26 Eylül 2009 Cumartesi

GRIP KAPINIZDA OLABILIR... DIKKAT!

Sonbaharın gelmesi ile gribal hastalıklarda kendini gösterneye başladı. İnsanı yatağa kadar düşüren bu hastalığa yakalanmamak için bir takım önlemler almak gerekir. Hastalık bılaştığından itibaren tedavi edildiği takdirde bir hafta gibi bir sürede son bulur. Ancak tedavi edilmezse ve bedeniniz hastalıklara karşı korumasız ve zayıfsa yataktan kalkma sürenizde uzar. Bağışıklık sisteminizin güçlü olması hastalığı kolay atlatmanıza yardımcı olur.

Grip hastalığında en önemli tedavi öncelikle yatak istirahatidir. Elbette bunun yanında ateş düşürücü ilaçlar ve vitaminler kullanmak gerekebilir.

Grip hastalığının belirtileri görüldüğünde;

* Sıvı alımını en üst düzeye çıkarmak gerekir
* Alkol ve sigaradan mümkün olduğunca uzak durmalı,
* Ağrı kesici ve vitamin kullanılmalı
* Doktor reçetesi olmadan Antibiyotik kullanmamalı. Gelişigüzel kullanılan antibiyotikler ise zararlı mikropları vücudumuzdan atmakla görevli olan yararlı bakterileri yok edebilir. Bunun sonucunda virüsler vücudumuza kolaylıkla girebilir ve çeşitli hastalıklara neden olabilir. Dolayısıyla, antibiyotikler hiçbir zaman hekim önerisi olmadan alınmamalıdır.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Bağışıklık sisteminizin zayıflamaması için düzenli ve dengeli beslenmeye özen gösterin.

DEVAMI...

....

HAFTANIN FILMLERI - 25 EYLUL/2 EKIM

Bu hafta vizyona giren filmlerden sizin için seçtiklerimiz... Kadıın erkek aklıı, Sarı Saten, 11'e 10 kala ve Suretler....

KADIN ERKEK AKLI

Gösterim tarihi: 25.Eylül.2009
Yönetmen: Robert Luketic
Oyuncular: Gerard Butler, Katherine Heigl, Eric Winter
Tür: Romantik, komedi
Tam da bayram tatiline uygun bir film Kadın Aklı Erkek Aklı. Bekarlığından başka her şeye çare bulabilen bir TV programcısıyla hayatına birden giren bir adamın öyküsü.

Konusu
Abby, bekarlığı dışında her soruna anında çözüm bulabilen bir TV programı yapımcısıdır. Reytingleri düşüş gösterince, işe yeni alınmış Mike’la ekip olmak zorunda kalır. Erkekler hakkında ipuçları vermekte olan bölümünün reytinglerdeki ani artışı, Mike’ın yerini garantiler. Abby, bekar komşusu Colin’le tanıştığında ise doğru hamleleri yapmak için Mike’ın görüşlerine ihtiyacı olduğunu anlar.

11'E 10 KALA

Gösterim tarihi: 25.Eylül.2009
Yönetmen: Pelin Esmer
Oyuncular: Nejat İşler, Mithat Esmer, Tayanç Ayaydın, Laçin Ceylan
Oyun adlı belgeseliyle pek çok ödül kazanan Pelin Esmer'in ilk uzun metrajlı filmi seyirciyle buluşuyor. Senaryosunu da Esmer'in yazdığı film aynı apartmanda yaşayan insanların öyküleri üzerine kurulu.

Konusu
Mithat Bey, Emniyet Apartmanı’nın dördüncü katında tek başına yaşamaktadır. Ev, onun için bir evden çok, oluşturduğu değişik koleksiyonlarını sakladığı bir yere dönüşmüştür. O güne kadar da koleksiyonlarını karşısına çıkan her türlü tehdite karşı korumayı başarmıştır. Koleksiyonuna eklenecek en küçük bir parça için İstanbul’un her noktasına gitmeye hazırdır.

Ali ise köyünden kalkıp ailesiyle birlikte İstanbul’a gelmiş ve Emniyet Apartmanı’na kapıcı olarak girmiştir. İstanbul, Ali için apartmandan ve apartmanın çevresinden oluşmaktadır. Ali, kızı kapıcı dairesindeki rutubet yüzünden astıma yakalanınca, yaşama koşulları iyileşinceye kadar ailesini köye geri gönderir.

Apartmanın diğer sakinleri ise hem deprem endişesi, hem de daha değerli bir eve sahip olma arzusuyla binayı yıkıp yerine yeninisi yaptırmanın yollarını aramaktadır. Bu durum, Mithat Bey’in uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığı koleksiyonlar için çok büyük bir tehdittir. Binanın yıkılması durumunda koleksiyonları ve tüm emekleri kaybolup gidecektir.

Ali ise hem evini hem de işini kaybetme korkusu yaşamaktadır. Emniyet Apartmanı, yalnız yaşayan bu iki adam için ortak bir kadere dönüşmüştür. Farklı kaygılarla başlayan ilişkileri iki adamın giderek yakınlaşmasına sebep olur. Birbirlerinin kaderlerini hiç farkında olmadan değiştirmeye başlamışlardır…

DEVAMI....
..



24 Eylül 2009 Perşembe

HAFTANIN KITABI... FIKRIMIZIN REHBERI

Atatürk’ün yaşamını Erol Mütercimler yazmış. Harika bir biyografi. Doğduğu andan itibaren okul yaşamı, askerlik, devlet adamlığına kadar uzanan bir yaşamın kesitlerini bulacaksınız bu kitapta. Büyük devlet adamı ve kişilik Atatürk’ün emparyalizm ile savaşından tutun da batılılaşma için yaptığı devrimlere kadar her konuda açık ve seçik bir anlatım.

Kütüphanenizde olması gereken ve dostlarınıza tavsiye edilmesi gereken bir kitap. Hele günümüz Türkiye’sinde Atatürk’ü gerçek anlamada öğrenmek ve öğretmek isteyenler için paha biçilmez bir biyografi Hem kendiniz, hem çocuklarınız mutlaka okulalı. Devlet adamı nasıl olunur? Azim ve savaş nasıl bu kadar hissedilir? Hepsini bulacaksınız kitapta.. Sayın Mütercimler’in eline ve kalemine sağlık

Kitaptan bir kesit..

DEVAMI...

.....