7 Kasım 2009 Cumartesi

TUYAP'TAN IZLENIMLER...


Tüyap Kitap Fuarı’na bitimine bir gün kala gidebildik. Fuara yoğun bir ilgi olduğunu görmek, çok sevindirdi beni. Demek ki dedim “daha umut var”….

Evet, yitirmiş olduğum ümidimi geri kazandım. Hele hele gençleri, öğrencileri köşe başlarında, merdivenlerde almış oldukları kitapları okurken görmek, gözlerindeki ışıltıyı fark etmek,heyecanlarını hissetmek mutluluk ve umut aşıladı bana…

Standlar doluydu… Özellikle Ayşe Kulin’in Everest Yayınlarından çıkan son kitabı “Türkan – Tek ve Tek Başına” adlı kitabınıı imzalatmak isteyen okurlar kuyruk oluşturmuştu.

Turgut Özakman’ın “CUMHURİYET Türk Mucizesi” adlı kitap için de kuyruk oldukça fazlaydı ama, Özakman’ın rahatsızlığı dolayısıyla imza kısa sürdü..

devamıı..

...

6 Kasım 2009 Cuma

TABAK OLACAK KADIN ARANIYOR

Evet yanlış okumadınız… Tabak olacak kadın aranıyor, esprisi tabi… Ama son moda, gözde yemek yeme modası Japonya’dan Türkiye’ye de gelmiş durumda.. Sosyetenin yeni oyuncağı bu… Sushi’yi kadın vücudunun üzerinde yemek.. Eee kadınlar da o zaman demez mi ki “ben yemeğimi erkek bedeninin üzerinde yemek istiyorum. Bu da bu durumda en doğal hakları öyle değil mi?

Yemek bitti.. Peki bulaşığı kim yıkayacak acaba… Vallahi ne derseniz deyin ben bu kısmını merak ediyorum.. Herhalde bulaşık yıkamayı bu kadar isteyen kimse çıkmaz bu durumda….

Evet ne hale geldiğimizin bir panoraması bu ne yazık ki… Kriz, açlık, hastalık, işsizlik kimin umurunda… Yeni arayışlar, yeni tatlar peşinde koşmak varken.. Sağında, solunda neler oluyor kimin umurunda.. Ülke bölünüyor kim düşünür.. Zamlar kapıda.. Kimisi kapıdan girmiş, kimisi yolda gelmek üzere… Kimin umurunda..

5 Kasım 2009 Perşembe

HAFTANIN KITABI: TURKAN - TEK VE TEK BASINA

İki güzel insan… İki özel insan… Ayşe Kulin ve Türkan Saylan… Her ikisi de bu ülkenin çok değerli aydınlarından..

Biri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanıydı. Yaşadığı sürece insanlık adına çalışan bu özel insan için neler demediler.. Misyoner, Hıristiyan,Kürtçü, kominist vs.. Pek çok suçlamalarda bulundular. Onun aydın bir insan olduğunu, eşitlik için çalıştığını, cüzzam için savaş verdiğini, kızların okuması için elinden geleni yaptığını bir takım çevreler görmezden geldi….

Diğeri bu ülkenin önemli, yalın ve objektif kalemlerinden Ayşe Kulin…. Ve Ayşe Kulin Sevgili Türkan Hoca’nın hayatını kaleme aldığı bir kitap yazdı. Anılarının da yer aldığı bu kitabı heyecanla okumak için beklemenize gerek kalmadı. İkinci baskısı yolda..

TİN

Hırpaladılar, yerden yere vurdular, ne gâvurluğu kaldı ne Kürtçülüğü, ne de komünistliği. Ömrünün son döneminde de darbeci yerine kondu. Umurunda bile olmadı.

Çünkü o sadece yüreği insan sevgisiyle dolu bir hekimdi… Hayatı boyunca tek isteği, iyi ve dürüst bir insan olmaktı.

devamı...
...

4 Kasım 2009 Çarşamba

HAFTANIN FILMLERI 31 EKIM/6 KASIM

Bu hafta vizyona giren filmler.. Kolpaçino, Komnak ve Korku.. Kolpaçino bir türk komedisi.. Komedi filmlerinden hoşlananlar için. Korku ve Konak ise gerilim filmi....

KOLPAÇİNO


Yönetmen: Atıl İnaç
Senaryo: Şafak Sezer, Kaan Ertem, Suat Özkan
Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran
Oyuncular: Şafak Sezer, Aydemir Akbaş, Hakan Ural, Ali Sürmeli, Eriş Akman, Hakan Aysev
Tür: Macera - Komedi

“Para darphanede basılır, imzası atılır, banknot yapılır, deste deste akar gider. Milyonlarca temiz, milyonlarca pis el değer. Anlatılmaz bir sevgisi, anlatılmaz bir acısı vardır. Dünyada para için istenilecek en güzel dilek pis tarafını tutmamaktır, eğer tutarsan.''
Kolpaçino aksiyon-komedi filmi. Birbirine kenetlenmiş 7 kişinin bir günde başına gelenler. Temposu ve kurgusuyla şaşırtıcı bir hikaye. Şafak Sezer’i bir çok farklı rolde gördünüz ama hiç böyle görmediniz.

Filmin 250 kopya ile Türkiye’de, 50 kopya ile Avrupa’da aynı anda vizyona girmesi planlanan filmin senaristliğini Leman Çizerleri Suat Özkan, Kaan Ertem ile Şafak Sezer üstleniyor.


KORKU / DREAD

Yönetmen: Anthony DiBlasi
Senaryo: Clive Barker, Anthony DiBlasi
Görüntü Yönetmeni: Sam McCurdy
Oyuncular: Jackson Rathbone, Adam Davenport, Shaun Evans, Hanne Steen, Laura Donnelly, Jonathan Readwin, Vivian Gray, Carl McCrystal, Sarah Ball, Steven Clarke
Tür: Korku

Korku roman yazarı Clive Barker'ın kısa hikayesinden uyarlanan "Dread" Anthony Di Blasi'nin ilk yönetmenlik deneyimi. "Dread", üç üniversite öğrencisinin korku kavramı ve insanların en çok nelerden korktukları üzerine yaptıkları bir araştırmayı konu alıyor. Stephen (Jackson Rathbone) yeni tanıştığı evinin alt katında tek başına yaşayan Quaid'in (Shaun Evans) teklifiyle projenin içinde olmayı kabul eder. Stephen'in sınıf arkadaşı güzel Cheryl'de (Hanne Steen) projeye katılır ve üçlü insanlarla en karanlık korkuları hakkında röportajlar yapmaya başlarlar. Sıra kendilerine geldiğinde bu genç öğrenciler yaptıkları konuşmalarla içlerindeki en karanlık korkuları ve sırları keşfederler...
"Dread", psikolojik ögeleri öne çıkan farklı bir korku filmi izlemeyi vaat ediyor.

DEVAMI..
...

3 Kasım 2009 Salı

DOGALGAZ'A % 70 ZAM YOLDA MI?


Doğalgaza yeni yıl için dudak uçuklatan bir zam oranı gündeme geldi. Döviz ve ham petrol maliyetleri doğrultusunda bir çalışma yapan BOTAŞ'ın gaz fiyatlarını Şubat 2010'da yüzde 50 artırabileceği öğrenildi.

Sakın ha, böyle birşey olmaz demeyin. Bu ülkede her şey olur. Olmaya da devam edecektir. Sürüden ayrılmadığınız sürece.... Doğalgaza zam yolda... Ocak ayından itibaren % 70'e varan zam düşünülüyormuş... Ne yapacağız demeyin.. Ne yapacağınızı bilmiyorsanız, işte size tavsiyelerimiz ısınmak için.
  • Battaniyelerinize sarılın.. Çok ısınmaya gerek yok. Donmayın yeter.
  • Sevişin.. Evet yanlış okumadınız hem ısınır, hem zam falan aklınızda kalmaz. Kötü mü her iki işi birden yapmış olursunuz.
  • Piknik tüpünüz yoksa hemen bir tüp alın kendinize.. Hem sıcacık çayınızı demleyin, hem ısının.
  • Olmadı MUM YAKIN!!! Evet mum yakın. Biliyor musunuz. Bir tane mum oda sıcaklığını 6 derece arttırıyor. E işte sizde kaç derece daha artmasını istiyorsanız o kadar MUM YAKARSINIZ artık…
DEVAMI...

2 Kasım 2009 Pazartesi

EN PAHALI BENZINI BIZ TUKETIYORUZ


Benzine zam haberi duymadan geçen bir günümüz yok neredeyse. Hadi biraz fazla abartmış olsak bile, gerçek bu... Sadece zam değil, üstelik Avrupa'nın en pahalı benzini bizim halkımıza satılmakta.

Günümüzde litresi 3,35 TL'sından satılan benzinin rafineri çıkış fiyatını merak ediyorsanız sadece ve sadece 84 kuruş. Aradaki fark ise, 2.51... Evet doğru okudunuz. Fark bu... Türkiye'nin tüm rafinelerinde kullandığımız benzinin iki katı üretim yapılıyor. Peki kalan ne oluyor diye soracak olursanız, dış ülkelere satışı yapılıyor. Yani biz 3,35 liradan benzini alıyoruz. Ama dış ülkelere satış fiyatı 84 kuruşa oluyor. Peki bu durumda acaba biz ne oluyoruz sordunuz mu hiç kendinize? Söylemeye gerek yok, herkes anlamıştır zaten. Bunlar da müstahaktır bizim halkımıza. Sürü psikolojisinden kurtulamamış bir halk için itiraz etmenin de pek anlamı olmasa gerek.

DEVAMI...

.....