24 Nisan 2010 Cumartesi

CILDINIZ ICIN SERVET HARCAMAYIN


Önümüz yaz mevsimi. Kışın rüzgarından, soğuğundan yıpranmış cildinizi tazelemek yaza hazırlamak için hanımlar güzellik salonlarına ve kozmetiklere para harcamaya başladı. Cildiniz için bu kadar servet harcamadan doğal yollarla tazeleyebilirsiniz.

İlk yapacağınız şey, günde sekiz bardak suyu hayatınızdan eksik etmemeniz. Vücudun ihtiyacı olan suyu hergün mutlaka içmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde cilt kurur, cansızlaşır

Vitaminler doğal antioksidanlardır. Bol bol çilek, greyfurt, elma yemeniz, cildinizi tazelemek için başlıca besin kaynaklarıdır.

Kafein ve çaydan mümkün olduğunca uzak durun. Günde 2 fincan kahveden fazlasını tüketmeyin.

Balık sofranızın ana yemeklerinden olmalı. Diğer yararlarının yanında cildinizin parlaklık kazanmasını da sağlar

Sigara ve alkol tüketmeyin.

İki üç hafta arayla peeling yaptırmanız, cildinizi yeniler. Doğal ürünlerle evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz maskeler sayesinde cildinizi canlandırabilirsiniz. Maskeler için TIKLAYIN

Yürüyüşü yaşamınızdan eksik etmeyin. Hergün en az 30 dakika, tempolu şekilde yürüyün.

Ilık duş alın. Duştan çıkarken yapacağınız soğuk duş cildinizi ve kan dolaşımınızı canlandırır.

Cildinize haftada en az iki defa buhar banyosu yaptırın.


TİN

CILDINIZIN GENC KALMASI ICIN


Çevre, sinir stres ve genetik nedenlerden dolayı cilt erken yaşlanabilir. Cildinizi uzun yıllar genç kalması için sizin de dikkat etmeniz gereken noktalar var.

İlk olarak beslenmenize dikkat etmelisiniz. Cildinizin yaşlanmasına neden olacak yiyecek ve içeceklerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız ki, cildiniz, pırıl pırıl ve genç görünsün. İşte size hangi besinleri tüketerek genç kalabileceğiniz hakkında öneriler…

Balığı sofranızdan eksik etmeyin. Haftada en az iki defa balık tüketin. İçerisinde bulunan Omega 3 yağ asidi cildinizin erken yaşlanmasına, güneşin zararlı ışınlarından kurtulmanıza katkı sağlayacaktır. Ayrıca beyin gelişiminede katkısı tartışılmaz. Balık sevmeyenlerdenseniz, kapsül ya da balık yağı içmeyi deneyin.

Bol bol fındık yağı, üzüm çekirdeği yağı kullanın. Bunlarla cildinize masaj da yapabilirsiniz.

Portakal, limon, greyfurt gibi meyvaları hergün yemeği ihmal etmeyin. Bu vitamin depoları cildinizin dokusunu güçlendirir.

Antioksidan etkisi ile yeşil çay ve siyah çay kullanın. Elma, üzüm gibi meyvalarda antioksidan etkilidir.

Haftada bir ya da iki kez cildinize buhar banyosu yapın. Yapın ki gözenekleriniz açılsın ve hava alsın.

Aşırı makyajdan kaçının. Yaptığınız makyaj her ne kadar artık cildin gözeneklerini kapamayan ürünler bulunsa da yine zararlıdır. Makyajlı olarak asla yatağa girmeyin.

Cildinizi temiz tutun. Tonik olarak gül suyundan yararlanabilirsiniz.

Domatesi bol miktarda tüketin. Cildinize maske olarak uygulayın. Domatesde bulunan likopen sayesinde cildin yaşlanma süreci uzar.

Her sabah uyandığınızda yüzünüze buzla kompres yapın. Bu cildinizi gerginleştirecek, canlandıracaktır.

Cildinize uygun bitkisel maskeleri haftada en az bir defa uygulayın.

Daha çok sebze tüketin: Sebzelerin de en renkli olanlarını ve en tazelerini tüketin.

Sigara ve alkolden uzak durun. Hem cildinizin, hem bedeninizin ve beyninizin düşmanı olduğunu unutmayın.


TİN

21 Nisan 2010 Çarşamba

KILONUZDAN DOLAYI NASIL GIYINECEGINIZI BILEMIYOR MUSUNUZ



Çok kilolu olduğunuzu düşünüyor ve bir türlü ayna karşısında nasıl giyineceğinize karar veremiyor musunuz? Ya da nasıl ince görüneceğinizi mi bilmiyorsunuz? O halde önerilerimize bir göz atın.

Sizi olduğunuzdan fazla kilolu gösteren giyim hatalarını keşfederek başlayın. Önemli olan giydiğiniz giysiyi taşıyabilmek ve üzerinizden zarif durmasını sağlayabilmektir.

Her kadın iltifat almaktan hoşlanır. Giyimiyle de beğenilmeyi arzu eder.

İlk olarak mutlaka ve mutlaka giymemeniz gerekenleri sıralayalım

  • Aşırı dar ve bedeninize oturan giysilerden kaçının. Bu hem sizin kilonuzu daha fazla ortaya çıkaracak, hem de kötü bir şekilde dikkat çekmenize neden olacaktır.
  • Geniş yakalı büzgülü giysilerden uzak durun. Bu da keza sizi daha iri ve kilolu gösterecektir.
  • Asla iri desenli elbide ve etekleri tercih etmeyin. İlllki çiçekli, desenli giyimi tercih ediyorsanız da minik desenli giysileri deneyin.
  • Özellikle kalçalarınız çok genişse bodylerden uzak durun. Bu dikkati kalçalarınıza çekeceği için hoş bir görüntü ortaya çıkmayacaktır.
  • Açık renkleri kullanmayın. Kullandığınız takdirde de alt kısımda mutlaka koyu bir renk tercihiniz olsun
  • Enine çizgili giysilerden uzak durun.

PEKİ NASIL GİYİNECEKSİNİZ

Dökümlü ama büzgülü olmayan bluzla ve altına dar etekler giyebilirsiniz.

  • Bluz boyunuz uzun olursa, görümünüz de daha ince olur
  • Degaje yaka kıyafetleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Asimetrik kesmli, koyu tonda giysiler sizi olduğunuzdan ince gösterir.
  • Dikey çizgili kıyafetler ve geniş kesimli pantolonlar tam size göre. Sakın geniş daha şişman gösterir diye bir yanılgıya düşmeyin.
  • Özellikle giydiğiniz bluz ya da gömlek boyu baseninizi kapatmalı ki ince görünesiniz.
  • Uzun bir ceketi diz altı bir etekle tamalayabilirsiniz. Ya da kısa bir ceketi diz boyunda hafif yırtmaçlı eteklerle kombine ederek hoş bir görünüm sağlayabilirsiniz.
  • Uzun tunikler giymek doğru bir karar olacaktır. Sizi olduğunuzdan ince gösterir
  • Uzun düz kesim kıyafetleri kısa yelek ve ceketle kombine ederek giyin.

Unutmamanız gereken tek şey, asla ve asla iri desenler kullanmamak, koyu renkleri ve düz kesimleri tercih etmek olacak


İlgili konular için TIKLAYIN


TİN

..

...

NUKLEERSIZ BIR YASAM ICIN BIR IMZA DA SIZ ATIN


26 Nisan 2010 Çernobil nükleer felaketin yıldönümüne kadar 1 milyon imzayı hedefleyen Greenpeace nükleer santral ihalelerini durdurmak için savaşıyor. Siz de bu savaşa katılın ve dünyamızı yok olmaktan kurtarmak için bir adım atın.

Eyleme katılmak ve destek vermek için lütfen Greenpeace'in http://nukleer.greenpeace.org/ sitesini ziyaret edin.

Hes Projelerine
karşı çıkmak ve engellemek için de;
Çernobil'in 24. yılı nedeniyle 25 Nisan 2010 Pazar günü Kadıköy'de “ Yaşamı yok eden enerji yatırımlarını durdurmak için geliyoruz” mitingine katılın. Unutmayın başka dünya yok. Gelecek için, çocuklarımız ve torunlarımızın temiz bir dünyada yaşayabilmesi için yapılması gerekeni yapalım. Sadece kendini düşünen bireyler olmaktan çıkıp, geleceğine sahip çıkan bireyler olmayı ve toplumsal konularda bilinçli olmayı ilke edinelim.

İlgili haberler için TIKLAYIN

TİN
..

20 Nisan 2010 Salı

KISA SUREDE CILDINIZI YENILEMENIİN YOLLARI


ilkbahar mevsimi geldi. Soğuk kış günlerinden sonra hanımlar ciltlerini güzelleştirmek, canlandırmak ve küçük sorunlarından kurtulmak için çare arayışındalar.

İşte size cildinizi için minik reçeteler…

Çok fazla zaman almayacak, uygulaması ve hazırlaması kolay maskelerle cildinizde harikalar yaratabilirsiniz. Yılların verdiği yorgunluk, sinir, stres, yanlış beslenme gibi nedenlerden dolayı ciltte cansızlık, sivilce ve nemsizlik olabilir. Cildinize ayıracağınız 20 dakika onu canlandırmanıza yarayacaktır.

MASKE 1

Bu maske özellikle yağlı ve normal ciltler için geçerlidir. Kolaylıkla uygulayabileceğiniz maskenin malzemeleri ise şunlar:

Aktardan alacağınız taş kil, ılık su, limon suyu ve maden suyu

Ceviz büyüklüğünde taş kili bir kahve fincanına koyacağınız 3 yemek kaşığı suda eritin. Üzerine yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı maden sodasını ilave edin. Temizlemiş olduğunuz cilde bu krem kıvamındaki maskeyi sürün ve cildinizi gergin hissedene kadar bekletin. Ilık su ile durulayın. Limon ve maden suyu ciltteki siyah lekeleri gidermede etkilidir.

MASKE 2

1 kaşık bal,1 limon suyu, yarım fincan süt

Porselen bir kabın içine, bal ve limonu koyup, karıştırın. Yarım kahve fincanı süt ilave edin. Maskeniz hazır. Bir sünger yardımıyla ya da parmaklarınızla göz çevresi hariç maskeyi sürün maskeyi, göz ve dudak çevresi hariç, yüzünüze ve boynunuza sürün. 10 dak. beklettikten sonra, nemli bir sünger yardımıyla, maskeyi cildinizden temizleyin. Durulayın

MASKE 3

Yine bir miktar kil (ılık suda sulandırılmış), bir tatlı kaşığı mısır unu, 1 yemek pirinç unu, yarım limon suyu. Hepsini bir kapta tercihen porselen kapta bulamaç haline getirin ve cildinize sürün. Arındırıcılına siz de inanamayacaksınız.

Tüm bu uygulamaları haftada en az iki defa uygulayın. Ama unutmayın, temizlenmiş cilde uygulamalısınız.

TİN

...

...

HES PROJELERI'NE HAYIR MITINGI

Hes Projeleri ile bir avuç insan onurluca mücadelerini sürdürmekte... Bunlardan sadece bir grup olan "LOÇ VADİSi" facebook grubunda paylaşımlarını devam ettiriyor.
Çernobil'in 24. yılı nedeniyle 25 Nisan 2010 Pazar günü Kadıköy'de “ Yaşamı yok eden enerji yatırımlarını durdurmak için geliyoruz” mitingi yapacaklar. Çevresine duyarlı, dünyasını seven insanları da bu mitinge davet ediyorlar. Pazar günü basın açıklaması yapacaklarını bildiren grup üyeleri son nefeslerine kadar bu mücedelede rol alacaklar.

Sizlerde eğer biz de varız diyorsanız; aşağıda belirtilen adreste bulunmanız ve katılımını gerçekleştirmeniz. Sesimizi daha büyük kitlelere duyurmak için orada olmanız. 25 Nisan 2010 tarihinde yapılacak olan mitingin basın açıklaması 21 nisan 2010 tarihinde Galatasaray Lisesi Önünde, Beyoğlu'nda saat: 12:30'da yapılacaktır.

ÇAĞRICILAR,KOZAK YAYLASİ CEVRE DOGA ALTINMADEN,
EGEÇEP-ALLİANOİ GİRİŞİM GRUBU
CİDE-LOÇ VADİSİ KORUMA PLATFORMU
HASANKEYF'İ YAŞATMA GİRİŞİMİ
KARADENİZ İSYANDADIR PLATFORMU
MUNZUR KORUMA KURULU (DEDEF)

HES'LERE HAYIR

DAMARDAKI KAN, DOGADAKI SU BOŞA AKMAZ

"BİZ YÖREMİZİ ATALARIMIZDAN MİRAS, ÇOCUKLARIMIZDAN BORÇ ALDIK"



18 Nisan 2010 Pazar

BAHARDA NELERE DIKKAT ETMELI

Kışın soğuk günlerinden ilkbaharın başlangıcı olan şu günler giyimimizden sağlığımıza kadar dikkat etmek gereken bir dönem. Havanın bir soğuması, bir ısınması, rüzgar, güneş… İnsan nasıl giyineceğini, hastalıktan nasıl korunacağını şaşırıyor. Sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Mevsim geçişleri en çok dikkat edilmesi gereken dönem. Hele bir de alerjik reaksiyonları olan insan için daha çok dikkat edilmesi gereken bir mevsim.


Baharın gelmesi ile yorgunluklar artabilir. Bu gayet normal bir durumdur. Mevsim değişikliği insan üzerinde de değişikliler yaratacaktır. Önemli olan bunu pozitife çevirebilmek, bununla başa çıkabilmektir. Sinir, stres yaratan ortamlardan, uzak durarak, kendine pozitif telkinler yaparak, dinlenmeye vakit ayırarak, baharın güzelliğini içinizde hissederek savaşabilirisiniz.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Sağlıklı beslenmeye dikkat edilmeli. Bol vitamin almalı

Havasız ortamlardan uzak durmalı

Egzersiz yapmaya özen göstermeli. Çünkü hareket etmek bedenin savunma mekanizmasını güçlendirir.

Sık sık bulunduğunuz odayı havalandırmak gerekir.

Ne çok kalın giyinmeli ne de güneşe aldanıp ince giysiler .. Pamuklu giyecekleri tercih etmeli. Mutlaka dışarda bulunurken yanınızda bir hırka taşıyın.

Baharla birlikte baş ağrılarında artış da gözlenebilir. Bunun içinde kendi kendinizi rahatlatacak egzersizler yapmanız fayda sağlayacaktır.

Baharın gelmesi ile alerjik nezlede artış olur. Bu tür rahatsızlığı olanlar özellikle;

Çiçekleri koklamamalı, polenli yerlerde bulunmamalı

Tozlu ortamlardan uzak durmalı

Yatak odasını sık sık havalandırmalı ve çarşaf, yastık kılıfları sıklıkla değiştirilmelidir.

Katkı maddesi olan yiyeceklerden uzak kalınmalı, Doğal içecekler tercih edilmelidir.


TİN