birlesmesinden meydana gelen
yarimada üzerinde yükselen kalesi ve iki limanin kiyilarina dizilmis bembeyaz evleri, gümbetleri ve denize inen daracik sokaklari söhreti dünyaya yayilmis yatlari, tersaneleri ile ünlü bir yöredir. Homeros''un ''Ebedi mavilikler ülkesi'' dedigi ve bir diger Bodrumlu Cevat Sakir''in de ''baska yerde olup nur içinde yatilacagina burada nur içinde yasanir'' demesi bosuna degildir.

Tarih boyunca, önceki adiyla Halikarnassos, sonra da Bodrum, paylasilamayan ve ugrunda hep mücadele edilen bir yer olmustur. Bugün Bodrum, bir tatil yöresinden beklenen tüm unsurlari bünyesinde toplamis, yaz-kis yasanabilecek önemli bir turizm merkezidir. Dünyanin dört bir yanindan gelen zengin yatçilardan kisitli bütçesiyle bir pansiyonda uzun yaz tatili geçirebilen gelir gruplarina kadar tüm kesimlerin beklentisini karsilayacak donanima sahiptir.

devamı...

ADAM OLMAK ... LÜTFEN OKUYUN :)

Bu yazıyı çok sevdiğim bir dostumu düşünürken yazmak aklıma geldi. Kendisi 49 doğumlu bir iş adamıdır .Plastik mutfak eşyaları imal eden bir fabrikanın da kurucusu ve ortağı .. Onla tanışmamız bayağı uzun süre önceye dayanır .. Bir telefon ve "İngilizce Hocası ile görüşmek istiyorum .. Siz misiniz? Sizi internetten buldum da" kelimeleri ile başlar .. Bu tanışıklık o günden bu yana da zaman zaman birlikte çalıştığımız bire-bir İngilizce kurslarıyla devam eder.. Bu dönem zarfında İngilizcede en üst seviyeye çıkamamışızdır ama .. Hocanın gönlünde ve zihininde "ÇOK GÜZEL BİR ADAM" portesi oluşturmuştur bu kişi .. ADAM OLMAK ... KENDİNİ GELİŞTİREBİLMEK ..

devamı...

HAFTANIN KITAPLARINDAN -DAMLA DAMLA GUNLER - ADALET AGAOGLU

Türk edebiyatının en kendine ve edebiyata özgün kalemlerinden biri Adalet AĞAOĞLU… Anılarını anlattığı bu kitabı ilk kez okurları ile buluşturdu. Ağaoğlu 1969 – 1997 arasının anlattığı ve TRT yıllarıyla dolu bu romanında Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutuyor. Unutulanları su yüzüne çıkarıyor.

Adaet Ağaoğlu Romanı ile ilgili olarak,
Darbeye karşı özellikle büyük şehirlerdeki eylemlerin özlenen büyük dönüşümünü sağlayacağına inanmak istediğini, bu dönüşümün hemen sağlanamasa da artık uslu bir kuşak kalmayı reddeden yeni gençlerin aktifliklerine saygı duyduğunu” belirterek, öğretim üyelerinin de aynı duyguyla neredeyse ilericilikte öğrencilerin arkasında kaldıklarını belirtiyor. Ve yapabileceği tek şeyin bulabileceği cesaretin tek ışığı ile romanı yazabilmek olduğunu söylüyor.

devamı...

NEYZEN TEVFİK YAŞAMI ESERLERİ

"Ne başım var, ne kıçım var, be felek
Tıpkı .... çevirdin beni!
Kurtulamadım gitti anha minhâdan,
Şu son siyâsete çevirdin beni."

Şiir Kitabı: Hiç,
Azab-ı Mukaddes,
Beste: Nihavent Saz Semaisi; Şehnazbuselik Saz Semaisi; Taksimler, taş plak.

Neyzen Tevfik, 24 Mart 1879'da Bodrum'da doğdu, 28 Ocak 1953 'de İstanbul'da öldü. Babasının görevleri bulunduğu Urla kasabasında amatör bir neyzenden nota ve usul bilgileri öğrenerek başladığı ney çalışmalarını kendi kendine ilerletti.

Devamı...

DENIZ GEZMIS VE ARKADASLARI ANILDI

Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının idam edilişlerinin yıldönümü olan bugün tüm yurtta anma törenleri düzenlendi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun tüm illerinde etkilnlikleri katılım fazlaydı.

Ankara'da yapılan anma etkinliğine bazı milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve öğrenciler katıldı. Deniz Gezmiş'in avukatı Halit Çelenk'te bir konuşma yaptı.Mezarlara karanfiller bırakıldı.

Gezmiş ve yol arkadaşları, idam edilişlerinin 37. yılında İstanbul'da da çeşitli etkinliklerle anıldı. Bazı gençlik örgütleri, 6 Mayıs Çarşamba günü saat 17.30’da Taksim’de bulunan Atatürk Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek, buradan Dolmabahçe’ye yürüyecek.

DEVAMI..

KADININ YERİ...

Atatürk kadınlar için az savaş vermemişti. Onları uygar, medeni bir toplumun baş tacı olarak görmüştü.Peki günümüzde durum nasıl? Hemen yanıt vereyim içler acısı…Nasıl mı?

Ne yazık ki, üzerinden siyaset yapılıyor.
Ne yazık ki, kadın siyasete alet ediliyor.
Ne yazık ki, ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyor
Ne yazık ki, çağdışı kıyafetler giydirilip ve de kafası ile birlikte beyni de örtülüyor.
Ne yazık ki yaşam dışına atılıyor.
Ne yazık ki, hala pek çok yörede adeta başlık parası adı altında satılıyor
Ne yazık ki, eve kapatılıyor
Ne yazık ki, bu ülkenin bir bakanı bile kadını işsizlik sebebi olarak görebiliyor.
Ne yazık ki , kadın bir cinsel meta ya da bir anne ve eşten öteye gidemiyor.

DEVAMI....

MUNZUR BARAJLARINA DUR!

Munzur Vadisinde yapılmak istenen hatta yapımlarına başlanan ve bir tanesi de tamamlanmış olan barajlar ile ilgili daha önceki haberimizde duyurmuştuk.

"Munzur Barajları Projesi" kapsamında yapılacak 8 barajla ve hidroelektrik santralleriyle Munzur Çayı adeta 8 yerinden zincirlenecek. Bu barajlardan ikisinin, Uzunçayır ve Mercan barajlarının inşaatı tamamlanmış durumda.

DEVAMI...


BOSNIAN DISPUTE OVER NATO ROLE

The decision to send troops to NATO military games in Georgia soured relations between Serbian and Bosnian officials. Bosnian Defence Minister Selmo Cikotic defended his country’s decision to send troops for military exercises while Bosnian Serb Prime Minister Milorad Dodik raised objection to the decision. Premier Dodik urged Serbian members of the 16 army unit not to join NATO exercies in Georgia.

DEVAMI...

ATATÜRK VE ŞİİR

Atatürk'ün sanata ne denli önem verdiğini, gelişmenin sanatla olabileceğine ilişkin sözlerini hepimiz biliyoruz. O döneminin çok çok önünde bir liderdi. Yaşamı boyunca halka sanatı sevdirmek için de çok uğraştı ve yakından ilgilendi. Gittiği her ülkede, her yerde sanatlarını inceledi, Gilişmişliklerinin en önemli payının sanattan geçtiğini biliyordu ve bunun için sanata ve sanatçıya her zaman büyük destek çıktı.


DEVAMI...

HAYDİ SEV..

Biraz daha sevgi
Hemen
Hemen şimdi
Çok geç olmadan...
İstediğim insanlardan
Tek istediğim SEVGİ!...

Yarın çok geç olabilir,
Belki de hiç gelmeyebilir.

devamı...

ANNELER GÜNÜ...

Evrensel bir gün halini alan anneler günü her yıl mayıs'ın ikinci pazarı kutlanır. Peki nereden geliyor?....

Amerika'nın Filedelfiya eyaletinde 9 Mayıs 1966 günü Jarvis isimli bir kızın annesi öldü. Annesini çok seven Jarvis'in üzüntüsü aylarca sürdü. Hayatla kimsesi kalmayan Jarvis ölüm olayına bir türlü alışamadı. Yaşama küstü. Canlılığını, yaşama sevincini yitirdi. Yemedi, içmedi bir ara ölmeyi bile düşündü. Jarvis'in bu durumunu yakından izleyen komşusu Jarvis'le arkadaş oldu. Bir gün yaşlı komşu söyleşi sırasında Jarvis'e «İnsanlar doğar, yaşar, ölür. Bu bir doğa kanunudur.» dedi.

DEVAMI...

WOMEN ENTREPRENEURS IN ISTANBUL ON MAY 4TH

Global, regional and political female leaders, entrepreneurs, businesswomen, academics and media members are getting together in Istanbul on May 4th,
hoping the summit could contribute to relationships across dozens of countries.

click for...

8 Mayıs 2009 Cuma

REST YOUR LOVE ON ME - OLIVIA NEWTON JOHN - ANDY GIBB

Avustralya'nın müzik dünyasına hediye ettiği bu iki yıldız muhteşem bir AŞK düetinde buluşmuşlardı "BİR ZAMANLAR" .. Bunun üzerine aşk şarkısı dinlediniz mi??

Olivia Newton John gelmiş geçmiş en ünlü müzikal filmin de başrol oyuncusuydu .. Andy Gibb' de muhteşem BEE GEES topluluğunun kardeşlerinden biri .. Erken yaşta aramızdan ayrıldı ... Neden mi .. maalesef uyuşturucu ...

VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

MIKIS THEODORAKIS - ZORBA

1925 doğumlu Giritli bir baba ve İzmir'li bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Mikis Theodorakis, sanatsal etkinliklerine hep siyasal mücadelesi eşlik etmiştir. Özellikle Albaylar Cuntası'na karşı verdiği mücadele onu dünya çapında diktatörlük karşıtı direnişin sembolü haline getirmiştir. Mikis Theodorakis benzersiz sanatsal yeteneklerini ülkesine duyduğu derin sevgiyle harmanlamıştır. Ayrıca dünya çapında insan hakları ihlallerine karşı verilen mücadelenin hep içinde olmuş, çevresel sorunlardan tutun da evrensel bir barışa ulaşılmasına dek pek çok alanda çalışmalar yapmıştır. Mikis Theodorakis şimdilerde 80'li yaşlarını sürüyor ve sağlığı pek elverişli olmamasına rağmen hala Filistin, Afganistan ve Irak'ta yaşanan trajediler karşısında dünyanın dikkatini çekebilmek için bildiriler yazmaya, kampanyalar yürütmeye devam ediyor. İnsanlık için savaşımını sürdürüyor.

VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN..

GÜNÜMÜZDE MÜZİK

Eurovision'da yarışacak olan şarkının kime ait olduğu yolundaki tartışmalar devam ediyor.

Ne yazık ki müzik sektöründe de diğer sektörlerde olduğu gibi (hatta her konuda Türk halkının yaptığı gibi) başkalarından alma, hazıra konma gibi durumlarla çok sıklıkla karşılaşılabiliyor. Emeğe olan bir saygı yoksunluğu yaşanıyor. Üstelik öyle çok da müzikalitesi olmayan bir şey için de

DEVAMI....

YAŞAMA GÜLEBİLMEK, GÜLÜP GEÇEBİLMEK....

Yaşama gülebilmek, gülüp geçebilmek...

Sanırım bunu herkes yapmak ister ama kaç kişi başarılı olur, onu bilemem. Hayat mücadelesi, yaşadıklarımız, yaşayacaklarımız, aşklarımız, pişmanlıklarımız, işimiz gücümüz. Bir koşuşturma içinde giden ömrümüz...

Güzellikleri yakalayabiliyorsak, anlık zevklerle mutlu olabiliyorsak ne güzel. Pencereden gökyüzüne baktığınızda bir kuşun kanatlarını açarak uçuşundan mutlu olabiliyorsak, saksımızdaki çiçeğin açtığını farkedebiliyorsak, çevremizdeki bir insanı kırmak yerine, ona mutluluk katabiliyorsak, savaşlar içinde bile olsa yaşayabiliyorsak, denizdeki dalgalar gibi dalgalanırken içiniz, yüzünüz gülebiliyorsa, yaşamınızın anlamı vardır.


Devamı...

SELCUK UNIVERSITESI REKTORU OKUDAN SERBEST

Okyanus operasyonu kapsamında tutuklu yargılanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile birlikte 32 kişi dün tahliye edildi.

Özel Yetkili 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 gündür görülen ve 44’ü tutuklu 234 kişinin yargılandığı duruşmada mahkeme heyeti dün sabah erken saatlerden 15.30’a kadar karar üzerine görüştü. Sanık avukatlarını mahkeme salonuna davet eden yargıçlar, telefon dinleme kayıtlarına ilişkin Konya Emniyet Müdürlüğü’nden mahkeme kararlarının gönderilmesini istedi.

devamı...

ARINC ALMANYADAKI DENIZ FENERINDEN HABERSIZMIS

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Deniz Feneri konusunun ilk gündeme geldiği zaman fikirlerini söylediğini belirterek, "Ben Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'ni yakından tanırım. Tüm yardım faaliyetlerinde yer aldım. Yaptıkları çalışmaların kuruşu kuruşuna hesap verdiğini düşünüyorum. Almanya'dakinden haberim yok " dedi.

devamı..

BU DA ONLİNE KONUŞMA ODASI...

İnternette çok ilginç siteler ve programlar çıktı .. Bunlara bir tanesi de MEEBO diye bir site .. Bakın neler yapıyor bu site ..

Buraya girip kendinize bir chat odası yapabiliyor ve bunun kodlarını daha sonra sitenie yerleştirerek insanlarla canllı "ONLINE" olarak konuşabiliyorsunuz sitenizden ..

devamı...

7 Mayıs 2009 Perşembe

ÇIKARIN MASKELERİNİZİ

İnsanlar ortalıkta maskeleri ile dolaşıyor. Bir çıkarsalar maskelerini altındaki "ben"i görseler, hayat daha yaşanılır olacak. Güzelik ve çirkinlik ortaya çıkacak. Ne yazık ki insanlar riyakar, çıkarcı ve acımasız. Öyle bir dünyaki bu dostluk ve arkadaşlık para ile ölçülür olmuş. Öyle bir dünya ki bu, fırsatçılık almış başını gitmiş.

Barış, kardeşlik, dostluk, iyilik gibi kavramların içi boşaltılmış. Yerine para, pul, fırsatçılık, taklit, yalan, mevki almış. Eşitlikler ortadan kalmış. Gelişme adına, yeni bir dünya adına güzelliklerin yerini çıkar almış. Kimse kimseyi tanıyamaz olmuş, yüzlerindeki maskeden dolayı.

devamı...

NAZIM'DAN.... YA HAYRANDIR

İnsan
ya hayrandır sana, ya düşman
Ya hiç yokmuşsun gibi unutulursun
Ya bir dakka bile çıkmazsın akıldan

.....
BİR AYRILIŞ HİKAYESİ

Erkek kadına dedi ki:
-Seni seviyorum,
ama nasıl,
avuçlarımda camdan bir şey gibi kalbimi sıkıp
parmaklarımı kanatarak
kırasıya
çıldırasıya...


DEVAMI...

KİMDİR FATMA ALİYE?...

Evet herkes Fatma Aliye'yi tanıyor artık !!! Çünkü Aliye'nin fotoğrafları 50 TL'lık banknotların üzerinde.Diğer yüzünde Atatürk..

O kadar çok başarılı Türk kadınları varken acaba neden Aliye seçildi, düşündünüz mü, ya da aklınıza geldi mi hiç? Ben onun romancılığı sayesinde paranın arka yüzüne konduğunu zannetmiyorum ne yazık ki.

Bilmiyorsanız o zaman söyleyeyim, bu kadın Atatürk'ün devrimlerine karşı bir insan ve şeriat taraftarı. Şimdi bilmece çözülmüştür değil mi?


DEVAMI....

ZIHINSEL ENGELLILER FESTIVALI 11/14 MAYIS'TA

Türkiye'de var olan zihinsel engelli bireylerin üretimlerini açığa çıkarmak için Şişli Saadet İlköğretim ve İş Okulu'nun liderliğinde 11/14 Mayıs tarihlerinde ilk kez Türkiye genelini kapsayan 1. Şişli Özel Çocuklar Halk Oyunları Festivali yapılıyor

devamı...

VALIDEN INANILMAZ ONERI: KIZLARA AYRI OKUL!!!

Mardin Valisi Hasan Duruer'den oldukça şaşırtıcı ve düşündürücü öneri : KIZLARA AYRI OKUL.

Hangi çağda yaşıyoruz. İnsanların düşüncelerini açmak, yenilikleri ve ileriye bakış açılarını geliştirmek yerine bir valinin önerisi içler acısı bir tabloyu gözler önüne seriyor. Kız çocuklarına ayrı okul..Kadının zaten ikinci sınıf vatandaş yerine konulduğu ülkemizde bu görüşe çok da şaşırmamak gerekiyor. Bu görüşü kabul etmek mümkün değil. Gelecek kaygımız bir kere daha ortada.
DEVAMI...

TURKAN SAYLAN'DAN EGITIM ACIKLAMASI

Yıllardır Bakanlık kararları ve bazı cemaatçi yönetici ve öğretmenlerin yaptıkları ve de yapmadıkları aklımızı şaşırtır. Hiç aklımdan çıkmayan ve bir kadın olarak beni de son derece yaralamış olan bir davranış şöyle ...

devamı...

6 Mayıs 2009 Çarşamba

İNGİLİZCE ÖĞRENMENİN YOLU

Yıllarca öğrenmeye çalıştığımız ama bir türlü konuşmasını beceremediğimiz İngilizce öğrenmenin en gerçekçi ve kolay yolu nedir? Bu konuda herkes birşeyler söyler, her yerde birşeyler okursunuz .. ve hatta çoğumuzun kafası iyice karışmıştır bu konuyla ilgili olarak .. Peki bir de bu yazıyı okuyun .. 100 lerce insanı konuşturmuş bir hocanın kaleminden ..

DEVAMI...

"HAYATI ERTELEMEYİN"

Hayat avuçlarımızdan akıp gidiyor. Hep birşeyleri yarına erteliyoruz. Oysa, belki yarın hiç gelmeyebilir. Bunu düşündünüz mü?

Hayatı doya doya yaşayabildiniz mi? Yarın kaygısını yaşamadan. Yoksa yarında geçsin. Herşey yoluna girsin sonra "yaşarım"mı dediniz?

DEVAMI..

SİYASİ YASAK KALDIRILIYOR

Siyasi partilerin kapatılmasını, Venedik kriterlerini yaşama geçirerek ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın doğrudan kapatma davası açma yetkisini sınırlandırarak olanaksız hale getirmek isteyen AKP, kapatma kararı verilse bile parti yöneticileri ve milletvekillerine 5 yıllık siyasi yasak uygulamasını da kaldırmayı hedefliyor.

DEVAMI...

MILLETVEKILLERI INSAN HAKLARI KOMISYONUNA BASVURDU

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, aynı zamanda üyesi olduğu komisyona sunduğu dilekçesinde, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyü'nde meydana gelen ve adeta katliamla sonuçlanan saldırının failleri ve nedenleri konusunda kamuoyunda ciddi soru işaretleri olduğunu belirtti.

Bu tür olayların bir daha yaşanmaması, gerçek nedenlerinin ortaya çıkarılması için gerekli araştırmanın yapılmasının, en başta TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun görev alanına girdiğini ifade eden Birdal, olayı araştırmak üzere bir komisyon kurularak, bir an önce çalışmalara başlamasının yararlı olacağını kaydetti।
devamı ....
Bu hafta vizyondaki filmlerden seçtiklerimizi sizinle paylaşıyoruz.

Derviş Zaim'den.. "NOKTA", Bahadır Karataş'tan "USTA", Animasyon film "İGOR", Bilim kurgu "STAR TREK"

NOKTA

Derviş Zaim'in geleneksel minyatür sanatını içeren “Cenneti Beklerken”den sonra çektiği son filmi, bir zamanlar işlediği bir suç yüzünden azap çeken ve çektiği azaptan kurtulmaya çalışan bir adamın hikâyesini anlatıyor...
Devamı...

ANKARA DEVLET KONSERVATUARI KUTLAMA ETKINLIKLERI BASLIYOR

Bu yıl 73. yaşını kutlayan Ankara Devlet Konservatuarı, kutlama etkinliklerini Anıtakabir ziyareti ile başlatacak.

Tüm Türkiye'nin kültür ve sanat ortamına nitelikli sanatçılar yetiştirilmesini sağlamak amacıyla Atatürk'ün emriyle kurulan Ankara Devlet Konservatuvarı, bu yıl 73. yaşını kutluyor.

DEVAMI...

TURKEY PRESS SCAN ON MAY 6

These are some of the major headlines and their summaries in the Turkish press on May 6, 2009. Hurriyet Daily News Online does not verify these stories and does not vouch for their accuracy.

devamı...

5 Mayıs 2009 Salı

4.ULUSLARARASI HIDRELLEZ FESTIVALI BASLADI

HIDRELLEZ bütün Türk dünyasinda bilinen mevsimlik bayramlarimizdan biridir. Ruz-i Hizir (Hizir günü) olarak adlandirilan hidrellez günü, Hizir ve Ilyas Peygamberin yeryüzünde bulustuklari gün olmasi nedeniyle kutlanmaktadir.

Hizir ve Ilyas sözcükleri birleserek halk agzinda hidrellez seklini almistir. Hidrellez günü, Gregoryen takvimine göre 6 Mayis eskiden kullanilan Rumi takvim olarak da bilinen Julyen takvimine göre 23 Nisan günü olmaktadir.

Halk arasinda kullanilan takvime göre eskiden yil ikiye ayrilmaktadir: 6 Mayistan 8 Kasima kadar olan süre Hizir Günleri adiyla yaz mevsimini, 8 Kasimdan 6 Mayisa kadar olan süre ise Kasim Günleri adiyla kis mevsimini olusturmaktadir. Bu yüzden 6 Mayis Günü kis mevsiminin bitip sicak yaz günlerinin basladigi anlamina gelir ki, bu da kutlanip bayram yapilacak bir olaydir.

devamı...

MIKIS THEODORAKIS - ZORBA

1925 doğumlu Giritli bir baba ve İzmir'li bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Mikis Theodorakis, sanatsal etkinliklerine hep siyasal mücadelesi eşlik etmiştir. Özellikle Albaylar Cuntası'na karşı verdiği mücadele onu dünya çapında diktatörlük karşıtı direnişin sembolü haline getirmiştir. ...

Videosu için TIKLAYIN

AKBANK ODA ORKESTRASI "BACHLAMA KONSERI"

Akbank Oda Orkestrası “BACHLAMA KONSERİ”yle FestivaldeŞef Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası iki yıl aradan sonra, yeniden İstanbul Uluslararası Müzik Festivali’nde sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de, her konserini bir tema çerçevesinde planlayan tek topluluk olan Akbank Oda Orkestrası, bu programında yine yaratıcı içeriği ve önemli bir solisti bir araya getirmesiyle dikkat çekiyor.

Haberin devamı için ...

7th INTERNATIONAL TURKISH OLYMPICS

International Turkish Olympics is a broad participation annual contest organized by the International Turkish Education Association (TÜRKÇEDER), which hosts students from around the world to show their Turkish skills in 13 categories, mainly in writing, poetry, singing and grammar.

The Turkish Olympics aim at intercultural dialogue on the common grounds of “humanity” and bridging distant cultures through the same language: Turkish.

haberin devamı ...

SCUBA DIVING (TUPLU DALIS) NEDIR ??


SCUBA DIVING / TÜPLÜ DALIŞ NEDİR ... SCUBA “Self Continous Underwater Breathing Apparatus” kelimelerinin başharflerinden oluşturulmuş olan ve sualtında kendinden bağımsız bir alet yardımıyla nefes alıp hareket edebilen anlamına gelmektedir. 21 yüzyılın en gözde sporu olan scubanın yapılabilmesi için en önemli şart sağlıklı olmaktır yani kişinin dalış yapması herhangi bir engelinin bulunmamasıdır.

Kişi veya kişiler harhangi bir dalış merkezine başvurarak 10 saatlik nazari ders ve 5 pratik dalıştan sonra scuba haytına atılmış olurlar. Tüplü dalış, normal havanın çeşitli ebatlardaki dalış tüpleri içine kompresörler vasıtasıyla havanın nemi alınarak basılması prensibi üzerine kurulmuştur. Bu havayı kullanabilmemiz özel olarak geliştirilmiş olan 2 kademeli regülatörler derinlik arttıkça havayı normal şekilde solumamızı sağlarlar. Tüp regülatör ve BC yani sualtı denge yeleğinden oluşan bu sistem sayesinde sualtında uzun süreler kalarak mavi derinliklerin güzelliklerini keşfedebiliriz. Daha ayrıntılı bilgileri derslerimizde vermekteyiz.

haberin devamı...

MURATHAN MUNGAN... YASAMI.. ESERLERİ...

Mungan 1955 İstanbul Doğumludur. Ankara Üniversitesi Tiyatro mezunudur. Sıra dışı bir kişiliği ile farkını fark ettiren yazar, pek çok öyküye imzasını atmıştır.

Devlet tiyatrolarında dramaturg olarak görev yaptı. İlk oyunu Mahmud ile Yezida ile Türkiye İş Bankası'nın açtığı yarışmada ikicilik ödülü aldı. Taziye oyununun 1984'te sahnelenmesi nedeniyle, Ankara Sanat Kurumu'nca M.Baydın'la birlikte yılın en iyi oyun yazarı seçildi. Hedda Gabler Dile Bir Kadın öyküsü ile Haldun Taner Öykü Ödülü'nü Nedim Gürsel'le birlikte aldı (1987). Şairliğinin yanı sıra, tiyatro ve öykü yazarlığı ile de ilgi topladı...

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

OLTADA BALIK

Emin Değer'in kaleme aldığı "OLTADAKİ BALIK" 1993 yılında ilk basımını çınar yayınlarından çıktı ve 2004 yılında ise otopsi yayınlarına geçti. Ekim 2007'de ise onuncu basımını yaptığı emperyalizmin acı gerçeklerini anlatan bir kitap.


Geçmişte yapılmış olayların dışında gelecekte de Türkiye'yi bekleyen oyunları,emperyalizmin tuzaklarını, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu durumu anlatan bu kitabı mutlaka okumalısınız. Yazar belgeleyerek yazmış bu kitabı.


Kitap hakkında görüşler ....


devamı için tıklayın

KAMPANYA DEVAM EDIYOR....GELİN BERABER YETISTIRELIM BU CICEKLERI..

Batman'da kitap toplama kampanyası devam ediyor. Duyarlı vatandaşların bu kampanyaya katılmaları için tekrar buradan çağrı yapıyoruz. Sedat Gündüz'ün önderliğinde başlayan kampanyaya ilgi sürüyor.

Evinizde bulunan ansiklopedilerinizi, kitaplarınızı bağışlayarak bir katkıda siz bulunabilirsiniz, eğitime ve eğitim gönüllülerinin bu çabasına.

Doğuda yaşayan onbinlerce çocuk kitaptan yoksun. Ancak devletin vermiş olduğu ders kitapları haricinde onların okuyacağı kitapları yok... Lütfen bu durumu gözönünde bulundurun ve imkanınız dahilinde bu eğitim seferberliğine siz de katılın...

BİR KİTAP BİR ÇİÇEK YARATACAK... KİTAPSIZ ÇOCUK BIRAKMAYIN..


İletişim için : 0533 844 15 05 no'lu telefonu arayabilirsiniz.

İlgili haber için TIKLAYIN

TATIL YERLERI - GOCEK

Akdenizin küçük ve şirin beldesi Göcek, tatil anlayışınızı değiştiren sıradışı özellikleri ile tatil ve mavi yolculuk tutkunlarının en gözde yerlerinden biridir. Tertemiz havası, masmavi denizi ile davetkardır.

Kara, deniz ve havayolu ile kolay ulaşım özelliklerine sahip olan Göcek, bilinen tatil merkezlerinin aksine koruma altında olan küçük, sakin ve deniz ile içiçe bir beldedir.

Göcek; Dalaman Havaalanı'na yalnızca 22 km'dir. Kış aylarındaysa ulaşım için İstanbul aktarmalı uçuşlardan yararlanabilir yada Antalya uçuşunun ardından, Toros dağlarının eşsiz manzarası ve doğasının eşliğinde kara yoluyla Göcek'e ulaşabilirsiniz. Göcek hakkında yazılan görüşler, öneriler hakkında forumlara ve daha fazlasına ulaşmak için Göcek Turizm sayfası Gocekonline'a www.gocekonline.com adresiyle buradan ulaşabilirsiniz.

Göcek'in Dünya Üzerinde Önemi : Son yıllarda Göcek doğa tutkunları, uluslararası yatçılar için gittikçe önem ve şöhret kazanan bir mekana dönüşmüştür. En son model yatlardan küçük kayıklara kadar Göcek koyları dünya üzerindeki bütün yıl boyunca kullanılabilecek sayılı yerlerden biridir. Buna ek olarak Göcek, rüzgar, deniz ve hava sıcaklığı itibarı ile iyi bir görüş noktası olmaktan ziyade denize ilk açılış için dünyanın en iyi bölgesidir.

Tarihçe: Daha önceleri bir köy olan Göcek'in şimdiki hali, yeni yat limanları ve yatçılar için her şeyi daha da kolaylaştıran tamamen yenilenmiş limanları ile belediye olmuştur. Dünya standartlarının sağlanması sayesinde bütün belli başlı yabancı gazeteleri kitapları ve benzeri yayınları bulabilmeniz mümkündür. Göcek limanına gündüz veya gece herhangi bir saatte girmek tamamen güvenlidir. Buna ek olarak Göcek Kültür ve Turizm Derneğinin personeli civardaki koyları da dolaşarak uzun vadede çevrenin eski saf halini korumak amacı ile görev yapmaktadırlar. Bölge 1988 yılında çevre koruma yasası ile 3. dereceden doğal koruma alanı altına alınmıştır. Göcek orman işletme müdürlüğü binası civarında denizde bulunan dalgakıran ve yapılardan kalan kalıntılar sayesinde geçmiş zamanlarda Kalimche olduğu ortaya çıkmıştır. Fethiye otoyolundaki Likya dönemine ait kaya mağaralarından da anlaşılabileceği gibi burası şehrin mezarlığı idi. Kaya mezarlıklar otoyol boyunca devam eden tepede görülmektedir. Ünlü coğrafyacı ve tarihçi Strabon'un belirttiğine göre Daedala Caria ve Likya'yı bölüyordu.

İklim : Akdeniz ikliminin etkisindeki bu büyüleyici beldede yaz sezonu Mayıs'ın başında başlar ve Ekim sonuna kadar devam eder. Yaz aylarında bunaltıcı sıcaklar görülür. Bu nedenle gündüz saatleri plajlarda ve otellerin havuzlarında geçirilir. Mart ve Nisan ayları baharla birlikte uyanan doğayı gözlemek açısından ideal zamanlardır. Eko-turizm sezonu bu dönemde açılır. Kış aylarında sıcaklık 10 derecenin altına kolay kolay düşmez. Yazın sıcaklık 40 dereceye kadar çıkar. Dokuz ay denize girmek mümkündür.