27 Mayıs 2009 Çarşamba

EDEBİYAT'IN KESKİN KALEMİ AZİZ NESİN

Edebiyat nedir? İnsanı kuşatan tabuları yıkan, ahlak adına konmuş kuralları yerle bir eden, siyasal hale getirilmiş toplumsal normları, bağnazlıklarını yok eden kısaca insanı özgürleştiren bir güç değil midir?

İnsanın özünde bulunan özgürlüğü tüm çıplaklığı ile ortaya çıkaran, tüm yasaklara özgürce karşı çıkan, kuralları yıkan güç yazısı... Korkusuzluğun, cesaretin bir anlatım şekli değil midir edebiyat?....Ve de duyguların yoldaşı, düşüncelerin sırdaşı değil midir?

Türkiye'de de korkusuz yazarlarından, keskin kalemilerinden biri bence Aziz nesin'dir. O değil midir ki Türklerin yüzde 62'si aptaldır diyen. Bunu söyledi diye hakkında bir doktorun "Türk olarak millî duygularım incitti" gerekçesiyle dava açılan...

devamı...

25 Mayıs 2009 Pazartesi

EFSANEVI KIZ KULESI VE TARIHI...

Kız Kulesi günümüze gelene kadar 2500 yıllık geçmişi ile pek çok efsaneye konu olmuştur. Onun ulaşılmazlığı onu daha da üstün duruma getirmiş ve hakkında çeşitli hayaller ve düşler durulmuştur.

Kızkulesi ile ilgili anlatılan ilk hikâye; Ovidius'un kaydettiği bir aşk hikâyesidir. Hero ile Leandros adlı iki gencin hüzünlü aşkını anlatan bu hikâye, Hero'nun kuleden ayrılmasıyla başlar. Hero, Afrodit'in rahibelerindendir ve aşka yasaklıdır. Yıllar sonra Afrodit'in tapınağında yapılan bir törene katılmak için kuleden ayrılır ve orada Leandros ile karşılaşır. Birbirine aşık olan iki genç, Leandros'un gece kuleye gelmesi ile aşklarını kutsarlar. Kızkulesi her gece iki gencin gizli aşkına ve yasak sevişmelerine tanıklık eder. Leandros'un yüzerek kuleye geldiği fırtınalı bir günde Hero'nun yaktığı sevda ateşinin feneri söner. Karanlıkta yolunu kaybeden Leandros, Boğaz’ın sularına gömülür. Sevgilisinin öldüğünü gören Hero da kendini Kızkulesi'nden Boğaz’ın sularına bırakır.

devamı...

24 Mayıs 2009 Pazar

GUZEL BACAKLAR ICIN YAPMANIZ GEREKENLER

Yaz mevsimi geldi ve kışın kalın çoraplarından pantolonlarından bıkan hanımlar, eteklere koşuyor. Peki bacaklarınızın güzelliğine güveniyor musunuz? Onların bakımını yapıyor musunuz?

Bacak kadının en ilgi çeken ve cazip yerlerinden biridir. Pek çok kadın sütun gibi bacaklara sahip olmak ister Peki onları gerektiği gibi önem veriyor musunuz?. Size bacaklarınız için birkaç öneri sunacağız burada..

  • Öncelikle biçimli ve sağlıklı bacaklarım olsun diyorsanız, yaşamınızdan sporu eksik etmemeniz gerekiyor. Her sabah ya da akşam düzenli olarak yapacağınız yürüyüşler kan basıncını dengeleyecek ve bacak kaslarınızın gelişmesine ve beslenmesine uyardımcı olacaktır.
  • Bacaklarınızı her gece mutlaka nemlendirici ile korumalısınız. Eğer bacağınız yağlı değil kuru bir yapıya sahipse, mutlaka bitkisel sütlerle nemlenmesini sağlamalısınız. Aksi takdirde bacaklarınız erken yaşlanacak ve buruşacaktır.
  • Onları istenmeyen tüylerden uzak tutmalısınız. Bacaktaki tüy en rahatsız edicisidir çünkü… Bunu için eğer çok kalın bir tüy yapısına sahip değilseniz, onları oksijen ile sarartmayı deneyebilirsiniz.. Pek çok kadın ağda kullanmayı tercih eder, ama bilinmesi gereken bir nokta şekerli ağdanın kıl köklerini güçlendirdiği ve yeni çıkan tüylerin dada da artarak çıkmasına neden olduğudur. Bunun yerine sir ağda ya da tüy dökücü kremler kullanmalısınız. Tüy dökücü kremleri kullanmadan önce mutlaka test edin çünkü bazı tenlerde reaksiyona neden olup, zarar verebiliyorlar. En kolay yöntem ise, elbette epilatör. Hem canınız yanmadan, hem de kısa sürede istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz.
  • Bacak bakımınızı yaparken dikkat etmeniz ve uygulamanız gereken diğert bir nokta ise, onaları dinlendirmeniz. Akşamları uzanıp en azından 10 dakika ayaklarınızı yerden 50 santim yukarıya kaldırmak olacaktır. Bu gün boyu sallanan ayaklarınızı dinlendirecek ve kan dolaşımını düzene sokacaktır. Ayrıca selülit oluşumunu engellemede de büyük faydası vardır.

Bacaklarınızın düzgün ve güzel görünmesi için yapacağınız ufak bir iki egzersiz ise şöyle:

devamı...