15 Nisan 2010 Perşembe

OCAK AYI ISSIZLIK ORANI % 14,5


Geçen yılın verilerine göre işsizlik oranında çok bariz bir değişikli yok. 2009 sene sonu itibariye işsizlik oranı %14, 2008'de %11 dolayında idi. Ocak 2010 itibariyle ise, %14,5 olarak bildirildi.

Bu verilere göre, ocak ayında Türkiye'de kurumsal olmayan nüfus, bir önceki yılın aynı ayına göre 809 bin
kişilik bir artışla, 70 milyon 975 bin kişiye, kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus ise 827 bin kişi artarak, 52 milyon 150 bin kişiye ulaştı

Söz konusu dönemde istihdam edilenlerin sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre 1 milyon 289 bin kişi artarak 21 milyon 162 bin kişiye yükseldi. Tarım sektöründe çalışan sayısı 697 bin kişi, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı da 592 bin kişi arttı.

Ocak'ta istihdam edilenlerin yüzde 23,8'i tarım, yüzde 20,2'si sanayi, yüzde 5,5'i inşaat, yüzde 50,5'i ise hizmetler sektöründe yer aldı.. Genç nüfusta ise, işsizlik oranı %25. Türkiye genelinde işssizlikte bir düşüş gözlenmiş. Bu düşüş öyle sandığınız gibi yüksek değil. 1 puanlık bir düşüş.

Bu duruma sevinmek mi gerekiyor bilemiyorum. İşssizlik sayısı azaldı deniliyor. İş için olmadık yollara başvuruluyor, güzel ülkemde. Web-cam'da striptizlik gibi, kayıt dışı illegal yerlerde çalışmak gibi.

TİN

EKONOMIK COKUNTUNUN GETIRDIGI AHLAKI COKUNTU


Bir habere göre, ev kadınları ve üniversite öğrencileri web-cam’de striptizlik yapmaya başlamış.Kocası işsiz kalan, eğitimini sürdürmeye çalışan kişiler çareyi arkadaşlık sitelerine üye olup, yarım saat karşılığı 75 lira alarak geçimini ve eğitimini sürdürüyorlar.

Habertürk’ten Alper Uruş'un haberine göre, ekonomik kriz ve işsizlik yüzünden evli ya da bekâr on binlerce kadın önce arkadaşlık sitelerine üye oluyor ardından da bu sitelere para karşılığı “Gold üye” olan erkeklerle web-cam’de “chat” (sohbet) yapıyor. 400 bin üyesiyle Türkiye’de arkadaşlık siteleri arasında ilk beş içinde yer alan sitenin kurucusu Oğuzhan Yıldırım “70 bin bayan üyemizin 20 bini web-cam’den para kazanıyor. Üniversiteli genç kızların yüzde 20’si, ev kadınlarının en az yüzde 5’i her gün ortalama 150 TL kazanmak için bilgisayar başına geçiyor. Sanal âlemde yarım saatlik striptiz şov 50-75 TL’den başlıyor. Ayda 4 bin TL gelir sağlayan bile oluyor” diyor.

Bu bir ekonomik çöküntünün getirdiği ahlaki çöküntüdür. İşsizlik azalıyor, iş imkanını arttırdık söylemlerinin göstergesi!?....

Ve çöküntü böyle başlıyor. Sitenin üyelerinden evli bir hanım şöyle diyor:

EŞİM yedi aydır iş arıyor, işten çıkartıldıktan sonra birkaç ay sıkıntı yaşamadık ancak sonra ekonomik sıkıntılar başladı. Ben arkadaşıma bir sabah kahve içmeye gittiğimde böyle bir olay olduğunu öğrendim. Arkadaşım internetten para kazandığını söyledi. Birkaç saat içinde 100 TL kazandığını anlattı. Ben de en azından mutfak masrafını çıkarmak için webcam’de striptiz yapmaya başladım. Haftada bir ya da iki defa sabah saatlerinde kızım okuldayken ve eşimin evde olmadığı zamanlarda striptiz yapıyorum.

Burada şu soruda aklına takılıyor insanın. Eşinin haberi yok ve bu hanım striptiz yaparak para kazanıyor.. Peki tek başına mı yiyor bu parayı? Eşi demiyor mu bu para nereden geldi ben işsizim? Ya biliyor ve göz yumuyor. Ya bu hatun sadece mutfak masrafını karşılamak için değil, yarım saatlik paranın verdiği keyfi, arttırmak ve kendi ihtiyaçlarını karşılamak için de bu yola başvuruyor. Yani sorun sadece işsizlik değil, daha fazlasını almak isteği. Başkalarından eksik kalmamak isteği bunun uzantısı oluyor.

Üniversite öğrencisi bir hanım kız da ailesinin part-time bir işte çalışarak para kazandığını sandıklarını söylüyor. Geceleri 3 görüşme yaptığını söylüyor bu kız. Yani gecede 225 TL. 20 gece yapsa bu işi 4.500 tl kazanıyor. Aile demiyor mu bu kıza sen bu kadar parayı nereden buldun? Tabi bunlar madalyonun diğer yüzü.

Şu bir gerçektir ki, paranın tadını alan, daha fazla kazanç elde etmek için, tatmin olmak için fazlasını ister. Yani başta ekonomik güçlükler nedeniyle, yaşamda kalmak nedeniyle girer bu tür işlere, sonra maddi tatminsizlik baş gösterir. Ve ahlak çöker. Bunun sorumluları da orada burada nutuk atar

Son beş yılda bu patlama olmuş. Hangi hükümet döneminde? Din, ahlak en önemli misyonları değil mi? Ahlak elden gidiyor efendiler… Ülke sadece ekonomik olarak değil, buna bağlı olarak ahlaki olarak da çöküyor. Gelecek nesillerden ne bekleyeceksin bu durumda? Herkes kendi ekmeğini kazanmak,kendi zevklerini yerine getirmek derdine düşmüş. Vatan, millet yakında kimsenin umurunda olmayacak.

TİN

14 Nisan 2010 Çarşamba

1960 YILINDAN BERI GIZLENEN GERCEK - Turkiye Internette Turkey On the Net


Sigara ve tütün dumanında bulunan radyoaktif ve kanserojen polonyum 210 elementinin (210Po) varlığını 1960'lı yıllardan bu yana gizliyorlar1960 YILINDAN BERI GIZLENEN GERCEK - Turkiye Internette Turkey On the Net

DALYAN CAMUR BANYOLARI RAGBET GORUYOR


Dalyan.. Tarihi,caretta caretta kablumbağaları, denizi, kaplıcaları ve doğal güzellikleri ile ünlü Muğla'nın turistik beldesi. Her yıl binlerce turistin akın ettiği Dalya'na şimdi de çamur banyoları için turist akmaya başladı

İngiltere, Hollanda ve Avustralya'dan gelen turistler kendilerini çamura atarak çamur banyosu yapıyorlar. Çamurun kuruması ve ciltlerinde kuruması için
saatlerce güneşin altında kalıp, kaplıca havuzlarda suya giriyorlar.

Tesiste, turistlerin içinde çamur bulunan havuzlara girerek vücutlarını çamurla kapladıklarını ve güneşin altında beklediklerini ifade eden işletme sahipleri, ''Kuruyan çamur deriyi geriyor ve gözenekleri temizliyor. Duşlarda çamur temizlendikten sonra kaplıca havuzuna giriliyor. Burada 30 dakika kalmak yararlı oluyor'' dedi.

ÇAMUR BANYOLARINA RAĞBET ARTIYOR
Çamur banyolarına, nisan, mayıs ve haziran aylarında günde 500, temmuz ve ağustos aylarında ise günde 600 turistin geldiği öğrenildi.

Klorür, sodyum, hidrojensülfür, florür ve radyoaktif radon gazı içeren 39 derece sıcaklıktaki kükürtlü sularla oluşturulan çamur banyolarının, romatizma, siyatik, kireçlenme, cilt hastalıkları, mantar, mayasıl, kaşıntı, kadın hastalıkları, damar sertliği, tansiyon, böbrek taşı gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor.

Doğal tedavi ve eğlence yeri Dalyan şimdiden yaz sezonunu açmış görünüyor.

TİN

SAGLIKLI VE GUZEL SACLAR ICIN

Saç dökülmesi özellikle kadınların korkusudur. Saçlar yaşam boyu aynı kalmazlar. Yaş, çevre faktörü, sinir stres saçları da olumsuz etkiler ve dökülmesine, ağarmasına neden olurlar. Günde 100 tele kadar dökülen saçlar sorun değildir. Ama hergün avuç avuş saç dökülmesi ile karşı karşıyasanız, önlşem almanız gerekmektedir.. Özellikle sık saç boyama, perma, yetersiz ve dengesiz beslenmekte saç dökülmesinin sebeplerindendir

SAÇ BAKIMI NASIL OLMALI

* Saçlarda kırılmalar, matlaşmalara, çatallanmalar için yapacağınız uygulamaların başında düzenli ve dengeli beslenme gelir. Saçlarınız için özellikle folik asit, B12, demir ve çinko açısından zengin besinleri tüketmelisiniz.
* Saç boyası, jöle, briantin gibi kozmetik ürünlerinden mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Bu ürünleri kullanmanız gerektiğinde, sonrasında mutlaka saçlarınızı yıkamalısınız. Durulama çok önemlidir. Tam durulanmayan saç diplerinde kalan kalıntılar saçlarınızın zarar görmesine neden olur.
* Saçlarınıza fön uygularken çok yakın tutmayın ve sıcak fön kullanmayın.
* Saçlarınızı toplarken çok sıkı bağlamayın. Bu da saçlarınızın zarar görmesine ve dökülmesine neden olur.
* Saçlarınız kirlenmeden onları yıkamayın. Saçlarınızı yıkarken son durulama suyuna elma sirkesi ekleyin. Saçlarınız hem canlı, hem parlak olacaktır.
* Sağlıklı saçlar için periyodik olarak kuaförünüze uğrayın ve en azından saç uçlarınızı kestirin. Hem sağlıklı uzayacak, hem daha çabuk uzayacaktır.
* Saçlarınızı yıkadıktan sonra eğer aceleniz yoksa sakın saç kurutma makinası kullanmayın, Doğal olarak, havlu ile kurutun.
* Saçlarınızı taraken iri dişli tarak kullanın. Nemli iken tarayın. Sık sık saçlarınızı nazik bir şekilde fırçalayın. Fırçalamak saç köklerine masaj yapacağı için, saçınızı güçlendirir.
* Saç dökülmeleri için uygulayabileceğiniz minik bir reçete size... Bir çorba kaşığı çörek otunu toz haline getirin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2-3 diş rendelenmiş sarımsak ile birlikte tavada kavurup, saç diplerinize sürün 1-2 saat bekletip, bol suyla yıkayın. Bu reçeteyi haftada bir kez uyguladığınız takdirde saç dökülmelerinizin azaldığını ve hatta kafanızda açık yerlerinde dolduğunu göreceksiniz.

TİN
....
....

13 Nisan 2010 Salı

HABERİN VAR MI? TÜRKİYEİNTERNETTE: BU DA VELILERLE DANSOZLU KAYNASMA PARTISI!

HABERİN VAR MI? TÜRKİYEİNTERNETTE: BU DA VELILERLE DANSOZLU KAYNASMA PARTISI!

BU DA VELILERLE DANSOZLU KAYNASMA PARTISI!


Kocaeli Gölcük'te bir ilköğretim okulunun okul-aile birliği üyeleri, velilerle kaynaşma programı düzenlemiş. Dumlupınar İlköğretim Okulu Aile Birliği yönetiminin çay partisinde sahneye dansöz çıkarmış.

Üstelik bununla da kalmamış, bir güzel dansöze para takarak göbek atmış, okul müdürü. Bazı veliler tepkilerini dile getirmiş. Amaan ne olacak felekten birgün çalsın sayın müdür ve dersten başını kaldıramayan minik öğrenciler.

Okul Müdürü Bahattin Yazıcıoğlu, kaynaşma partisinde yaptığı konuşmada, eğitimde örnek davranışlarla çocuklara yön verilmesi gerektiğini de dile getirmiş.

Evet,
okul müdürü bayağı iyi örnek olmuş doğrusu öğrenci ve velilere… Eğitimin gittiği yere bakın güzel ülkemde. Herhalde yoğun okul temposundan dolayı yorgun düşen okul müdürü stresini ve yorgunluğunu atacak bir yöntem bulmuş. Hem kaynaşmış, hem kaynaştırmış.

Bakalım bu duruma Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü ne diyecek? Sevgili okul müdürlerine bir ceza uygulanack mı? Ha öyle bir ceza uygulanmazsa Sayın Müdür diğer okul müdürlerine de örnek olacak.

Biz sistemi sorgularken gelinen noktalara bakın. Ben gelecek için çok parlak düşünceye sahip değilim. Yorum sizlere kalmış

BIR ENDİŞELENEN