10 Ekim 2009 Cumartesi

Güney Afrika'ya Hakeden Gidiyor


Güney Afrika'ya hakeden gidiyor... İyiki Türkiye gitmiyor. Neden diyorsunuz değil mi? Sen de ne biçim konuşuyorsun? Hain misin ne?.. Çünkü, eğer Türkiye gitseydi magandalar sokaklarda can alıyor olacaktı.. Oysa şimdi silah sesleri duyulmayacak.. Futbol futbol gibi izlenecek. Hakeden kazanacak. Kazanınca magandalar caddelerde terör estirmeyecek..

Umutlarımızı Estonya'ya bağlamıştık bağlamasına ama beklediğimiz mucize gerçekleşmedi ve sınıfta kaldık.. Yani Güney Afrika'daki elemelere gitmiyoruz. Eminiz ki miyonlarca insan kahrolmuştur Türkiye'de..

Diğer taraftan esasına bakarsanız magandalar olmayacağı için sevinmeliyiz belki de, masum insanların ölümlerine neden olmayacağımız için. Daha önceden milli maçlarda kazandığımız zaman olanlar hala gözlerimizin önünde.. ve de takımlarımızın kazandığı Avrupa kupası maçlarında..Biz maalesef birçok kendini bilmezin can almaya kadar varan davranışları nedeniyle bu tip başarıları hazmedemediğimizi, bunlara hazır olmadığımızı göstermiştik.. Medeni seviyemiz açısından sınıfta kalmıştık..

Onun için Bosna Hersek hak ederek kazandı. Kendimizi kandırmayalım.. Onlar hem Türkiye'yi saf dışı bıraktılar! Hem de kazandıkları maçlardan sonra sokaklarda veya pencerelerden silah sıkarak can almadılar.. Onun için biz değil onlar hakettiler.. Biz kalifiye olmayı öğrenmeden önce, insan gibi davranmayı öğrenmeliyiz.. Öğretmeliyiz bu cahil halkımıza..(evet bizim halkımız başkasının değil, o silah sıkıp can alanlar)..

Maça gelince..

Estonya'yı 2-0'la geçen Bosna Hersek, Dünya Kupası finallerine gitmek için play-off baraj müsabakaları oynama hakkını elde etti..

ESTONYA 0-2 BOSNA HERSEK

DEVAMI
DEVAMI...
....

7 Ekim 2009 Çarşamba

KAPITALIZMIN GUCU...


Kapitalizmin gücüne karşı koymak maalesef hiç mümkün değil. Öyle bir pazar var ki, bir dizi sayesinde yeni bir akım başlayabiliyor. Popüler dizi Aşk-ı Memnu’nun oyuncularının giymiş olduğu kıyafetler birden bir Pazar yarattı. Bihter’in kullandığı makjay ürünleri, kıyafetleri aranılır oldu. Öyle bir ilgi var ki, Perşembe akşamı diziyi izleyip, Cuma sabahı oyuncuların kullandıkları giysi ve takıları bulmak için hanımlar mağazaların yolunu tutuyor. İnanması güç gelse de (aslında kolay )

Beren Saat'in canlandırdığı Bihter'in kullandığı makyaj ürünlerinin ve takıların izini süren tüketiciler M.A.C ve Bee Goddess'un yolunu tutarken, ayakkabı tutkunları ise Sertaç Delibaş'ın koleksiyonlarına yakın ilgi gösteriyor. Dizinin Adnan ve Bihter çiftiyle, Behlül karakterlerinin yatak odalarını süsleyen Linens ise gelen talep karşında sitesinde yeni bir kategori daha açmış Aşk-ı Memnu modası...
DEVAMI..
...

SEKS YAŞAMINIZI CANLANDIRIN


Seks yaşamınızın tekdüzeliğinden mi bıktınız? Ya da artık eskisi gibi canlı olmadığını mı düşünüyorsunuz? O halde ilişkinizi gözden geçirmeniz gereken bir dönemdesiniz.

Seks yaşamınızın kalitesini pek çok şey belirler. Seviştiğiniz mekandan tutun, giyiminize, kuşamınıza kadar pek çok faktör vardır.

Farklı mekanlar deneyin: Tek düzelikten uzak durun. Her zaman yatak odanızda sevişmeyin. Farklı yerler deneyin, farklı mekanlar deneyin. Bu ilişkinize heyecan katacaktır emin olun.

Korkularınızı öğrenin: Eğer genellikle ilişkiden korku duyan insanlarla birlikte olduysanız,, aşk köşenizi kırılabilir aksesuar ve süslerden, sabit durmayan eşyalarınızdan kurtarın, temizleyin. Kırılmaz materyalden yapılmış iki çanak alın veya sağlam bir raf ya da masanın üstüne koyun. Vazo ve çanaklarınızı uyumlu eşinizle tanışana kadar boş bırakın. Onunla tanıştığınızda ise birbirlerine uyumlu çiçeklerle süsleyin.

İletişime açık olun : İletişim olanaklarını maksimuma çıkardığınızdan emin olun. Duygu ve düşünlerinizi partnerinizle paylaşmak ve birbirinizin hislerine, fobilerine ve arzularına saygı göstermek ilişkilerinize büyük katkı yapacaktır. Ayrıca problem çözme durumlarında güzel bir atmosfer yaratacaktır.

Romantik objeleri tercih edin: Aşk yaptığınız odanın dekorunu değiştirmeyi deneyin. Kokulu mumlar değişik aksesuarlar, saten çarşafları deneyin Sizi rahatlatacak ve de partnerinizi tabi renklere yer verin.

Beslenmenize dikkat edin: Beslenmenizde seks yaşamınız içim çok etkilidir. Önem gösterin. Ceviz, fındık ve baharatı sofranızdan eksik etmetin. Bu besinlerin uyarıcı etkisini unutmayın

Bol egzersiz yapın: Egzersiz yapmak aynı zamanda uyarıcı etki yapacal, bedeninizi zinde kılacaktır.

DEVAMI..

4 Ekim 2009 Pazar

GAZETECILIK MESLEGI NE DURUMDA?

Günümüzde gazetecilik meseleği tartışılır konu haline geldi. Gazeteciler haber niteliğinde diye mi düşünüp yapıyorlar bilinmez. Artık kendilerini okurlara sunuyorlar. Haberin içeriği gazetecinin kendisi olmaya başlamış. Herşeyin balon köpüğüne dönüştüğü dünyamızda bunlara bir de gazetecilik mi ekleniyor diye sormadan edemiyor insan...

Görselliğin iyice hüküm sürdüğü toplumumuzda artık içerik değil, görüntü paylaşımı revaçta olduğu için belki de gazeteciler de kendielerini teşhir etmeye başladı. Kim bunlar derseniz; hiç isim vermeye gerek var mı? Sağınızda solunuzda açtığınız her internet sayfasında karşınıza çıkıyorlar zaten. Kimisi yaptıkları röportajla konuğunu değil aslında kendini teşhir ediyor, kimileri ulvi, dini ziyaretlerini haberleştirip süsleyip, püsleyip okura sunuyor. Kimsi medyatik olma adına, hep bir yerlerde kalma adına gündem yaratmak için uğraşıyor.

Topluma bir şekilde ışık veren bu kişiler ne denli etkili o da görülüyor. Her geçen gün kirliliğe doğru sürekli adımlar atan insanoğlu, bu tür gazetecileinde sayesinde bir adım daha bu kirliliğe yaklaşıyor.

Bunda en büyük etki nedir diye düşündünüz mü hiç? Nasıl buralara geldik, nasıl bu hale düştük diye? Nasıl Armanlar, Muhtarlar vs. yetiştirdik diye düşündünüz mü hiç. Bunun en büyük sulçusu - suçlusu diyorum çünkü bence öyle toplumu aydınlatmak yerine , gerçek haber vermek yerine popülariteyi sundukları için- Özal'dır. Özal dönemi ile ortaya çıkan bu tip gazeteciler bu dönemlede varlıklarını daha iyi hissedirecek hale gelmişlerdir.

Kültürel sermayeden yoksun ama kapitalist sermayece zenginliği yaratan dönem bu sürecide hızlandırarak günümüze getirmiştir. Gerçek gazeteci kavramından uzak, geleneksel gazeteciliği artık tamamen unutmuş, incelik, saygı gibi duygu ve değerlerin yitirildiği bir gazetecilik anlayışı ile bu tip gazeteciler hep gündemde kalıp, kendilerini topluma anlatır ve kabul ettirir durumdalar ne yazık ki....
DEVAMI...

......