25 Temmuz 2009 Cumartesi

TATIL YERLERI - URLA


İzmir’in güneyinde şirin mi şirin bir belde Urla… Yeşili ve mavisi ile kirlenmemiş bir yer. İnsanları dost, sıcakkanlı… Misafirperver halkı sizi memnun etmek için yarışır adeta.

Liman çevresi Yunanlı turistlerin uğrak yeridir. Pek çok restoran hizmet vermektedir

Karantina adasının bulunduğu yerde çok fazla araç trafiği görülüyor. Karantina Adası adını Osmanlı Devleti döneminden alıyor. O dönemde burada tahaffuzhane yapılmış. Böylece uzak diyarlardan gelen gemilerin tayfa ve yolcuları karaya ayak basmadan önce bir çeşit taramadan geçirilirmiş. Şimdi ise Urla Devlet Hastanesi olan bu yer görülmeye değer. İnce bir yolla karaya bağlana hastanenin bulunduğu yer küçücük bir adacık şeklinde. Akasyalar, zambaklarla çevrili yeşil ve mavinin bütünleştiği burada, hasta insanlar havası ile bile psikolojik olarak iyileşebilir.

devamı..

24 Temmuz 2009 Cuma

LIBIDONUZU MU ARTTIRMAK ISTIYORSUNUZ?

Günlük açlığınızı karşılamak için kullanılır yiyecekler sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Yiyeceklerin bir çoğu direkt olarak libidonuzun artmasında rol oynar. Bazı yiyecekler doğal viagra etkisi yaratırlar. Peki hangi yiyeceklerdir bunlar?

SARIMSAK
Libidoyu arttırıcı en etkin gıdalardan biri sarımsak. Evet yanlış okumadınız. Ağızda bıraktığı koku ile belki sevgilinizin yanınızdan kaçmasına bile sebep olabilen bu besin, libido arttırıcı olarak kullanılabilir. İçeriğindeki allicin adlı madde cinsel organlara giden kan akışının artmasına sebep olyor, Bu da cinsel gücü ve isteği arttırıyor. Tabi unutmamalısınız, sarımsaktan sonra dişlerinizi çok iyi fırçalamalısınız.
KEREVİZ
Evet, pek çok kişinin ağzına bile almadığı, çok da sevilmeyen bir yiyecek olan kereviz içinde bulundurduğu androsteron hormonu nedeniyle istek arttırır.

devamı..


23 Temmuz 2009 Perşembe

HAFTANIN KITABI : SAKINCALI GAZETECI

Haftanın kitabında bu hafta Emin Çölaşan'ın Hürriyet Gazetesinden kovulduktan sonra kaleme aldığı üçüncü kitap " Sakıncalı Gazeteci"..

Çölaşan, Çölaşan'ın Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi ve Her Kuşun Eti Yenmez kitaplarından sonra devamı niteliğinde bu kitabı yazdı.Kitap anılarından, iktidar baskısına kadar içeriği olan adeta bir ibret belgesi niteliğinde. Emin Çölaşan bu kitapta Sadece Hürriyet'ten kovulma olayını değil, işsiz kalan bir gazetecinin halkın geçmişten gelen sevgi ve saygısıyla neler yaşadığını da anlatıyor

Cumhuriyet Gazetesi'nden Gamze Akdemir'e kitabı ve kovulmasının sebeplerini şu şekilde anlatıyor Çölaşan:

"Benim kovulma olayım Türk basınında ilginç bir olaydı. Çok büyük tepki yarattı kamuoyunda. Kovulmamın perde arkasında da Aydın Doğan ile Ertuğrul Özkök'ün bana karşı tavırları yatıyordu. Onun da perde arkasında AKP iktidarının ve Tayyip Erdoğan'ın benimle ilgili kendilerine akseden 'tavırları' yatıyordu. Şimdi benim elim kolum şu anda bağlı, beni herhangi bir gazete kabul etmiyor. Niye kabul etmiyor, hırsızlıktan, ahlaksızlıktan, yalan yanlış yazmaktan falan değil sadece ve sadece AKP iktidarını yazılarımla beş yıl boyunca silkelediğim için. Belgelerle yolsuzlukları, hırsızlıkları, her şeyi yazdım. Ve dolayısıyla bunlar tabii Aydın Doğan'a ve Ertuğrul Özkök'e baskı yaptılar. Onun için ben de oturdum üç tane kitap yazdım bu süreci anlatan.....

DEVAMI...


22 Temmuz 2009 Çarşamba

MANDALINA VE ZEYTIN BAHCELERI ILE "BITEZ"

Bitez, Ortakent ile birlikte yarımada üzerindeki en önemli narenciye yetişme alanıdır. Kumsal, su sporlarının meraklıları, aşıkları ve Çökertme türküsü ile ünlüdür.

Adının anlamı Yunancadan gelmektedir. Bağlık bahçelik anlamına gelen BİTEZ, gerçekten de bağları ve bahçeleri ile doludur. Burada yeşilin tüm tonlarını alabildiğince görebilirsiniz. Bodrum'un en güzel yeşilliklerinden bir beldedir Bitez. Yazın denizle barışık, doğa tutkunu insanlarla dolup taşar. Sakin bir yaşantısı vardır. Eğer tatilde kafa dinlemek, yeşille içiçe olmak istiyorsanız, mutlaka gideceğiniz yer olmalı burası...

Yeşilin bu kadar korunduğu başka bir yer daha bulmak gerçekten güç. Doğa sizi adeta davet eder. Hemen hemen her evin bahçesinde zeytin ağaçları ve mandalina ağaçlarını görmeniz mümkündür.

devamı..

21 Temmuz 2009 Salı

ERKEKLERDE PENIS BOYU TAKINTISI

Pek çok erkekte saplantı haline gelen penis boyutu, geçmişten günümüze süregelen ve erkekliğin göstergesi sanılan, bir çok erkeğe kabuslar yaratan ve sorun haline getirilen bir takıntıdır.

Penis boyu küçük olan erkek, erkekliğinden bile şüphe duyabilir. Bu durum psikolojik rahatsızlıklara kadar gidebilir.

Kadında orgaz olamama, bunu anlatamamak neyse, erkekler için de hatta daha da fazlası bu sorundur. Sanırlar ki erkeklik penis boyutuyla ölçülür. Ne yazık ki bu sorun sadece eğitimsiz değil, eğitimli, bilinçli erkeklerin de kabusu haline gelmiş bir problem. Bu organın belli, kesin bir boyutu yok. Önemli olan eşiyle beraber tatmini sağlamak, boyutuyla değil.

Erkeklerin egemen olduğu toplumumuzda, penis boyu güç ve otoritenin göstergesidir adeta. Bu erkeğin cinselliği ile özdeşleşmiştir. Halbuki boyut genetik olmakla birlikte, iklim, ırk gibi neticeler sonucunda meydana gelir. Önemli olan işlevselliğidir, boyutu değil.

devamı..

20 Temmuz 2009 Pazartesi

ETKILI GOZ MAKYAJI NASIL OLMALI


Bakışlarınızın etkili olması göz makyajınızı iyi yapmanız gerekir. Gözlerinizin üzerine yaptığınız farı iki tonda kullanın. İç kısımlara açık, dış kesimlere koyu renk far kullanın. Bu bakışlarınızı daha derinleştirecektir.

Sürdüğünüz rimeli iki kat olarak uygulayın. İlk katın arkasından kirpiklerinizi pudralayın ve ikinci katı sürün. Bu kirpiklerinizi daha uzun ve daha dolgun gösterecektir.

Eye liner kullarak gözlerinizi belirginleştirebilirsiniz. Ancak eyeliner kullanırken markasına çok dikkat edin. Ucuzunu kullanmayın. Bir süre sonra kirpikleriniz kalmayabilir.

Gözlerinize açık renkli farlar kullandıysanız ya da günlük hafif bir makyaj istiyorsanız göz kalemini mümkün olduğunca ince sürün, ayrıca kahverengi göz kalemi kullanmak daha doğal görünmenizi sağlar.

Esmer bir teniniz varsa, kızıl, kahve ve gri tonları ile mavinin koyu tonları size çok yakışacaktır.


devamı..


19 Temmuz 2009 Pazar

OTEL REZERVASYONUNUZU INTERNETTE YAPIN ..

Günümüzde, ONLINE Otel Rezervasyonları oldukça yaygın tercih edilir hale gelmiştir internet kullanıcıları tarafından. Yaşamın birçok diğer alanlarında olduğu gibi, bu alandaki gelişmeyi de tabii ki internetin bizlere sunmuş olduğu inanılmaz olanaklara borçluyuz.

Eskiden, internet olmadığı zamanlarda gezginler bir rezervasyon yapmak için otele mektup yazarlar veya telefon ederlerdi. Bir diğer alternatif olarak da seyahat acenteleri kanalıyla rezervasyon yaptırırlardı. Bugün, gezginler internette arama yaparak değişik online seyahat acentelerine ulaşabilmekte, farklı fiyatları ve tesisleri karşılaştırabilmekte ve online seyahat acentelerinin sitelerinde otellerin ve odaların resimlerini, fiyat bilgilerini ve hatta gidilecek yerle ilgili ayrıntıları bile bulabilmektedirler. Bu şekilde, potansiyel gezginler otel rezervasyonlarını evlerinden yapabilmekte ve bu işlemi güvenli sitelerde yaptıklarından güvenlik açısından hiçbir riske de maruz kalmamaktadırlar. SON DAKIKA REZERVASYONLARI Online otel rezervasyon sistemi, “son dakika” rezervasyonları için de çok uygun olmaktadır. Zira oteller, hala satılmamış odaları varsa eğer, fiyat kırabilmektedirler. Bu durum ise çok kısa sürede online rezervasyon sitesinde ziyaretçinin kullanımına sunulabilmektedir. Bu tip online siteler arasında örneğin BOOKING.COM en önde gelenlerden biridir.

devamı


SAC DOKULMESINE KESIN COZUM

Saçlarım dökülüyor diye artık üzülmeyin. Tamamen bitkisel yollarla bu dökülmeyi önleyebilirsiniz. Aktardan ve pazardan alacağınız bir kaç çeşitle ve ayıracağınız zamanla bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

SARIMSAK VE ÇÖREK OTU

3-4 diş sarımsağı ezip, krem haline getirin. Bir tatlı kaşığı kuru çörek otunu bir tavaya koyın. ! fincan zeytinyağı ilave edin. Üzerine de hazırlamış olduğunuz sarımsağı ekleyin. Ocakta 5 dakika kadar kavurun. Ilık bir hale geldikten sonra, geceleri saçınıza masaj yaparak sürün. 1 saat bekletin bol suyla tenizleyin. Zeytinyağı özlü bir sabunla saçınızda kalan karışımı tamamen arıtana kadar yıkayın. Bu karılımı hafta da 2 kez uygulayın. Bir ayın sonunda saçlarınızın eskisi gibi dökülmediğini, hatta yeni saçlarınızın da çıktığını göreceksiniz.

MERSİN AĞACI YAPRAĞI.

Aktardan alacağınız mersin ağacı yaprağını 5 litre suda kaynatın. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu suyla durulayın. Suyun içine koyacağınız elma sirkesi de saçlarınıza parlaklık ve canlılık verir.

devamı..