12 Aralık 2009 Cumartesi

YENI YILDA HAYAT KURTARMAK ISTEMEZ MISINIZ?


Yeni bir yıl yaklaşıyor. İyi kötü yaşadıklarınız, ülkemizde ve dünyada yaşananlar ile bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. 2010 yılının tüm dünya için barış ve mutluluk getirmesini diliyoruz.Yeni bir yıl yaklaşıyor. İyi kötü yaşadıklarınız, ülkemizde ve dünyada yaşananlar ile bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. 2010 yılının tüm dünya için barış ve mutluluk getirmesini diliyoruz.

Yeni yılın geleceği şu yakın günlerde sevdikleriniz için hediyeler almaya başladınız ya da programladınız belki de… Size küçük fakat aslında çok büyük yarar sağlayacak önerilerimize dileriz ki kulak verirsiniz. İnsanın sevdiklerin, mutlu etmesi çok hoş bir şey mutlaka.. Peki sevgiye ihtiyacı olanları, dertlerine derman arayanları, doğamızı mutlu etmek istemez misiniz?

Mutlaka istersiniz. Ya da bizim temennimiz bu.. Neler mi yapabilirsiniz. İşte size seçeneklerimiz..

Sevdikleriniz için hediye alırken bunu mağazalar yerine mesela LÖSEV’den almanız, onlara ışık yakmanız, bir kişiye de olsa fayda sağlamanız anlamına gelir.

Ya da UNISEF’den seçiminizi yapıp, çocukların korunmalarına destek olabilirsiniz. Türkiye’de yapılacak yardımlar, sadece UNICEF’in Türkiye’de “Çocuklar için birleşin” sloganıyla yürüttüğü kampanyalarda kullanılıyor. Sevdiklerinize UNICEF’in hazırladığı hediyelerden alarak “Okul Ekiyoruz”, “Haydi Kızlar Okula”, “Aşılama Kampanyası”, “Sokak Çocukları Kampanyası” ve “Çocuk Dostu Kentler” projelerine destek verebilirsiniz.

Özürlüler Vakfına destek olabilirsiniz.

Greenpeace sitesine girip, siz de uygun olan yardımı yapıp doğanıın korunmasıına yardımcı olabilirsiniz

TEMA’nın Kartpostallarını alarak, sevdiklerinize gönderebilir ve doğanın korunmasında pay sahibi olabilirsiniz TEMA, her yıl doğa ve çevre konulu yeni bir katalog hazırlayarak doğaseverlerin beğenisine sunuyor. Bu yıl katalogda tanınmış sanatçıların resim ve fotoğraflarının yanı sıra karikatür çalışmaları da bulunuyor. 50’şerli paketler halinde satışa sunulan kartpostalların fiyatı 35 YTL. İsteyen kartpostal ve zarf üzerine şirketinin logosunu da bastırabiliyor. Elde edilen gelir TEMA Vakfı çalışmalarında kullanılıyor. Sevdiklerinize TEMA markalı organik ürünlerin bulunduğu sepetlerden hediye ederek vakfın kırsal kalkınma projelerine de destek olabilirsiniz.

DEVAMI


10 Aralık 2009 Perşembe

HAFTANIN FILMLERI - 11/ 18 ARALIK

NO OFSAYT
Tür: Komedi / Spor  
Yönetmen: Mehmet Bahadır Er Maryna Gorbach
Senaryo: Ali Taran  

Oyuncular:Yıldırım Memişoğlu, Taylan Ertuğrul, Deniz Olgaç, Ahmet Çakar, Sinan Engin, Ziya Şengül, Gökmen Özdenak, Serhat Ulueren, Tuncay Tarhan, Ender Sakallı, Bülent Onur, Alper Türedi, Ali Kemal Birinci, Cengiz Güçlü, Celal Bıyıklı, Mark Levitas, Murat Akpınar, Hıncal Uluç, Abdurrahim Albayrak

Ali Tarantula 45 yaşlarında, eğitimi sınırlı, kentin büyüklüğü küçüklüğü ile arasında sıkışmış, 'kendinden menkul' bir otoriteye sahip, özünde 'arıza kere arıza' biri. Bu Ali Tarantula bir gün futboldaki ofsayt kuralına kafayı takıyor. Gerisini sinemada izleyin ...


Kapitalizm: A Love Story

Tür: Belgesel / Politik
Yönetmen: Michael Moore
Senaryo: Michael Moore
Oyuncular: Michael Moore

Aşk, ŞEHVET, tutku içeren bir aşk hikayesi. Her gün 14 bin kişinin kaldığı issiz bir yasak aşk. Yani kapitalizm ...
Bedelini Sıradan insanların ödediği Finansal Krizin sebeplerini ve tabii sonuçlarını da sergileyecek.


AŞKA DAİR (L'uomo che ama)

Tür: Dram  
Yönetmen: Maria Sole Tognazzi
Senaryo: Ivan Cotroneo, Maria Sole Tognazzi

Oyuncular:Pierfrancesco Favino (Roberto), Monica Bellucci (Alba), Kseniya Rappoport (Sara)

Roberto, 40 yaşlarında bir eczacıdır. Birkaç aydan beri, şehrin merkezindeki büyük otelin müdürü olan Sara isimli genç bir kadınla çıkmaktadır. Roberto, Sara'ya aşıktır. Sara, kendisine olan bu ilgiye rağmen, Roberto'nun hayatından dikkat çekmeden sessizce ayrılır. ve şehri terk ederek, eski sevgilisine geri döner. Roberto bir gece kendisini, çaresiz ve hıçkıra hıçkıra aglarken kardeşi Carla'nın Kollarında bulur.

Roberto birkaçay sonra yeniden mutluluğu yakalamış gibidir. Şimdi Alba isimli başka bir kadınla beraberdir. Roberto ve Alba, birlikte yaşamak üzerine planlar yaparken, kendilerine büyük bir apartman dairesi bakar, hatta çocukları OLMASINI isterler. Fakat Roberto'nun psikosomatik durumu gün geçtikçe daha kötüye gitmektedir. Roberto uyuyamaz, ani panik atakların ve endişenin kontrolü altındadır. Roberto, bir süre sonra erkek kardeşi Carlo'nun çok ciddi hasta olduğunu fark eder ve erkek kardeşine yapılması gereken kritik bir kalp ameliyatı fikri ile yüzleşir.

Bu durum karşısında Roberto, Alba'yı aslında sevmediğini fark eder. Çok geç olmadan gerçek ile yüzleşmesi gerekmektedir. Roberto aniden Alba'yı bırakır, bu durum üzerine Alba, Roberto Sara tarafından terk edildiğinde hangi acı ve kederi yaşamış ise, aynısını yaşamaya başlar. Carlo ameliyat sonrasında sağlığına tekrar kavuşur ve tekrar Eskisi gibi yaşamaya başlar. Roberto ise; yaşamının yeni bir evresinin eşiğindedir.

9 Aralık 2009 Çarşamba

ALIS VERIS YAPARKEN BUNLARA DIKKAT EDIN!!

Kadınların keyf ile yaptıkları işlerden biri de alış veriş yapmaktır kuşkusuz. Peki alış veriş yaparken nelere dikkat etmeniz gerekiyor biliyor musunuz?

Öncelikle elbette aşırı para harcamamaya. Bu hoşunuza gitmedi mi ? Peki …

Sezonluk giysiler alırken çok para harcamamaya özen gösterin.. Sonuçta adı üstünde sezonluk. Diğer sezon kullanamayacaksın. O halde niye o kadar para dökeceksiniz ki.

Asla klasiklerden vazgeçmeyin. Modasını hiçbir zaman kaybetmeyecktir. O yüzden kaliteyi tercih edin. Ve pek çok seçenekle kullanabilirsiniz klasiği.

Mutlaka klasik bir pantolon ve moda renklerde alacağınız gömlekler farklı şekillerde kullanımları ile şıklığınızı gözler önüne serecektir. Örneğin boynunuza takacağınız bir fular ya da kolye ya da önümüzdeki kış gene moda olan yeleklerle farklı bir kombine elde edebilirsiniz.

Asla ihtiyacınız dışında bir giyecek almayın. Daha sonra pişman olabilirsiniz

Moda diye size yakışmayacak giysiyi asla almayın. Üstünüzde hoş durmayabilir ve sizi komik bir duruma düşürebilir. Giysi alırken mutlaka deneyin. Alıp çıkmayın. Sonra pişmanlık yaşamayın.

DEVAMI...

7 Aralık 2009 Pazartesi

TATİL VE SEYAHAT

Tatil Seyahat Linkleri

Bu sayfada TATİL VE SEYAHAT ile ilgili birçok sayfaların linklerini bulabileceksiniz.

Örneğin "Güney yöremizdeki hangi tatil beldemize gitmeli ve nereleri görmeli, neler yapmalı" gibi oldukça geniş bir yelpazede bilgi içeren bir portal olarak kullanabilirsiniz bu sayfayı..

Tatil sayfalarımızda genellikle o yöre veya şehirle ilgili videoları da izleyebilirsiniz... Bilgilerin çoğu internet ortamından seçimiş ve sizin için derlenmiştir.
Ayrıca, Dünya'daki gezilecek ve görülecek yerlerle ilgili sayfa linklerini de burada bulabileceksiniz. Örneğin, "Londra kenti ile ilgili bilgiler nelerdir .. Londra'nın resimleri .. Londra'da nereleri gezmelidir" gibi ayrıntılı bilgileri ve sizin için seçilmiş güzel videoları burada izleyebileceksiniz.. İyi gezintiler :)

devamı...

.............



6 Aralık 2009 Pazar

SEKSIN YASAMINIZA ETKILERI

Seksin insan dünyasında faydaları saymakla bitecek gibi değil. Bir anlık bir istek gibi görülen seks kalp krizinden tutun da, ruh halinin dinlenmesine kadar pek çok fiziki ve biyolojik yararları var insan üzerinde.

Araştırmalar göre kalbiniz ve damarlarınız için en iyi egzersizlerden biri olarak kabul ediliyor seks yapmak.

Seks beynin sinir iletici üretiminde etkili oluyor ve sinirlerin yatışmasında etkili olıyor.

Fazla kalorilerinizden mi şikayet ediyorsunuz. Bunun yakmanın en kolay ve zevkli yolu da seksten geçiyor.

Başka bir araştırmaya göre de koku alma yeteneğinizi arttırıyor. Sevişme sonrası çıkıp bir çiçeği kokladığınıda onun kokusunu daha iyi alabiliyorsunuz. Çünkü, orgazm sonrası salgılanan prolaktin hormonu beynin koku alma merkezini uyarıyor ve düzenli yapıldığında koku alma duyusunu geliştiriyor.

Uyuma güçlüğü mü çekiyorsunuz. Gene seks sayesinde bu sorundan da kurtuluyorsunuz.Uykunuz düzene giriyor.

DEVAMI