20 Nisan 2010 Salı

KISA SUREDE CILDINIZI YENILEMENIİN YOLLARI


ilkbahar mevsimi geldi. Soğuk kış günlerinden sonra hanımlar ciltlerini güzelleştirmek, canlandırmak ve küçük sorunlarından kurtulmak için çare arayışındalar.

İşte size cildinizi için minik reçeteler…

Çok fazla zaman almayacak, uygulaması ve hazırlaması kolay maskelerle cildinizde harikalar yaratabilirsiniz. Yılların verdiği yorgunluk, sinir, stres, yanlış beslenme gibi nedenlerden dolayı ciltte cansızlık, sivilce ve nemsizlik olabilir. Cildinize ayıracağınız 20 dakika onu canlandırmanıza yarayacaktır.

MASKE 1

Bu maske özellikle yağlı ve normal ciltler için geçerlidir. Kolaylıkla uygulayabileceğiniz maskenin malzemeleri ise şunlar:

Aktardan alacağınız taş kil, ılık su, limon suyu ve maden suyu

Ceviz büyüklüğünde taş kili bir kahve fincanına koyacağınız 3 yemek kaşığı suda eritin. Üzerine yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı maden sodasını ilave edin. Temizlemiş olduğunuz cilde bu krem kıvamındaki maskeyi sürün ve cildinizi gergin hissedene kadar bekletin. Ilık su ile durulayın. Limon ve maden suyu ciltteki siyah lekeleri gidermede etkilidir.

MASKE 2

1 kaşık bal,1 limon suyu, yarım fincan süt

Porselen bir kabın içine, bal ve limonu koyup, karıştırın. Yarım kahve fincanı süt ilave edin. Maskeniz hazır. Bir sünger yardımıyla ya da parmaklarınızla göz çevresi hariç maskeyi sürün maskeyi, göz ve dudak çevresi hariç, yüzünüze ve boynunuza sürün. 10 dak. beklettikten sonra, nemli bir sünger yardımıyla, maskeyi cildinizden temizleyin. Durulayın

MASKE 3

Yine bir miktar kil (ılık suda sulandırılmış), bir tatlı kaşığı mısır unu, 1 yemek pirinç unu, yarım limon suyu. Hepsini bir kapta tercihen porselen kapta bulamaç haline getirin ve cildinize sürün. Arındırıcılına siz de inanamayacaksınız.

Tüm bu uygulamaları haftada en az iki defa uygulayın. Ama unutmayın, temizlenmiş cilde uygulamalısınız.

TİN

...

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder