24 Haziran 2009 Çarşamba

BU REJIMLE TOKSİNLERDEN KURTULUN


Bilindiği gibi vücıttan atılamayan artıklar pek çok rahatsılıklara neden olurlar.Dokuların daima yıkanması ve temizlenmesi sağlık açısından şarttır. Hayat ve sağlık bu artıkların, toksinlerin atılmasına bağlıdır.

Vücudunuzu bu toksinlerden yedi günlük bir beslenme şekli ile temizleyebilir ve sağlığına kavuştırabilirsiniz. Uygılayacağınız bu metodla vücudunuz vitamin ve maden tuzları ile doyacaktır. Farkı farkedeceksiniz. Yaşlanmayı da geciktireceksini.

SABAH KAHVALTISI

Sabah kalkınca ilk yapacağınız şey portakal, greyfırt, elma ya da ananastan birini seçerek suyunu sıkıp için. Ya da papatya, çilek suyuna yarım dilim limon ve bir çay kaşığı bal koyarak için.

Mümkünse kahveden uzak durun. en azından bir fincanı aşmayın. Bumların size yetmeyeceğini düşünüyorsanız lternatif olarak, çiğ meyva kompostosu için ama mutlaka bal ilave edein.

KUŞLUK VAKTİ

Bir kase yoğurt, havuç, yeşil biner, kereviz ve lahana ile hazırlanmış bir salata yiyiniz.

ÖĞLE YEMEĞİ

Bir kase haşlanmış sıcak sebze suyu, domates suyu ya da ayran için.

AKŞAM YEMEĞİ

Az soğanlı sebze salatası ve çorba. Üzerine sıcak bir çay için.

YATMADAN ÖNCE
Bedeninizi gevşetmek için, ılık bir banyonun ardından yağsız bir yoğurt ya da ılık yağsız bir bardak süt için.

Bu rejimi bir hafta süre ile yaptığınızda vücudunuz toksinlerden arınacak ve kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Rejimi yaparken haşlanmış sebzelere özen gösterin. Sakın olaki teryağı kullanmayın

DEVAMI...

ZIFAF (GERDEK) GECESI VE BILMENIZ GEREKENLER

Zifaf gelinle damat için en önemli gecelerden biridir. En azından geçmişte öyleydi.Evliliğin ilk gecesine zifaf denir.. Zifaf gecesi nasıl hareket edilir, ne yapılır? Bu konuda gençlerin bilgilendirilmesi gerekir. O gecenin korkulacak bir gece olmadığını, sevginin, birleşmenin zevkini anlatmak, bilgilendirmek gerekir.

Pek çok çift için bu gece, aile yaşamının en önemli günüdür. Eşler birbirlerine karşı bu ilk gecede cinsel düzeyde de sevecen ve anlayışlı olurlarsa, mutlu bir evlilik yaşamının temelini atmış olacaklardır.

Bu olayın bazen yanlış bilgiler nedeniyle fazla büyütülmesi veya bu konuda bilgi sahibi olmama, erkeği ve genç kızı heyecanlandırmakta, mutluluğu tatmak yerine çevresinin beklentilerinin ağırlığı altında ezilmektedir. Erkek erkekliğini, kız da bakireliğini kanıtlamak durumundadır. Erkekte, başaramama korkusu, kızda da cinsel ilişkiden aşırı acı duyacağı korkusu yaygındır. Hala bazı yörelerde beklenen kanlı çarşaf ise psikolojik olarak çiftleri kötü etkilemektedir. İki kişinin bu özel anı, belgelendirlmek istenmesi ahlak olarakta kabul edilebilir değildir aslında. Ama pek çok bölgede hala geçerliliğini korumaktadır, ne yazık ki… Bunu aşmanın yolu da eşlerden geçer. Bunun yanlışlığı, böyle bir şeyi kabul edemeyeceklerini ailelerine anlatmalı ve özel anları çiftler arasında kalmalıdır.

devamı...

23 Haziran 2009 Salı

SIVILCELERLE BASINIZ DERTTE MI?

Bazı ciltler sivilcelere daha açıktır. Özellikle yağlı bir cildiniz varsa, sivilce çıkma olasılığı daha fazladır. Peki bunlarla başetmenin yolu kozmetiklere harcanan paralar dışında doğal yöntemlerle mümkün müdür diyorsanız, evet mümkündür. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz maskelerle sivilce derdine son verebilirsiniz.

DOMATES MASKESİ

1 adet domatesi rendeleyerek suyunu bir bardağa boşaltın. Yarım limon suyunu bu karışıma dökün. 1 tatlı kaşığı bal ilave edin. Geceleri yatmadan yarım saat önce temizlemiş olduğunuz cildinize tatbik edin.
SALATALIK MASKESİ

1 adet salatalığın suyunu çıkarın. Buna 1 fincan limon suyu ve 1 çorba kaşığı badem yağı koyup, karıştırın. Bir yumurta akını bir kapta iyice karıştıkdan sonra karılıma ilave edin. Krem kıvamına gelene kadar karıştırın ve bu karışıma bir adet püre haline getirdiğiniz patatesi ekleyin. ( Patates unu da kullanabilirisiniz). Daha sonra temiz cildinize sürün ve yarım saat kadar bekletin. Su ile durulayın. Haftada 3 defa tatbik edin

devamı...

BU YAZ ELBISELERLE GOZ KAMASTIRACAKSINIZ

Bu yaz renk renk, model model elbiseler moda. Mini elbiseler kadar uzun elbiseler de revaçta...

Canlı renkerin, asimetrik kesimlerin görüldüğü modeller, yaşlı, genç, şişman za
yıf her bedene göre farklı modelleri ile elbise giymeyi sevenlerin vazgeçemeyeceği giysiler arasında yerini aldı.

Uzun elbisenin inanılmaz rahatlığı ve özgürlüğüne çok farklı modellerle katılmamak mümkün değil. Önemli olan vücudunuzu iyi tanıyıp model ve desen seçimini yapabilmek. Renkli ve uzun elbiseler bu sezonun en gözde parçası. Her vücut tipine uygun kesim ve renkler bulunuyor. Uzun elbise almadan önce uymanız gereken bazı kurallar var. Kısa boylu ve balıketli bir vücuda sahipseniz büyük desenli elbiseleri tercih etmeyin. Büyük desenler daha geniş görünmenize neden olur. Aynı şekilde enine çizgili elbiseler de benzer etkiyi yaratacaktır.
Tek renk elbiseleri seçmeniz hem uzun hem de ince görünmenizi sağlar.

Eğer uzun ve inceyseniz çok fazla düşünmeniz gerekmeyecek. Her türlü kesim size uyacaktır. Ama çok zayıfım ne yapabilirim derseniz, geniş desenli ve enine çizgili açık renk giysileri tercih etmelisiniz.

devamı...