12 Eylül 2009 Cumartesi

ALDATICI REKLAM KAMPANYALARI VE VODAFONE 3G MODEM..

Aman 3G MOBIL İnternet diye sattıkları USB MODEM leri almadan önce bir kere daha düşünün. Bu satırların yazarı da bunlardan birini “maalesef” aldı ve gördü ki maalesef “DÜNYA DEVİ” tarafından kandırılmış vaziyette (kibar olsun diye kazıklanmış demek istemedik).. Hani Saygıdeğer Muhterem HAKKI DEVRİM in şu tanıtım reklamlarını yapıp adeta referans teşkil ettiği VODAFONE dan bahsediyoruz..

Hiç şüphesiz ki reklam faaliyeti modern pazarlamanın en önemli unsurlarından biridir..

Firmalar açısından baktığımızda iyi reklamı yapılan ürün ve hizmetlerin bugünün dev pazarlarında çok daha süratle çok daha geniş tüketici kitlelerine ulaşma şansı olmaktadır.

Tüketici açısından baktığımızda da, malı kullanacak kişiler bu sayede çok daha kısa bir zamanda çok daha fazla ürün ve hizmet hakkında bilgi sahibi olarak bunların içinden kendi gereksinimlerine en uygun olanları seçme olanağı bulabilmektedirler.

DEVAMI...

10 Eylül 2009 Perşembe

COCUKLARDA OKUL KORKUSU VE KORKUYU YENMENIN YOLLARI


Eylül geldi çattı. Bir okul sezonu daha başlıyor. Yeni okula başlayacak olan çocuklarda heyecan, isteksizlik, korku, sevinç gibi duygular yaşamaktalar. Anne babalar heyecanı da çocuklardan az değil.Kimi yeni başlayacak, kimi başka bir okulda öğrenimine devam edecek....

İşte burada anne baba olarak size çok görev düşmekte. Çocuklarıın yaşayacağı tedirginlikleri en aza indirmek sizlere düşüyor.Ne kadar yapıcı ve olumlu yaklaşırsanız, çocuğunuz da o derece az etkilenecektir. Bunu öncelikle kendi dünyamıızda ele almalıyız. Düşünün yaşamınızda değişikler yaşadığınızda nasıl etkilendiğinizi...

Çocuklarımızda yeni bir okul ile, yeni arkadaşlar edinecekleri bir döneme giriyorlar. Her bir insan yeni bir dünya demek. Yeni bir okul, yeni bir öğretmen, yeni bir çevre, keşfedilecek yepyeni ufuklar, öğrenilecek yeni bilgiler demek. Çocuklara yeni okulun bir zorunluluk değil bir tercih olduğunu söylemek, buna inanmalarıınıı sağlamak, onlara kolaylık sağlayacaktır. Yeni bir ortam, durum sizi etkilememeli ki, çocuklarda etkilenmesin.

DEVAMI...


....

9 Eylül 2009 Çarşamba

DUGUMLEDIGIM TUTKUMSUN...


Sen.....
İçimde büyütttüğüm,
Bir karanlığı bitirip,
aydınlığa başladığım yerde;
kavuşamadığım,
hasretini özlemini çektiğim
Sen...,
Barışamadığım kavgam,
Çözemediğim sorunum
dokunamadığım boşluksun
Sen...
Anlayamadığım duygularım,
silip atamadığım düşüncem
Varolmayan dünyamsın
Sen...

DEVAMI

6 Eylül 2009 Pazar

33 OKUL, 3003 OGRENCI ICIN ELELE


Daha önce Sayın Sedat Gündüz’ün ve arkadaşlarının önderliğinde “Kitapsız çocuk, Kütüphanesiz okul kalmasın” sloganıyla başlatmış oldukları çok ulvi bir görevin tanıtımı için elimizden geleni yapmış ve sitemizde yayımlamıştık. Şimdi de aynı yola çıkmış, eğitim ve gönül insanları buna benzer bir kampanya başlattılar…



“33 Okul, 3003 öğrenci için elele”



Bir milyon kalem adlı sitenin başlatmış olduğu kampanya için sizlerinde maddi ya da en azından kalem ve kalemlik gibi yardımlarınız olabilir. Birmilyonkalem.com olarak ilk olarak Mersin Yeşilovacık‘ta bilinçli, duyarlı insanların katkı ve destekleri ile kütüphane kurarak başlamışlar bu yolculuğa… arkasından Balıkesir’in – Dursunbey ilçesi ve köylerindeki “33 okul 3003 öğrenci için elele” adıyla yeni bir kampanyaya başlamışlar. Yeni eğitim ve öğretim yılında “zorunlu doğu görevi” kapsamındaki bir batı kentimizin bir ilçesinde yaşayan 3003 fakir öğrenciye kalem-defter-silgi temin edip, çocukların eğitiminde bir nebze de olsun katkıda bulunuyorlar.



Siz de bu kampanyaya destek vermek isterseniz eğer; “T.C Ziraat Bankası – Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü – Eğitime Destek Hesabı – 52755380-5001” banka hesabına eft ya da banka havalesi yoluyla yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz.

DEVAMI...