13 Şubat 2010 Cumartesi

KOSUN... 14 SUBAT'I SIZ DE KUTLAYIN


Sevgililer Günü ya, bütün bankalar kredi kartlarına ekstra taksitler sunarak, mağazalar değişik değişik kampanyalarla insanları çekim alanlarına alıyor. Ne kadar hoş değil mi? Her türü olanak sunuluyor, siz sevgilinizi mutlu edin diye.

Hadi durmayın bu fırsat yılda bir kere geçer elinize… Koşun kuyruklar oluşturun sevgilinizi mutlu etmek için.. Koşun kasaları doldurun…. Sonuçta peşin mi veriyorsunuz parayı? Kartla.. Ne olacak böyle önemli günde ne önemi var. Sisteme ayak uydurun, uzak kalmayın…

Evet biraz mübalağa ettim galiba değil mi? Ama sorarım sizlere… Sizin kendinize has “ Özel Gününüz” yok mu? Siz de herkes gibi olup, kapitalizmin esiri olmaya devam ediyorsunuz.

Peki 14 Şubat başka bir şey ifade ediyor mu sizlere? Kaç kişi biiyor acaba 14 Şubat’ın Dünya Öykü Günü ( Worls Story Day) olduğunu? Kaç kişi bugün için bir şey yapıyor ya da kutluyor. O zaman bir öneri size.. İllaki de bu günü kutlayacağım diyorsanız, ilişkinize bir anlam katın… Dünya öykü Gününü kutlayın, hediyeniz bir kitap olsun, hediyeniz; hikayeniz olsun ya da..

DEVAMI....

12 Şubat 2010 Cuma

YA SONRA

Her sözde eksiliyor,
her sözde artıyorsun...
Şimdi topluyorum,
çıkarıyorum...
eksiler, artılar eşit gibi
Ya sonra?

http://www.turkiyeinternette.com/haber/8842-r-ya-sonra.html

9 Şubat 2010 Salı

KREDI KARTI AIDATLARINI NASIL GERI ALABILIRSINIZ


Kredi kartları, hayatımıza girdiği günden beri sağladığı kolaylıklar yanında birçok kişi için de kabus oldu. Kartların kullanım aidatları ise başa hep bela oldu. Bu ücretleri düşünmeden ödeyen milyonlarca yurttaş var. Halbuki bu yıllık kullanım ücretini ödemek zorunda değilsiniz. Zaten kullanmış olduğunuz kartlardan banlkalar gelir sağlıyor. Ne kadar kişi aylık kart borcunu bir defa da ödeyebiliyor ki? Genellikle hep asgari ödeme tutarı ödenmiyıor mu? Geciken ödemelerden bankalar faiziyle fazlasını almıyor mu? O halde neden kart kullanımı için yıllık ödeme yapacaksınız?

Sakın bankaların bu oyununa gelmeyin. Biliyorsunuz, yeni düzenleme ile bu ücretin alınması uyugulaması sona erdi. Buna rağmen bankalar hala kesinti yapmaya, kullanıcıyı bu aidat ücreti adı altında sömürmeye devam ediyor.

Peki ne yapalım diyorsanız; basit bir kaç yol size...

* Bankayı arayın ve bu aidatı alma durummlarında kartlarınızı iptal ettireceğinizi söyleyin. Yüzde doksan başarılı olacaksınız, banka geri adım atacaktır.
* İkinci seçenek, kredi kartınızı bir yıl kullanın, diğer yıl kullandığınız kartın türünü değiştirin. Bilindiği gibi bankalar ilk yılş için bu ücreti talep etmiyor.
* Bankaya dilekçe verin. Ödemiş olduğunuz aidatı geri almak için. Fakat unutmayın, bunun için uzun süre bekleyebilirsiniz.
* Hakem heyetlerine başvurarak sorununuzu halletmeye çalışın.

Ama ne olursa olsun, sizi aptal yerine koymalarına izin vermeyin.