2 Ocak 2010 Cumartesi

2009 YILI KADINLARA NE VERDI NE ALDI


Koskoca bir yılı geride bıraktık. Hafızalarda güzel bir yer edinemedi ne yazık ki…Peki kadınların durumu neydi 2009’da?....

2009 yılında yaklaşık 200 kadın öldürüldü. Bugün 2010’a girebildiysek şanslı sayılırız. 2010’da kimbilir kaç kadının hangi sebeple yaşamı sonlandırılacak.

Ülkemizde taciz, tecavüz nedenlerinden dolayı onlarca kadın öldürülüyor, yüzlercesi de yaralanıyor. Hem psikolojik, hem bedensel olarak… Toplumun ne hale geldiğinin ve gittiğinin göstergesine bir bakın… Açlar ordusu… Ne beyinleri doymuş, ne bedenleri….

2009’un olaylarından biri de aylarca gazete ve internet haber manşetlerinden düşmeyen ÜZMEZ olayıydı. Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'in kız çocuğuna cinsel istismarla yargılanmasıydı. Üzmez önce tahliye sonra hapis cezasıyla karşılaşsa da yine ayları bulan sürecin sonunda olan küçük kıza oldu. Adli Tıp Kurumu'nun kapılarından defaten geçmesi, her seferinde kontrol adı altında yaşadıklarını hatırlaması, dünyası sanki hiç ters düz edilmemiş gibi görmezden gelindi.

Peki 2009’da sokakta kalan kadınların sığınağı olan Mor Çatı’lar ne durumda kaldı. Belediyelerin bir görevi olması gereken kadın sığınaklarından kaçı açıldı, kaçı kapandı. O kadınlar nerede şimdi?

Dünya Barışı için yola çıkan Pippa Bacca’yı öldüren zata verilen cezayı hatırlıyor musunuz? Murat Karataş ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.Karataş ayrıca cinsel saldırıdan 7.5 yıl, hürriyeti kısıtlamadan 5 yıl, hırsızlıktan da 1 yıl 8 ay daha hapis cezası aldı.

Yine zihinlerde yer eden bir olay daha vardı… Güler Zere…. Güler Zere akciğer kanseriydi. Ağustosta teşhis kondu. Avukatı mart 2009’da hastalığı nedeniyle serbest bırakılması için dilekçeler verdi. Ve Zere 2009 kasım ayında ancak özgürlüğüne kavuştu.Bu süre içinde hastalığı kat be kat ilerledi. Sorumluları kimler?..

DEVAMI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder