27 Şubat 2010 Cumartesi

HAFTANIN KITABI: LIMIT SIZSINIZ

Bu hafta size önereceğim kitap, LimitSizsiniz... Mümin Sekman kişisel gelişim ve sosyal başarı türünde kitaplar yazar. Bu kitapta o türde, yol göstericiniz olacak bir kitap.

Yaşama küsenler, hayat benim için artık bitti diyenler, kafeslerinden çıkamayanlar, her elini attığında başarısızlık bulup, yaşamı boşverenlerden misiniz?

Yanıtınız evet ise, hemen bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Emin olun bu kitap başucu kitabı olarak kalmayacak, size yeni uıfuklar açacaktır. Başarıyı kalpten istiyorsanız, içinizdeki kafesten kurtulamıyorsanız, işte kurtarıcınız olup, size yol gösterecek bir kitap...

Kimilerine göre çok basit anlatımlı ve edebi gelmeyebilir. Ancak bilgi ve başarı yolunuzu açacak, yaşamın karşısında daha güçlü olmanıza yardımcı olacaktıır. Kendi kanatlarınızla uçmayı istiyorsanız, kanatlarınızı açın.






DEVAMI....
...

ZEKANIZI GELISTIRMEK ICIN BALIK VE CEVIZI SOFRANIZDAN EKSIK ETMEYIN

Zekanızı geliştirmek için uzmanların önemle önerdiği besinlerin başında balık, ceviz, semiz otu ve fındık geliyor.

Özellikle bazı gıdalar beyni beslediği gibi unutkanlığı önlüyor, hafızanızın her zaman zinde tutulmasını sağlıyor.

Bilindiği gibi beslenme düzeniniz vücut sağlığınızla yakından ilintili. Her zaman zinde, sağlıklı kalabilmek, beyninizin yaşlanmasını engellemek istiyorsanız, gıda tüketiminize dikkat etmeniz gerekiyor.

Hangi, besin neye iyi geliyor diyorsanız, işte size yanıtı...

Stresle mücadele etmek için; B5 içeren besinlerden fazla tüketmeniz gerekiyor. Peki nedir bunlar ve nerelerde bulunur? Özellikle hayvansal kaynaklı gıdalarda, kuru baklagillerde bol miktarda bulabilirsiniz.

Zeka gelişiminizi arttırmak için; omega 3 içeren ürünlerden ytüketmeniz gerekiyor. Ceviz, semizotu, balık yemeniz bu eksikliği gidermenizde yardımcı olacak besinler. Ayrıca balık yağı ve kapsüllerini de kullanabilirsiniz.

Unutkanlığı Önlemek İçin; kepekli ve buğdaylı ürünleri tüketmeniz gerekiyor. Buğday, çavdar, kepekli ekmekler ve fındık bunun için yararlı besinler.

DEVAMI...

...

25 Şubat 2010 Perşembe

BEN GAMLI HAZAN, SENSE BAHAR...

AKDENIZ FOKLARINI KORUMA PROJESI..


Doğa Derneği ve Su Altı Araştırma Derneği'nin birlikte yürüttüğü " Akdeniz Foklarını" koruma projesi İzmir Karaburun'da gerçekleştirilmek üzere hazırlanmış. Dünyada sadece 500, Türkiye'de ise 100 tane kalmış olan bu fokların korunması ve türünün yokolmaması için gerçekleştirilecek projeye imza atanlara gönülden teşekkürler..

TİN

İşte projenin hikayesi.....

Türkiye’nin Ege kıyıları, kara ve denizi birlikte kullanan pek çok canlı türü için vazgeçilmez bir sığınaktır. İzmir ise gerek kültürel gerekse doğal yaşlam için olağanüstü zengin kıyılara sahip benzersiz bir şehrimizdir. Karaburun, İzmir’in insan etkisinin en az olduğu ve dolayısıyla en iyi korunmuş alanlarından biridir. Ancak Karaburun, bölgede yaşayan ve geçimini doğal kaynaklardan sağlayan insanlarca Türkiye’nin en değerli doğa koruma girişimlerine sahne olmuş önemli doğa alanlarının başında gelmektedir. Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu bugüne kadar bu özel alanın değerini ve özellikle Akdeniz foku için önemini anlatmak için bölgenin yönetim planını hazırlamak dâhil pek çok çalışmayı yürütmüştür. Ancak her yıl değişen talepler ve yöre halkının beklentileri Akdeniz foku için alanın tümüyle tehditten uzak hale gelmesini engellemekte ve uzun vadeli çözümleri aksatmaktadır.

Doğa Derneği ve Sualtı Araştırmaları Derneği, Karaburun’u ülkemizdeki sivil toplum girişimleriyle yürütülmşl doğa koruma çalışmalarının heyecan ve cesaret verici bir örneği olarak gelecek nesillere miras olarak bırakabilmek ve bölgenin iyi bir örnek olma özelliğini uzun vadeli olarak koruyabilmek için bu projeyi hayata geçirmeyi planlamıştır. İzmir Karaburun’un ve barındırdığı fokların yöre halkı ile birlikte korunmasının sağlanması.

DEVAMI...

....

Beklenen Sonuç

İzmir Karaburun’un ve barındırdığı fokların yöre halkı ile birlikte korunmasının sağlanması.