31 Mart 2010 Çarşamba

ALTERNATIF TIP SAKINCALI MI?

Son yıllarda tıptan umduğunu bulamayanlar, rahatsızlık ve hastalıklarına çare bulamayanlar alternatif tıpa yönelmiş durumda.

Alternatif tıp herkes için ve her hastalık için tedavi edici midir? Bu düşündürücü. Çünkü kişilerin tedaviye verdiği yanıtlar farklılıklar gösterebilmektedir.

Aktarlardan alınan tedavi edici bitkisel ilaçlar ne derece etkilidir? Etiketlerinde madde türleri, nasıl kullanılacağı ve miktarı mutlaka belirtilen bir ürün olmalıdır.

Üretim yeri nasıldır? Sağlık ve hijyen konuısunda ne kadar güvenilirdir. Tüm bunları gözönüne getirip, gerekli incelemeler yapılmadan bu ürünlere para yatırmak ve sağılığı riske atmak dikkat edilmesi gereken noktalardan...

İnternet günümüzde bu tür rahatsızlıklar içinde oldukça kullanılan bir yer. Herkes bu tür önerilerde bulunup, ürünlerini pazarlamak için uğraş veriyor. İçlerinde elbette gerçekten insan sağlığını amaç edinmiş, parayı bir tarafa bırakmış olan kuruluş ve kişiler olduğu gibi, bunu fırsat olarak değerlendirip, insan sağlığı ile oynayarak üzerinden para kazananlar da var. DİKKAT!'

Sınırlı bilgi düzeylerindeki kişilerin alternatif tıpı kullanıp, şifa dağıtmaları ne derece doğru ve gerçektir, tartışılır. Kişinin bu işi yapabildiğine dair, bilgi ve dökümanlarını değerlendirmek önemli bir husus.

Pek çok doktor ve profesör alternatif tıpın legal olmadığını savunuyor ve insan hakları ihlali olduğunu belirtiyorlar.Örneğin kanser tedavisinden alternatif tıpın zararları hakkında Profesör Mustafa Özdoğan şunları dile getirmekte:

“Alternatif tıp uygulayıcılarının en önemli argümanı, ‘modern ilaçların sentetik olduğu ve hastalara faydadan çok zarar verdiği, buna karşın doğal ürünlerin daha güvenli ve hastaya şifa sunduğu, doğanın bu konuda yok sayılamayacağı’ söylemlerinden oluşur. Günümüz tıp alanındaki gelişmeleri yok sayarak sınırlı bilgi düzeyleri ve birkaç eskimiş argümanla bireylerin alternatif tıp alanına yönlendirilmesi suçtur”

Alternatif tıpı kullanırken öncelikle bu konuda çok fazla araştırma yapıp, incelemelerde bulunduktan sonra, bitkisel tedaviyi kullanmanız ve hatta doktorunuza mutlaka danışarak uygulama yapmanız gerekmekte..


BIR ENDIŞELENEN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder