10 Temmuz 2009 Cuma

CARELESS WHISPERS..... GEORGE MICHAEL

SESSİZ FISILTI...
CARELESS WHISPERS....
ANILARINIZI YAŞATACAK, ANILARA GÖTÜRECEK BU PARÇAYI DİNLEYİN SEVDİKLERİNİZİ, DOSTLARINIZI, YAŞAMINIZDA İZ BIRAKANLARI HATIRLAYIN..

GEORGE MICHAEL'IN YORUMU...

BU VE BU GİBİ PEK ÇOK VİDEO İÇİN;http://www.turkiyeinternette.com/video_anasayfa.asp


MESSAGE TO MR. SIAO CUNCING - COUNCEL CHINESE EMBASSY

We strongly protest the violence exercised against UIGHUR Turks in China .. This is our message to Mr. CUNCING, the council with the Chinese Embasy in Ankara;

MESSAGE TO MR SIAO CUNCING ..

We have read about your interview on TV concerning the recent violence in China and your comments in regards.

You say "If people knew the truth they would not speak like this etc."

Most people with a little bit of brains would evaluate this comment as "UNTRUE" ..

What kind of excuse could The Republic of China possible have to kill - and/or watch the murders of - over 150 (actually many more) unarmed citizens - no matter of what origin - right in the heart of the city.

Furthermore what kind of explanation could a state which is supposed to be a member of the civilized world have to
many deaths caused through SNIPER BULLETS RIGHT IN THE HEAD OF THE VICTIMS ..
You may not have possibly missed the photos published on the internet and other media.

Mr. CUNCING we are not in the middle - dark - age where something would happen and crowds would never even be aware of it. We have a thing called television and the internet today. No matter what you or your government declares the whole world has been able to follow the catastrophe and still is doing so.

more..

9 Temmuz 2009 Perşembe

ŞIKLIĞINIZI TAMAMLAYAN JEANLER...

Modası hiç geçmeyen gardrobun başköşesindedir jeanlerin yeri. Yaz kış her sezon ve tipe uygundur. Doğru modeli seçtiğiniz takdirde gece gündüz günün her saatinde giyebilirsiniz.

Normal bir tişört ve düz iskarpinler ya da sandaletle spor ve rahat bir giyim, gece ise, üzerine alacağınız şık bir gömlek ve tamamlayıcı takılarınız, yüksek ökçeli ayakkabılarınızla şıklığınızın tamamlayıcısı olacaktır. Burada yaratıcılık size kalmış. Tek bir jean kullanarak onu farklı eşarplarla, yelek ve ceketlerle kullanabilir ve çok şık olabilirsiniz.

Önemli olan bedeninize uygun jean seçmektir. Asla sezonun moda olan modellerine takılmayın. Unutmayın ki her model üzerinizde düzgün durmayabilir. Jean satun alırken aceleci davranmayın.

Düşük bel jeanlerden mümkün olduğunca uzak durun. Bu hem sağlık açısından, hem görüntü olarak hoş durmayabilir. Fazla kilolarınız varsa, bacaklarınız kısa ise, özellikle kaçının düşük bel jeanden. Dar jeanlerden de uzak durun. Özellikle kısa boylu, kısa bacaklı iseniz. Çünkü dar kesimli modeller, uzun bacaklı ve ince kişilerde hoş durur.

DEVAMI..

HAFTANIN KITABI... TURBAN KADIN SORUNU MU, ERKEK SORUNU MU?

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri, TÜRBAN.... Özellikle son yıllarda bu sorun gitgide artmakta ve yayılmakta. Dünyayı da ilgilendiren bir sorun haline gelen türban sorununu, Orhan BURSALI çok güzel bir şekilde irdelemiş kitabında...

Doğu-Batı eksenini de aşmış, Kuzey-Güney dikeyinde tartışılan; aynı zamanda, geniş ölçekli olarak “Medeniyetler Savaşı”na da “simgelik” yapan; müslüman ülkelerin de “iktidar savaşları”nın bir aracı; İslam ülkeleri arasında “bölgesel etkilenme-etkileme” ve “kültür ihracı” için güçlü bir manivela; şüphesiz ki kadınlar üzerinde ezeli erkek egemenliğini ebedileştirme niyeti, Kuran’ın yanlış yorumu; örtme-örtünme geleneğinin farz gibi kabul ettirilme çabası; Batı kültürü egemenliğine karşı İslam kültürünün arkaik başkaldırısı; bazen de ülke üzerindeki dış iradelerin gerçekleştirilmesinin yolu... Dahası: İslami toplum mühendisliğinin temel aracı! Türban, hayatımızın ekseninde. Bir inanış mı yoksa arkaik bir araç mı… Şüphesiz hem o hem diğeri. Ama bir gerçek var: Ülkeyi altüst ediyor, bölüyor, parçalıyor...

devamı...

8 Temmuz 2009 Çarşamba

ÜLKEMİZDE KADIN SORUNU


Onlarca yıldır tartışılır kadın ve kadın sorunları... Bu sorun gitgide toplumun her kesiminde kendini gösteriyor. Sosyal yapımızda kadın nasıl bir yer teşkil etmelidir, insan toplumu içinde herkese verilen haklara sahip olan, faaliyetlerinin tam randımanını verebilen bir üye olabilmek için, kadın ne şekilde bütün gücünü ve yeteneklerini geliştirebilir? Pek çok biçime bürünmüş, her kesimde farklı bi şekilde görülen sömürü, ihtiyaç ve baskının yerine özgür bir insanlık, sosyal bakımdan olduğu kadar, fiziksel bakımdan da sıhhatli bir toplum için ne gerekir?

Kadına burada çok fazla görev düşmektedir. Asla boyun eğen olmamalı, kimliğini ortaya koyabilmeli, her şeyi göze alabilmelidir. Doğurganlığı sağlayan kadın bunu da başarabilmelidir. Pek çok örnek mevcuttur ama yeterli midir? Neden bilim insanlarının içinde kadının yer azdır. Neden siyasette çok fazla yer edinemnişler ya da edinmemişlerdir? Hiç düşündünüz mü?

DEVAMI..

7 Temmuz 2009 Salı

ASGARI UCRETLI ZORU BASARMAYA DEVAM EDECEK

Asgari ücret konusunda anlaşmaya varıldı.!! Hükümet ile sendikalar arasında yapılan toplu iş sözleşmeleri sona erdi. Ne yazık ki istenilen gerçekleşmedi. Asgari ücretli çalışan iş bulabilirse ek işte çalışmaya devam edecek ? Traji komik olayların yaşandığı ülkemizde işçiye verilen zam da traji komik.

Anlaşmaya göre, işçi ücretlerine yılın birinci altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 5,5 zam yapılacak, düşük ücretler 60 TL artırılacak. Bu sonuç resmen çalışan ile dalga geçmektir. Alınan bu para ile ev kirası, ev masrafı, okul parası, telefon, elektrik gibi faturaların ödemesi yapılacaktır. Giyim kuşamı hiç saymıyorum. Bu ücretle bunu yapabilen işçi zaten zoru başarmıştır. Sayın yöneticiler, işçileri temsil eden sendikalar acaba siz bu ücretle ailenizi geçindirebilir misiniz? Buna bir yanıt verin.

Bu ülkede işçiye verilen zam bu derece düşük olursa, bu hayat şartlarında insanlar ne yapar acaba? Aldıkları maaşın tamamı aynı gün elinden gidiyorsa, kalan 29 günde ne yiyip, içecekler.

Yollarda okula gitmek varken, arkadaşları ile oyun oynamak varken, yaşının gerektirdiklerini yapmak varken ne yazık - ki pek çok çocuk ki, bunların pek çoğunun ailesi asgari ücretle çalışan insanlar- mendil satarak, su satarak ailesine geçim parası toplamaya çalışıyorlar. Ne hazin bir tablodur bu. Bu tabloyu görüp, akşam yatağına rahat ve huzur içinde nasıl girebiliyor, bu sayın, değerli yöneticiler merak ediyorum. Ülkede kriz yok değil mi? Evet cebi dolu olana kriz yok. Kriz sokakalrada mendil, su satmaya çalışana, mecbur bırakılana var. Öyle bir ülke haline geldik ki, zengini zengin olmaya, fakiri fakirlik içinde yüzmeye devam ediyor. Boğulacak olanları siz düşünün artık. Ve Türk İş Genel Başkanı Şunu söylüyor: "istediğimizi alamadık ama anlaştık" Evet her zaman olduğu gibi sendika hükümetle anlaştı. Olan gene asgari ücretliye oldu.

devamı

UCUZ TATIL MI ARIYORSUNUZ?

Tiyatro sanatçısı İsmail Gülnar'ın Ölüdeniz Fethiye'de açmış olduğu "SANATÇI KÖYÜ" tatilinizi hem ucuz, hem rahat hem de doğa ile içiçe geçirmeniz için ideal bir yer.

Üstelik fiyatları da oldukça ekonomik. 2 gün 2 gece tam pansiyon için ödeyeceğiniz miktar sadece 100 TL... Yeşilçam İsmail Gülnar Sanatçı Köyü, gürültüden uzak, huzur içinde tatil yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan.

DEVAMI...

ERKEKLER NELERDEN HOSLANMAZ

Erkekler eşlerinin ya da sevgililerinin şu davranış ya da eylemlerinden hoşlanmazlar. İşte dikkat etmeniz gerekenler..
  • Asla yatağa yüzünüz maskeli halde girmeyin.
  • Başka erkeklerin olduğu ortamlarda şuh kahkalar atmayın.
  • Desenli pijama takımlarından uzak durun. Her ne kadar sevimli görünüyor olsa da bu zaman içinde erkeğinizin size olan ilgisini azaltabilir.
  • Yatakta yemek yemeyin.
  • Onun memnun etmek için abartılı hareketlerde bulunmayın.
  • İşinizi asla evinize getirmeyin. Erkekler kadınların iş konusundaki sorunlarıyla fazla ilgilenmek istemezler
devamı..

SICAKLA MUCADELENIN YOLLARI

Sıcakların mevsim normallerinin de üstüne çıktığı şu günlerde dışarı çıkarken önlem almanız gerekiyor. Sıcak ve güneş çarpması ölüme kadar götürebileceği için mutlaka bazı noktalara dikkat etmelisiniz.
  • Uzmanların önerilerine göre sıcaklığın fazla olduğu saatlerde asla cinsel ilişkiye girmeyin
  • Dışarıda uzun süre kalacaksanız mutlaka kafanızı güneşten koruyacak hava almasını sağlayacak bir şapka kullanın
  • Saçınızı mümkün olduğunca kısa kestirin. Uzun saçlarınızı mutlaka toplayın. Enseniz açık kalsın.
  • Serinlemek için soğuk içecekler yerine sıcak içecekleri tercih edin. Serinlemenize daha faydalı olacaktır.
  • Bol su için. Vücunuz sıcakta daha fazla su kaybedeceği için, takviye yapmalısınız.
  • Deriniz güneşten yandı ise, elma sirkesi sürmeyi deneyin. Faydasını göreceksiniz.
DEVAMI...

5 Temmuz 2009 Pazar

GERCEK TURK AYDININ OLUM YILDONUMU.. AZIZ NESIN...

1995 yılında aramızdan ayrılan edebiyat dünyasının unutulmayacaklarından, yazıları, fikirleri ile ayrıcalığını her zaman farkettiren "Keskin Kalem" Aziz Nesin'in bugün ölüm yıldönümü...

Ne yazık bu ülke gerçekleri gösteren, fikir ve düşüncelerini korkusuzca ifade eden, özel insanları bir kalemde silebiliyor. Elbette ki bu sözler herkes için değil. Bakıyorum gazetelere, internete bir iki gazete hariç, Nesin'in ölümüne ilişkin bir yazı dahi yayımlayan yok. Bir kere yazarlığının dışında korkusuzca konuşabilmesi ile, kurduğu vakıf ile yaptığı işler ile unutulmayacak bir aydındı O . Aydın onunla anlamını buldu.

Oğlu Ahmet Nesin'in Aziz Nesin için yazmış olduğu bir yazıyı siz okurlarımızla paylaşıyoruz ve "iyi ki vardın, keşke hala yaşasaydın" diyoruz.

devamı...