22 Ağustos 2009 Cumartesi

İKİNCİ KADIN

Aşka lanetler yağdırdı kadın.. Aşka inanmak istemiyordu artık. Her şey palavraydı… Duygular hariç bu dünyada. Son aşkım, gerçek aşkım diye başlamıştı “son aşkım” dediği insanla yaşama…

Kadın belki fazlasını istiyordu. Kadın “tek kadın” olmak istiyordu erkeğinin dünyasında… Vazgeçilmezi olmalıydı… İşte bunun için kaybetti içindeki aşkı ve içindeki duyguları.. Boşvermedi olması gereken olmalı demedi. Bu olmalı dedi. Kendi düşüncelerinin, duygularının esir oldu kadın.

Kadın bilmiyordu başlangıçta eski sevgilinin hala dost olduğunu ve dost olarak kalacağını erkeğin hayatında. Bunu baştan bilse belki bu yola da girmeyecekti. Bu kadar incinmeyecekti, Bu kadar kendini hiçe saymayacaktı. Ama bunların hiç biri söylenmedi ona… Öğrendiğinde ise iş işten geçmiş, duygularının esiri olmuştu kadın. Ve sevgili eski sevgili, yeni dostla beraberken açmadı kadınını telefonunu.. Yok saydı onu... Kadın bir kere daha yıkıldı.. Yanıt vermeyen telefonlar karşısında.

DEVAMI..

18 Ağustos 2009 Salı

KALABALIK ICINDEKI BIRILERI DEGIL, BIRILERININ ETRAFINDAKI KALABALIK

"SEN BOŞVER" yazısını okudum ve bunları yazmaktan kendimi alıkoyamadım. Şu anki halimizin çok şahane bir özeti..

Bir de dizi sezonu açılıyor ki sorma gitsin işte yeni bir uyutma sitili masal gibi izliyorlar 10 dk önce biten haberlerde olup biten söylenen tüm sözleri unutuyorlar..

Eğitim olmadıkça cehalet istediği yerde elini kolunu sallaya sallaya gezer. Eğitimin tepesindeki adamlara bakıyorum .........

Kıt kanaat bilgilenmeye çalışan öğrencilere bakıyorum, zaten eğitime öğrenmeye, bilgilenmeye teşvik yok. Bir de yok SBS, yok SYS, yok ÖSS... Artık türev misali kendi içinde bölünüp gidiyor, sınavdan sınava koşan öğrencilerde gram okuma hevesi bırakmıyor. Böyle olunca lise bitsin yeter mantığı devreye giriyor.

Hadi üniversite bitse ne değişiyor ki??

Üniversite biter okuduğu alanda iş bulamaz, hadi buldu kendini geliştirmesi, ortaya koyup ispat etmesi ayrı bir süreç gerektirir.

En sonunda pes eder insan, sıradanlaşır.. Çevresini etkileyemediği gibi yazık ki etkilenir..


Devamı...