21 Aralık 2009 Pazartesi

BELINIZIN HER ZAMAN INCE KALMASI ICIN

Zaman ilerledikçe ve yaşınız arttıkça bel ve çevresindeki yağlar da artar ve beliniz kalınlaşmaya başlar. Siz bu yaşa gelmemiş olsanız da bu uyarıları dikkate alın ve gelecekte başınıza gelmesi kaçınılmaz olan bu sorunu sorun olmaktan kurtarın. Biraz egzersiz ve biraz yediğiniz gıdalara dikkat ederek bunu sağlayabilirsiniz. Ama yapmanız gereken egersizleri hiç vakit kaybetmeden ve istikrarlı olarak yapmalısınız.

* Sırtüstü yere uzanın. Ellerinizi bedeninize paralel olarak basenlerinize birleştirin. Bu pozisyonda iken, kalçanızı yukarıya kaldırıp 10’a kadar sayıp burakın. Bu hareketi 10 kez tekrarlayın.
* Yere yüz yukarı şekilde uzanın ve parmaklarınızı başınızın arkasında birleştirin. Dizinizi çenenize doğru getirmeye çalışın ve bu sırada omuzlarınızı, boynunuzun konumu aynı kalarak yerden yukarı doğru kaldırın. Sol bacağınızı düz tutarak yerden 45 derece açıyla kaldırın ve sağa doğru hafifçe dönmeye çalışın. Yatarak bisiklet kullanıyor gibi düşünebilirsiniz. pedal çeviriyor gibi 12-16 kez bacak değiştirerek uygulayın.
* Ayakta dik durun. Ellerinizi belinize koyun. Bu pozisyonda iken önce sağa doğru uzanın. Dik duruma geçin. Sonra aynı hareketi diğer yöne yapın. Bu hareketi de 10 kez tekrarlayın.
* Yere surtüstü uzanın. Ellerinizi yanlara düz bir şekilde uzatın. Bacaklarınızın ikizini de 90 derece açıyla yukarı doğru kaldırın ve bacak bacak üstüne atar gibi düz olarak bir süre sabit durdurduktan sonra değiştirin. Hareketi 10 kez tekrarlayın.
* Mekik hareketini yapabildiğiniz kadar yapın.
* Oturduğunuz yerde, sırtınız dik konumda karnınızı içe çekin 10 saniye nefesinizi tutun ve bırakın. Bu hareketi çalışırken, dinlenirken rahatlıkla istediğiniz sıklıkta yapabilirsiniz.
* Bol bol yürüyüş yapın. Hem yağlarınızı eritir, hem sağlığınızı kontrol edersiniz.

Bu egzersizlerin dışında elbette dikkat etmeniz gereken başka hususlar da var

20 Aralık 2009 Pazar

ORTAKOY... BOGAZIN KIYISINDAKI GUZELLIK

İstanbul Boğazı'nın kıyısında, Beşiktaş ilçesine bağlı bir semttir. Kumpircilerin olduğu meydanı meşhurdur. Ortaköy Camii semtin sembolüdür.

Osmanlı Dönemi’nden beri ilgi çeken bir yerleşim merkezidir. Zamanında padişahların sayfiye yeri olmuştur. Doğal hazineleriyle ihtişamlı sarayları taçlandırmış.

Bugün Çırağan Sarayı, Kabataş Erkek Lisesi, Princess Oteli gibi yapıları, cami-kilise-sinagog üçgeninde yer alan Ortaköy Çarşısı, çarşının içindeki seyyar “entel pazarı”, hediyelik eşya dükkânları, kafeleri, barları ve restoranlarıyla bir kültür merkezi konumundadır. Sahile inen yoldaki kumpirciler ve gözlemeciler Ortaköy'e has mekanlardır.

Ortaköy’ün en büyük sorunlarından biri trafiği, bir de park problemidir. Trafik Vakfı’na ait olan otoparka ek olarak birkaç tane de özel otoparkı var. Ama özellikle pazar günleri hiçbiri ihtiyacı karşılamıyor. Trafikte kaybedilen zaman uzadıkça uzuyor. Bu durumdan en çok şikayetçi olanlar da şüphesiz son dönemlerde semtin içlerinde inşa edilen lüks sitelerin sakinleri.

Ortaköy’ün müdavimleri arasında bir grup da motor tutkunları. Girişteki Harley Davidson onların mekanı. Denize nazır çay bahçeleri ise küçük-büyük herkesin tercih ettiği mekanlardır.

Zamanında padişahların sayfiye yeri olmuş Ortaköy. Gizli doğal hazineleriyle ihtişamlı sarayları taçlandırmış. Kimi zaman gözden düşmüş, ama karizmasını hiç yitirmemiş. Belki de deniz kenarına, Boğaz’ın en fiyakalı noktasına taht kurmasından...

Bugün Çırağan Sarayı, Kabataş Erkek Lisesi, Feriye, Princess Oteli gibi yapıları, cami-kilise-sinagog üçgeninde yer alan Ortaköy Çarşısı, çarşının içindeki seyyar “entel pazarı”, hediyelik eşya dükkanları, kafeleri, barları ve restoranlarıyla günün her saati canlı Ortaköy. Ama sabahın erken saatlerinde biraz mahmur.Hareket saat 10.00’dan sonra başlıyor...


devamıı...