16 Temmuz 2009 Perşembe

TEKİRDAG TANITIM VİDEOSU

Tekirdağ Marmara bölgesinin Ergene kısmında kalan il. İl toprakları 40° 36ve 41° 31kuzey enlemleriyle 26° 43 ile 28° 08doğu boylamları arasında yer alır. Doğudan İstanbul, kuzeyden Kırklareli, batıdan Çanakkale illeri ve güneyden Marmara Deniziyle çevrilidir. Kuzeydoğuda Karadeniz'e çok küçük bir kıyısı vardır. Trafik numarası 59dur.

Tekirdağ isminin Tekfur Dağından geldiği rivâyet edilir. Türk akınlarına iki sene direnen Bizans kalesine Tekfur Dağı demişlerdir. Diğer bir rivâyete göre bu şehrin tekfuru avlanırken yaraladığı geyik yuvasına koşar ve yavrularını emzirirken ölür. Bu hâdiseyi gören tekfur inzivâya çekilir. İnzivâya çekildiği bu dağa Tekfur Dağı denir. Hangisinin doğru olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Bilinen husus Türkler bu şehri fethettiklerinde ilk önce Tekir Dağı; sonradan Tekirdağ ismini vermiş olmalarıdır. Tekirdağ'ın eski ismi de Rodosto'dur


ŞORT SECIMI NASIL OLMALI

Sıcak geçen yaz günlerinde şort giymek hem rahatlık açısından hem de şık görümüyle tercih sebebidir. Ancak vücudunuza uygun şortu seçmezseniz hoş bir görüntü ortaya çıkmayabilir.
Şort seçerken dikkat etmeni gereken noktalar şunlardır:

  • Eğer kilolu iseniz bol kesim ve dizinizin hemen üstünde olan şortları deneyin
  • Eğer zayıfsanız, açık renk ve kısa şortlar tam size göredir. Dar kesimlerde vücudunuzda güzel duracaktır.
  • Beliniz çok kalınsa şortunuzun üstüne bol kesim, salaş gömlekler ve bluzlar giyebilirsiniz. Seçiminizi koyu renkten yana kullanmalısınız.
  • Kilolu hanımlar iri desenlerden uzak durmalıdır. Bu sizi olduğunuzdan da kilolu gösterir.
  • Kilolu hanımlar bedenlerinden bir beden daha fazlasını tercih ederlerse bu onları daha ince gösterecektir.
  • Şortu gece de kullanabilirsiniz.Gece kullanımlarında üzerinize payetli, pullu üstler şecmeniz şıklığınıza şıklık katacaktır.
  • Eğer giydiğiniz şort çok kısa ise, çok fazla dikkati üzerinize çekmemek için üstünüze biraz uzun tişört ya da gömlekler tercih etmelisiniz.
DEVAMI..

15 Temmuz 2009 Çarşamba

BÜLENT ORTAÇGİL BENİMLE OYNAR MISIN

O kadar güzel şarkılar yaptı ki .. Türk müzik tarihine altın harflerle geçti .. İlk defa tribute yapılan şarkıcı oldu adına .. Benimle Oynar mısın ? Olmalı mı Olmamalı mı? ve daha nerdeyse yüzlerce şarkı .. Türk pop müziğine (ki o protest yapıyı her zaman) anlam ve kalite getirdi .. Sonra ortaya çıkan ve şu anda çok başarıyla rock yapan birçok Türk grup ondan etkilendiğini açıkça ve sevgiyle söylüyor ..


KADIN VE CİNSEL SORUNLARI...

Yaşamın en büyük zevlerinden biridir cinsel hayat. Hiçbir ters etkisi olmayan bir doğal mutluluk dopingidir. Her insanın yaşaması gereken bir ihtiyaçtır sevgilisi ya da eşiyle.Her dönem farklı bir güzellikte yaşanır.

İlk cinselliğe adım atılan 20’li yaşlar, henüz cinselliği tanıma aşamasıdır. Bunu takip eden 30’lu yaşlar kadının artık kendi bölgelerini çok iyi tanıdığı neden zevk alıp, neden almadığını anlamaya çalıştığı dönemlerdir. 40’lı yaşlar ise olgunlaşmanın dorukları ve cinselliğin doruklarına ulaşıldığı dönemdir kadın için. Sağlıklı bir kadın, 20 - 40 yaşları arasında haftada ortalama 1 - 4 kez cinsel ilişkiye girebilir.. Bu oran, kadından kadına değişebilir. Hatta aynı kadında farklı zamanlarda, başta stres olmak üzere, çeşitli faktörlerden dolayı, ilişki sıklığı geçici olarak artar ya da azalır.Yine kişilik yapısı olarak bazı kadınlar cinselliğe aşırı düşkün olurken, bazılarına göre cinselliğin önceliği alt sıralarda yer alabilir Burada önemli olan, kadının cinselliğe olan arzusundan memnun olup olmadığı tabii ki. Ancak her dönem kendine özgü sorunları da beraberinde getiriyor!

devamı...


14 Temmuz 2009 Salı

TAKI TASARIMI UZERINE NAZIFE ARPACI ILE SOYLESI

İş yaşamının bitiminden sonra, emekli olan ama hayata emekle bağlanan Nazo tasarımın kurucusu Nazife Hanım'la tasarımları, bu işe yönlenmesi, yaşadıkları hakkında bir röporta yaptık. Bu röportajı okuyan siz sevgili emekli ve ev hanımı okurlar umarım bu söyleşiden sonra kendilerine mutlaka yakın olan bir hoby bulup, yaşamı hem kendisi, hem sevdikleri için, aynı Nazife Hanım gibi güzelleştirir.

TÜRKİYE İNTERNETTE : Emekli olduktan sonra nasıl böyle bir karara vardınız. Tasarımcılık ile ilgili olarak bir kurs aldınız mı?
NAZİFE ARPACI : 2003 yılının Ağustos ayında emekli oldum. 20 yıl çok yoğun bir çalışma hayatım olmuştu. Hem yoğun bir çalışma hayatı hem 2 çocuk zamanın nasıl geçtiğini bana hissettirmemişti. Emekli olunca çocuklarımda artık büyümüş olduğundan birden boşlukta kaldığımı hissettim. Bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Tekrar aynı işime döneyim dedim. Başka bir firmada bir iş buldum. Yine aynı tempoda çalışmaya başladım. Bir gün sol göğsümde bir şişlik fark ettim. Kendi kendimi iki ay takip ettim. Büyüdüğünü gördüm. Hemen bir doktora gittim. Biraz daha beklersem kötüye gidebileceğini ve belkide kötü huylu olabileceğini öğrendim. Doktorum derhal bunun alınması gerektiğini söyledi. Sonuçta ameliyat oldum. Kötü huylu değildi. Ama biraz daha geç kalsaydım olabilirdi. Sonuçta doktorum bana çok yoğun ve stresli bir ortamdan uzak kalmam gerektiğini daha zevkli şeyler yapmam gerektiğini hafiften kulağıma fısıldadı. İşimden ayrıldım. Yeteneklerimi aramaya başladım. İşte tam da o sırada İsmek'le tanıştım. Aralık ayıydı. Kurslar başlamıştı. Ama yine de bir şansımı denedim. Tam da bu arada Trabzon işini gösteren bir hoca İsmek'te öğretmenliğe başlamıştı. Kursa yazıldım. İlk Trabzon işi ile işe başladım. 3 ayda bir Trabzon bilekliği ördüm. Ama gördüm ki bu benim işimden de stresli bir işti. Ben gümüşe boncuk katmaya başladım. Boncukla gümüşü birleştirdim. Çok değişik işler çıkmaya başladı. Bende sevmeye başladım. Ama gümüş zamanla karardığı için tel kullanmaya başladım. Sonra bezleri tele, teli boncuğa bağlamaya onlardan yeni yeni takılar yapmaya başladım. Birden ev boncuklarla ve takıyla dolmaya başladı. Bunları satmam gerektiğini düşündüm. www.nazotasarim.com adı altında bir site oluşturdum ve burada hem ürünlerimi sergiliyor hemde beğenip edinmek isteyenler olursa onlara satıyorum. Ayrıca sitemde yine konuya ilgi duyanları elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışıyorum. Her geçen gün bir önceki günkü işimi beğenmiyordum. Daha güzel yapabilirim daha güzel olmalı derken bu boncuklara iyice aşık oldum. Doğada gördüğüm her şeyi takıya nasıl çevirebilirim şeklinde düşünmeye başladım. 2004 yılının kışında inanılmaz güzel işler yaptım. Bütün arkadaşlarım şaşırıyordu. Bu arada da sürekli araştırmaya ve yeni teknikler öğrenmeye çalışıyordum. Yaptığım her takı en az bir hafta sürüyor ve bittikten sonra evde bayram yaşanıyordu. Bunları olmayacak kadar ucuza satıyordum. Çünkü insanların benim yaptığım bir takıyı takmaları bana çok büyük zevk veriyordu. Sonra baktım çok değişik teknikler buluyorum, çok pratik işler yapıyorum. Bunu başkalarıyla paylaşmam gerekiyor. Onun için 2005 yılında tekrar İsmek'te kursa gitmeye başladım. Bu arada yapılan takı yarışmalarında ödüller aldım 1200 saati doldurup öğretmen olmak istiyordum. Sonunda da isteğime kavuştum. 1200 saat, yazılı sınav, uygulamalı sınav, sözlü sınav ve mülakat sonucunda öğretmenliğe hak kazandım.

Ayrıca bir tasarım eğitimi almadım. Ama sürekli araştırıyorum. Yerli ve yabancı kaynaklardan tasarımla ilgili yazılar okuyorum. Çalışmalar yapıyorum.

DEVAMI..

KIRISIKLIKLARDAN KURTULMANIN YOLLARI

Hanımların büyük sıkıntılarından biridir kırışıklıklar. Genetik etkinin dışında yaşam şartları, yanlış beslenme, yanlış kozmetik ürünlerinin kullanılması, hava, güneş gibi pek çok faktör etkilidir.

DOĞRU BESLENME

Cildi genç tutmanın ilacı da bilim adamları tarafından çözüldü. Hücre yenilenmesi. Bunun temel maddesi ise, protein…. Proteinin eksik alınması hücrelerin yaşlanma nedenidir. Çok basit gibi görünen bu neden, beslenme şeklinizi gözden geçirmenizi sağlayacaktır.

Kırmızı eti, yağlı sütü hayatınızdan mümkün olduğunca uaklaştırarark başlayabilirisiniz. Bu besinlerin yerine bol miktarda balık, yumurtanın akı, tavuk gibi besinlere yönelmeniz gerekmektedir.

Balık hem sindirimi, hem içinde bulundurduğu omega 5 nedeniyle protein deposudur. Hem yaşlanmanı geciktirecek, hem hafızanızı güçlendirecek bu besini haftada en az 2 defa tüketmek doğru olacaktır. Ayrıca doymuş yağ oranları ve kalori oranları da düşük olduğu içim ideal bir besin kaynağıdır.

KOZMETİK ÜRÜNLERİ

Cildinizi erken yaşlanmasına sebep olan bir başka faktörde kalitesiz kozmetik ürünü kullanmak ve aşırı makyaj yapmak. Cildin havalanmasını engelleyen makya ürünleri derinin hava almasını engelleyerek, cildinizin erken yaşlanmasına neden olacaktır.

devamı..


DUNYANIN 2. BUYUK KANYONU " ULUBEY KANYONLARI"

Uşak iline bağlı Ulubey ilçesinde bulunan ULUBEY KANYONLARI Arizona kanyonlarından sonra dünyanın ikinci büyük kanyonlarına ünvanına sahip. Bir kaç yıldan beri kanyon çevresinde festivaller düzenlenmeye başladı. Turizm açısından büyük bir kazanç olabilecek bu doğa harikası için çok fazla bir çalışma yapılmasa da son yıllarda turizme kazandırmak için çabalara sarfediliyor.

Bugüne kadar bilinmeyen kanyon, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden bir ana kanyon ile buna bağlanan onlarca büyük yan kanyonlardan oluşur. Ulubey çayı, bütün kanyonu adeta saklı bir cennete çevirmiş, bir yer.

Ulubey'de ilin güney ve güney batı kesimlerinde jeolojik yapının özelliğinden dolayı oluşan Ulubey Kanyonu, kanyondan geçen Dokuzsele Deresi’nde meydana gelen kirlilikten dolayı turizme açılamıyor. Kanyonun, dibinden geçen Dokuzsele Deresi temizlendiğinde yamaç paraşütü ve doğa turizmine açılması planlanıyor.

devamı...

USAK'TA "HARBI DEFINE" FILMININ CEKIMLERI BASLIYOR

Türkiye'nin tarih, kültür zenginliklerinin oldukça fazla olmasına rağmen bir türlü olması gereken yere oturamayan Uşak, umuyoruz ki, bu filmin gösterime girmesinden sonra hakettiği yeri bulacaktır.

Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Karun Hazineleri’nin en değerli parçaları arasında gösterilen kanatlı deniz atı görünümlü altın broş filme konu oluyor. Uşak’lı 4 kardeşin gerçek öyküsünden yola çıkarak hazırlanan “Harbi Defile” adlı komedi filminin çekimleri Ağustos ayında başlayacak.

Harbi Defile adlı komedi filminin senaryo ve yönetmenliğini yapan Hakkı Görgülü ile Fevzi Uludağ, Metin Göksuna, Mecit Dölek ve Ertunç Öztürk Atatürk Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek çekecekleri filmi tanıttı Mustafa Topaloğlu, Yıldız Asyalı, Cengiz Küçükayvaz, Cüneyt Ardaparmuk, Turgay Tanülkü ve Kemal Kurucay gibi ünlü isimlerin oynayacağı filmin çekimleri 45 günde tamamlanacak. Filmin içerisinde geçtiğimiz yıllarda sahtesi ile değiştirildiği iddia edilen kanatlı deniz atı görünümlü altın broşta yer alacak. Yönetmen Hakkı Görgülü, köylülerin define araması ve altın broşun çalınması ile ilgili olayların komik bir şekilde anlatılacağı film Uşak’ın Işıkhasan köyünde çekileceğini söyledi.

devamı..

13 Temmuz 2009 Pazartesi

EVLİLİĞE KARAR VERİRKEN...

Evlilik iki insanın bir ömrü paylaşmak için çıktığı uzun ve yorucu bir yol. Karar verirken herşey göze alınmalı, sorumluluklarınızı gerçekten yerine getirip getiremeyeceğinize karar vermelisiniz. Dürüstlük, sadakat, sevgi ve saygının bir evliliğin uzun ömürlü olabilmesi için gerekli olduğunu unutmamalı, bunları yerine getirebilecekseniz bu kararınızı uygulamaya koymalısınız. Sadece aşk ve sevgi bir eviliğin yürümesini sağlamaz. Duygularınızın esiri olmayın. Mantığınızı da kullanın.
Kısa süreli aşklar ile evlilik kararı asla almamalı, bu sorumluluğun altından kalkabilecekseniz, evliliğe adım atmalısınız.

Evliliğe hazır olmak için belirli bir yaşa ve olgunluğa erişmiş olmak, yaş farkına dikkat etmek, fiziksel, duygusal ve sosyal yönlerden olgunluğa erişmiş olmak gerekir. Ortak yönleriniz, zıtlıklarınız hepsini gözönüne almalısınız. Flört döneminde gözünüze hoş gelen, katlanabileceğinizi düşündüğünüz şeyler evlendiktan sonra size batabilir.

DEVAMI...


CAT STEVANS / LADY D'ARBANVILLE



http://www.turkiyeinternette.com/video/144--cat-stevans-lady-d-arbanville.html