25 Kasım 2009 Çarşamba

YOKSULLUK SINIRI 2 BIN 533 TL


Türk-İş, kasım ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasını açıkladı. Buna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması zorunlu gıda harcama tutarları şöyle

4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 778, yoksulluk sınırını 2 bin 533 TL

Ekonomide yaşanan kriz ve yaygınlaşan işsizlikle birlikte dar ve sabit gelirli yoksul bireylerin geçim koşullarının daha da ağırlaştığı öne sürülen açıklamada, Türkiye'de milyonlarca ailenin sağlıklı beslenemediği, insan onurunun gerektirdiği yaşama koşullarından uzak geçim mücadelesi verdiği savunuldu.

Açıklamada, kasım ayı itibariyle dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık harcama tutarının 756,68 TL'den 777,53 TL'ye çıktığı kaydedildi.

Gıda ile birlikte yapılması zorunlu kira, yakacak, elektrik, su, konut, ulaşım, giyim, sağlık, eğitim gibi harcamalar da dikkate alındığında ''insan onuruna yaraşır bir yaşama düzeyi sağlamak için yapılması gereken harcama tutarının (yoksulluk sınırı) ise 2 bin 464,75 TL'den 2 bin 532,68'e çıktığı'' bildirildi.

Evet bugün asgari ücretlinin eline ayda 546,48 lira geçiyor. Asgari ücretli bu durumda gerçekten cambazlıık yaparak geçiniyor. İçler acısı bir tablo bu. Asgari ücretli bu para ile evinin kirasını , çocuklarının eğitimini, elektrik, telefon, su faturalarını ödedikten sonra evine ekmek alacak. Bıırakıın sosyal bir yaşam edinmeyi ekmek bile zor alırken, sağğlııklıı bile beslenemezken.. Kalkıp b"enim ülkemde kriz yoktur teğet geçmiştir "deniliyor. Sosyal bir devlet gerçekten yurttaşının tüm gereksinimlerini karşılayan devlettir.

DEVAMI..

24 Kasım 2009 Salı

HAFTANIN KITABI II - "BENI ASIL HAYAT ALDATTI"

Yaşadıklarımı yazıyorum tabi. İçinde kendi edebi dünyamdan eklediklerimde muhakkak ama hepsi gerçek, hepsi yaşanmış. Mutlaka geziyorum ve İstanbul’da çok kalamıyorum. Sonra özlemler oluşuyor işte. Yazarken de sonunu hiç düşünmüyorum. Okuyucu ne düşünür ne anlar dediğiniz zaman yazamazsınız zaten. Bu sizin yaşam dünyanız”

Yazarın son kitabı " Beni Asıl Hayat Aldattı" kitap raflarında yerini buldu ve okurlarına ulaştı. Ersöz okurları diğer okurlardan farklıdır. Yaşama bakışları, duygu dünyalarıındaki geliş gidişleri ile farklı bir kitleye hitap eder O... Okurları bellidir. Hem aşkı anlatır hikayelerinde, hem toplumsal olaylara dem vurur. Onun eserlerinden vazgeçemeyenler bellidir. . Bu yazının yazarı da onun hikayelerini okumaktan büyük keyf alır. Şu an da o kitabı okuyor ve bitmesini bekleyemeden de yazıyor.

Kitaptan bir bölüm:

DEVAMI...

22 Kasım 2009 Pazar

HULKI CEVIZOGLU PARTI BASKANI MI OLUYOR?

Başlığı okuyunca şaşırdınız değil mi?. Başarılı program yapımcısı ve yazar Hulki Cevizoğlu Rahşan Ecevit'in kurmayı planladığı yeni partinin başına getirileceği iddia ediliyor. 

Kesinlik kazanmayan bu iddiaya göre gazeteci Hulki Cevizoğlu'nu partiye genel başkan olarak düşünen Rahşan Ecevit, mayıs ayındaki kurultayda genel başkan adayı olarak desteklediği Alemdar Yalçın'ın delegelerin sadece yüzde 5'inin desteğini alması üzerine partiden ayrılmış ve Mithatpaşa Caddesi'nde bir büro açarak faaliyetlerini burada yürütüyordu.

Geçtiğimiz haziran ayında eşinin yasaklı olduğu dönemde kendisinin kurduğu Demokratik Sol Parti (DSP) ile yollarını ayıran 86 yaşındaki Ecevit'in yeni parti çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi. 

CINSELLIKTEN UZAKLASTINIZ MI

Seksten soğudunuz mu? Artık eskisi gibi sevişmek size cazip gelmiyor mu? Cinsel soğukluk yaşamaya başlamışsınız demektir. Bunun arkasında pek çok sebep yatar.

  • Eşinizin size eskisi kadar yakın olmadığını düşünebilirsiniz
  • Kendinizi artık seksi bulmuyor oloabilirsiniz
  • Duygusal bir travma yaşıyor olabilirsiniz.
  • Eşinizin sizi istememiş olabilir bu da sizin sekse karşı ilginizi yok etmiş olabilir.
  • Eşinizin sizi suçlamış olduğunu düşünebilirsiniz.
  • Çalışma yaşamının yoğınlığından kaynaklı bir uzaklaşma olabilir.
  • Doğum kontrol haplarını sürekli kullanmak neden olabilir.
  • Kendinizi dışlanmış hissedebilirsiniz.
  • Eşiniz sizi sevişme isteğinden dolayı suçlamış olabilir.


Cinsel isteksizlik; stres, bozulan ilişki, depresyon, cinsel aktivitenin eskisi gibi olmaması ve başka bedensel rahatsızlıklardan dolayı da olabilir.

Sebebi ne olursa olsun, çözülemeyecek bir sorun değil bu… Önemli olan nedenini bulmak ve kendine ve partnerine zaman tanımakla olabilir.

Bunun için sekse renk katacak, cazip kılacak yöntemler uygulamalısınız...


Aynı şeyleri yapmayın. Farklı pozisyonlar deneyin.

Birbirinin gözlerine bakın. Sevgi iletişiminizi eksik etmeyin.

Hayatın streslerinden dolayı cinsel yaşamınızı dondırmayın. Unutmayın ki mutlu bir cinsel yaşam, yaşama karşı da mutlu ve olumlu olmanızı sağlar.

DEVAMI

İŞKEMBE ÇORBASI

MALZEMELER
1,5 kg işkembe
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
10 diş sarımsak
2 limon
Tereyağı
Kırmızı acı toz biber
Tuz

YAPILIŞI

İşkembeleri bol suda ovalayarak yıkayın. Zarlarını çıkarın. Bir avuç tuzla tuzlayıp, iç içe geçirin, 1 saat bırakın. Sonra bıçakla iyice kazıyıp bol su ile yıkayın. Düdüklü tencereye koyup üzerine 5 parmak geçecek kadar su ekleyin ve ocağın üzerine koyun. Kaynamaya başşladıktan sonra 1 saat pişirin. Tencerenin kapağını açıp işkembeyi içinden alın, soğuk sudan geçirip dilediğiniz büyüklükte parçalara ayrın. Sarımsakları ezip, 2 limon suyunu ve 1 kaşık sirkeyi ilave edin. Sosu hazır

Yumurtaların sarılarını çırpın. 1 yemek kaşığı yoğurtla 1 çay bardağı suyu yumurta sarılarına ekleyip bu karışımı birbirine yedirin. İşkembenin haşlanmış suyunun bulunduğu tencerenin altını tekrar yakın. Kaynamaya başşlayınca yumurtalı karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak işkembenin suyuna ekleyin. Bir - iki dakika kaynadııktan sonra işkembe parçalarını da içine atın ve çorbanın altını kapatın.

Bir başka tavada tereyağını eritip, ocağın altını kapattıktan sonra acı kırmızı biberi ekleyin.

Sayfayı ziyaret ediniz