24 Haziran 2009 Çarşamba

ZIFAF (GERDEK) GECESI VE BILMENIZ GEREKENLER

Zifaf gelinle damat için en önemli gecelerden biridir. En azından geçmişte öyleydi.Evliliğin ilk gecesine zifaf denir.. Zifaf gecesi nasıl hareket edilir, ne yapılır? Bu konuda gençlerin bilgilendirilmesi gerekir. O gecenin korkulacak bir gece olmadığını, sevginin, birleşmenin zevkini anlatmak, bilgilendirmek gerekir.

Pek çok çift için bu gece, aile yaşamının en önemli günüdür. Eşler birbirlerine karşı bu ilk gecede cinsel düzeyde de sevecen ve anlayışlı olurlarsa, mutlu bir evlilik yaşamının temelini atmış olacaklardır.

Bu olayın bazen yanlış bilgiler nedeniyle fazla büyütülmesi veya bu konuda bilgi sahibi olmama, erkeği ve genç kızı heyecanlandırmakta, mutluluğu tatmak yerine çevresinin beklentilerinin ağırlığı altında ezilmektedir. Erkek erkekliğini, kız da bakireliğini kanıtlamak durumundadır. Erkekte, başaramama korkusu, kızda da cinsel ilişkiden aşırı acı duyacağı korkusu yaygındır. Hala bazı yörelerde beklenen kanlı çarşaf ise psikolojik olarak çiftleri kötü etkilemektedir. İki kişinin bu özel anı, belgelendirlmek istenmesi ahlak olarakta kabul edilebilir değildir aslında. Ama pek çok bölgede hala geçerliliğini korumaktadır, ne yazık ki… Bunu aşmanın yolu da eşlerden geçer. Bunun yanlışlığı, böyle bir şeyi kabul edemeyeceklerini ailelerine anlatmalı ve özel anları çiftler arasında kalmalıdır.

devamı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder