9 Ağustos 2009 Pazar

ISTANBUL SAHILLERI VE PIKNIKCILER ..

İstanbul’un Marmara kıyıları .. ve belediyenin döktüğü trilyonlarca lira .. Yemyeşil sahiller … İstanbul’un sakinleri çoluk çocuk yeşillikler içinde yürüyebilsin .. deniz kokusunu içlerine çeksinler .. Gözleri ve yürekleri dinlensin diye akşamları ve hafta sonları .. Yani medeniyeti halkının ayağına getiriyor Belediye .. İnsanlık yapıyor ..

Peki halk ne yapıyor .. “Garabet” bir mangal kültürü ile dalıyor bu canım çimenlere bilhassa hafta sonları .. Akşam bu güzelim sahiller boşaldığında bir bakıyor ki insan her taraf “perişan” .. Sanki bir çekirge sürüsü istilasına uğramış .. Hani şu tarlaları mahveden zararlı yaratık var ya .. İşte onun gibi ..

Bir tarafta tarlayı mahveden çekirge isimli böcek .. diğer tarafta güzelim yemyeşil sahillerimi mahveden 2 ayaklı yaratıklar ..

Yahu be adam bütün sülalen ile gelip çimenlerin üstüne kuruluyorsun .. Yemeklerini açıp bir güzel yiyorsun .. Veletlerin, torunların çimleri eziyor .. Ayçiçeklerini çıkartıp, yiyip yiyip kabuklarını yerlere atıyorlar ..Be Allahın adamı bari giderken çöpünü, pisliğini bir torbanın içine koyup beraberinde götürsene .. Bari Allah’ın (ve Belediyenin) sana verdiği bu olanağı temiz kullanıp kıymetini bilsene ..

Be utanmaz adam .. Evinde de böyle çöpleri ortaya halının üstüne atıyor musun? Veya geldiğin köyünde de hizmetçin mi vardı arkandan pisliklerini toplayacak? vs vs ..Sabaha kadar sitem et bu bilinçsiz cahil yaratıklara..

devamı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder