31 Ekim 2009 Cumartesi

OYLUM TALU.. VE ABARTI..

Programın adı "Burası Haftasonu".. Sunucu Oylum Talu.. Misafirleri son zamanların popüler grubu Yüksek Sadakat. Oylum Hanım yine öyle bir abartıyor ki işi sanki sanırsınız Beatles veya Queen filan var sahnede.. Bu arada Yüksek Sadakat yılın grubu seçilmiş filan.. Hangi kriterlere göre ve kimler arasından kimler seçtiyse..

Cumartesi sabahı Habertürk kanalına takılmışız.. Programın adı Burası Haftasonu.. Ekranda Oylum Talu isimli genç hanım spiker var.

Ekranda çizdiği tip “modern, entelektüel, bilgili” bir Türk kadını.. Ekrana misafirleri geliyor sırayla. Bunlardan biri İngiltere’de dans yarışmasına katılmış çok da başarılı olmuş ve biri sürü hayran kazanmış bir İngiliz çocuk.. 12-13 yaşlarında filan herhalde.. Oylum Hanım öyle bir sunuyor ki çocuğu sanırsınız Michael Jackson filan katılıyor programa..

Diğer bir deyişle koskoca Habertürk ekranını işgal ediyor.. Ekranda seyirciye sunmakta olduğu bir incir çekirdeğini doldurmuyor, o anda. Beylik sorular.. vesaire.. Üstelik o sırada tesadüfen stüdyodan geçmekte (?) olan çocuğun annesini de apar topar kolundan tutup stüdyoya çekiyor Oylum hanımefendi.. Ona da aynı beylik sorular vs .. Yani bayağı ihya ediyor seyirciyi kendileri..

Bundan sonraki misafirleri de son zamanların popüler grubu Yüksek Sadakat. Oylum Hanım yine öyle bir abartıyor ki işi sanki sanırsınız Beatles veya Queen filan var sahnede.. Bu arada Yüksek Sadakat yılın grubu seçilmiş filan..
Hangi kriterlere göre ve kimler arasından kimler seçtiyse..

Bu grubun bir tane hit şarkısı var malum.. Adı "ARAYAMAM"... ve de hakikaten çok hoş bir şarkı.. Onun haricinde insanın aklında kalan, “hakikaten amma da güzel şarkı ya” dedirten başkaca bir hit şarkıları olduğunu söylemek pek de mümkün değil galiba..

Burada üzerine basa basa söylemek istediğimiz şu; Lütfen “ABARTMAYIN”.. Bir takım reyting kaygılarıyla, veya programı dolduracağım diye bir şeyleri olduğundan büyük vs göstermeye çalışmayın.. Ne olur hakkından fazla değer yükleme huyundan, uygulamasından vazgeçin.. İnsanları (bilhassa bilmeyenleri) kandırmayın..

devamıı...

...

HERSEY SENDE GIZLI..


Ne güzel ve anlamlıdır Usta Can Yücel'in aşağıdaki dizeleri...Aradığın her ne ise bulacağın yerin yine insanın kendisi olduğunu ne de güzel anlatır dizelerinde. Penceren ne kadar açılıyorsa görüş alanın da o kadar açıktır, o kadar fazladır. Ne kadar sevgi verirsen, o kadar alırsın. Hayat sen ne veriyorsan, onu verir sana... Ne bir fazla, ne bir eksik....

TİN

Yerin seni çektiği kadar ağırsın
Kanatların çırpındığı kadar hafif..
Kalbinin attığı kadar canlısın
Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç...
Sevdiklerin kadar iyisin
Nefret ettiklerin kadar kötü..
Ne renk olursa olsun kaşın gözün
Karşındakinin gördüğüdür rengin..

devamıı...
...

HAFTANIN KITABI: DEMOKRASIMIZLE YUZLESMEK

Emre Kongar, “Tarihimizle Yüzleşmek” adlı kitabının arkasından son kitanı “Demokrasimizle Yüzleşmek” kitabını yazdı. Yayınevlerinden elde edebileceğini bu kitapta; Emre Kongar, yalın bir dil ile günümüz siyasetindeki açmazları, yanlışları anlatıp, göndermelerde bulunuyor.

Demokrasi hareketini geçmişten günümüze örneklerle gösteriyor. Kongar dış güçleri de örnek göstererek, onları yani dış güçleri sınıflıyor.

  • ABD'nin ve AB'nin liderliğindeki Batı Emperyalizmi.
  • Halkın dini inançlarını da sömürerek ülkeyi pençesine alan Arap Emperyalizmi."
Bunun dışında Kongar kitabında kadınlara uygulanan eşitsizlikten tutun da, demokrasi ve küreselleşme ile ilgili konulara da yer veriyor.

DEVAMI..
...

30 Ekim 2009 Cuma

SAGLIKLI YASAM ICIN TEMPOLU YURUYUN

Sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemi yadsınamaz. Ama uzmanlar tempolu ve en az yarıım saatlik yürüyüşün faydalı olacağı konusunda uyarıyorlar. Tempolu yürümenin beden ve ruh sağlığına faydaları nedir derseniz, size neler olduğunu sayalım:

  • Kan dolaşımını düzene sokar. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinizi azaltır.
  • Stresi azaltır ve tansiyonun yükselmesini engeller.
  • Şişmanlamamanızı sağlar
  • Sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını sağlar
  • Zihninizin daha açık olmasını sağlar. Çünkü tempolu yapılan yürüyüş beyne oksijen pompalar.
  • Metobolizmanızın düzenli çalışmasında etkilidir.
  • Beden esnekliğinizi arttırarak, bel ve boyun ağrılarınızı hafifletir.
  • Uyku probleminiz varsa, düzene sokar
  • Yorgunluğu azaltır.
  • Kendinizi daha dinç ve genç hissetmenizi sağlar.
  • Vücudun doğal keyif verici hormonu olan endorfinin salınımını artırır.

DEVAMI..

28 Ekim 2009 Çarşamba

SAGLIGIMIZIN DOSTU MAYDONOZ

Maydonozun faydaları saymakla bitecek gibi değil. A vitamini, potasyum, kalsiyum ve kükürt deposu olan maydonozu her türlü tüketebilirsiniz.

Kısaca yararlarını sayacak olursak;

Kanı temizler, kansızlığa, mesane iltihaplanmasına, kum, böbrek taşı ile tansiyona, şişmanlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına, damar sertliğine etkilidir. Maydanoz suyuna bal ve limon ilave edilerek günde 1-2 bardak içilir. Böbrek rahatsızlıklarında; 4 bardak suya 1 demet maydanoz yıkanır konur, 5 dakika kaynatılır, süzülür. Günde 3 kere 1'er çay bardağı içilir.

Tohumları idrar ve safra söktürücü, adet kanamalarını kolaylaştırıcı nitelikleri vardır. Maydanoz, aybaşı sancılarını keser, adetleri düzenler, ağrıları giderir, akıntıları keser. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Gazın dışarı atılmasını sağlar.

Çiğ olarak tüketildiğinde göz için yararlıdır.

Grip ve nezleyi geçirir, balgam söktürür, terletir, ateş düşürür. Kan şekerini normal seviyede tutar, kansere karşı koruyucudur, romatizma hastalığına ve sarılığa iyi gelir.

DEVAMI..

....

...

26 Ekim 2009 Pazartesi

ILK ASILAR CARSAMBA GUNU YAPILACAK

Aşının güvenirliği tartışıla dursun, ilk aşılar çarşamba gününden itibaren yapılmaya başlanıyor. Geçtiğimiz hafta Ankara'ya gelen 500 bin aşının testlerinin yarın tamamlanacağı açıklandı. Çarşamba gününden itibaren de uygulama başlayacak.İlk doz aşılar sağlık personeline yapılacak.

NTV'nin verdiği habere göre de aşıların kalan bölümü hacca gidecek olan hacı adaylarına uygulanacak.

Bir sonraki aşıların Türkiye'ye henüz ne zaman geleceğinin kesinleşmediğini söyleyen Hıfzıssıhha Başkanı Mustafa Ertek, gelecek olan aşıların önceliğinin okullar mı yoksa, 6 ay 9 yaş arası çocuklara mı uygulanacağı konusunda henüz bakanlığın Bilim Kurulu'nun karar vermediğini dile getirdi.

TİN

İlgili haberler için TIKLAYIN

25 Ekim 2009 Pazar

KILO ALMAK ISTEMIYORSANIZ BUNLARI YAPIN

Fazla kilo bütün hemen hemen tüm kadınların korkulu rüyasıdır. Kimi kadınlar ne yesem yarıyor, kilo alıyorum gibi kendini kandırıcı sözlerle teselli bulur. Oysa kilo almak ne yesem alıyoruml olacak bir şey değil. Elbette genetiğin etkisi büyük ama yiyeceklerinize ve egzersizlerinize dikkat ederseniz kilonuzu da kontrol altına alabilirsiniz. İşte sizin işimize yarayacak kilo alımınızı engelleyecek tüyolar bizden, uygulaması sizden..
BESİNLER

Öncelikle sizi tok tutacak yiyecekleri tüketin. Lifli yiyecekler tok tutacağı için uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Özellikle karnabahar, brokoliyi haşlayıp, hafif zeytinyağı ile yemeyi deneyin.

Öğünlerinizde mutlaka salata olsun. Sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur

Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın. İsterseniz yağsız krema da katabilirsiniz.

Ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gr. kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur. Ayrıca selülit oluşumunu da engeller.

DEVAMI
...