5 Mayıs 2009 Salı

TATIL YERLERI - GOCEK

Akdenizin küçük ve şirin beldesi Göcek, tatil anlayışınızı değiştiren sıradışı özellikleri ile tatil ve mavi yolculuk tutkunlarının en gözde yerlerinden biridir. Tertemiz havası, masmavi denizi ile davetkardır.

Kara, deniz ve havayolu ile kolay ulaşım özelliklerine sahip olan Göcek, bilinen tatil merkezlerinin aksine koruma altında olan küçük, sakin ve deniz ile içiçe bir beldedir.

Göcek; Dalaman Havaalanı'na yalnızca 22 km'dir. Kış aylarındaysa ulaşım için İstanbul aktarmalı uçuşlardan yararlanabilir yada Antalya uçuşunun ardından, Toros dağlarının eşsiz manzarası ve doğasının eşliğinde kara yoluyla Göcek'e ulaşabilirsiniz. Göcek hakkında yazılan görüşler, öneriler hakkında forumlara ve daha fazlasına ulaşmak için Göcek Turizm sayfası Gocekonline'a www.gocekonline.com adresiyle buradan ulaşabilirsiniz.

Göcek'in Dünya Üzerinde Önemi : Son yıllarda Göcek doğa tutkunları, uluslararası yatçılar için gittikçe önem ve şöhret kazanan bir mekana dönüşmüştür. En son model yatlardan küçük kayıklara kadar Göcek koyları dünya üzerindeki bütün yıl boyunca kullanılabilecek sayılı yerlerden biridir. Buna ek olarak Göcek, rüzgar, deniz ve hava sıcaklığı itibarı ile iyi bir görüş noktası olmaktan ziyade denize ilk açılış için dünyanın en iyi bölgesidir.

Tarihçe: Daha önceleri bir köy olan Göcek'in şimdiki hali, yeni yat limanları ve yatçılar için her şeyi daha da kolaylaştıran tamamen yenilenmiş limanları ile belediye olmuştur. Dünya standartlarının sağlanması sayesinde bütün belli başlı yabancı gazeteleri kitapları ve benzeri yayınları bulabilmeniz mümkündür. Göcek limanına gündüz veya gece herhangi bir saatte girmek tamamen güvenlidir. Buna ek olarak Göcek Kültür ve Turizm Derneğinin personeli civardaki koyları da dolaşarak uzun vadede çevrenin eski saf halini korumak amacı ile görev yapmaktadırlar. Bölge 1988 yılında çevre koruma yasası ile 3. dereceden doğal koruma alanı altına alınmıştır. Göcek orman işletme müdürlüğü binası civarında denizde bulunan dalgakıran ve yapılardan kalan kalıntılar sayesinde geçmiş zamanlarda Kalimche olduğu ortaya çıkmıştır. Fethiye otoyolundaki Likya dönemine ait kaya mağaralarından da anlaşılabileceği gibi burası şehrin mezarlığı idi. Kaya mezarlıklar otoyol boyunca devam eden tepede görülmektedir. Ünlü coğrafyacı ve tarihçi Strabon'un belirttiğine göre Daedala Caria ve Likya'yı bölüyordu.

İklim : Akdeniz ikliminin etkisindeki bu büyüleyici beldede yaz sezonu Mayıs'ın başında başlar ve Ekim sonuna kadar devam eder. Yaz aylarında bunaltıcı sıcaklar görülür. Bu nedenle gündüz saatleri plajlarda ve otellerin havuzlarında geçirilir. Mart ve Nisan ayları baharla birlikte uyanan doğayı gözlemek açısından ideal zamanlardır. Eko-turizm sezonu bu dönemde açılır. Kış aylarında sıcaklık 10 derecenin altına kolay kolay düşmez. Yazın sıcaklık 40 dereceye kadar çıkar. Dokuz ay denize girmek mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder