12 Kasım 2009 Perşembe

MUSA'NIN OLUMUNUN ARDINDAKILER...

Küçücük bir çocuğun öldürülmesi tam bir trajedi. Erzurum'da kaçııııdıktan sonra cesdi bulunan Musa'nın öldürülmesi ile ilgili olarak gözaltına alınan kişi aileden biri.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, olayla ilgili gece gözaltına alınan kişi, çıkarıldığı çocuk savcılığındaki sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Tutuklanan kişinin aileden biri olduğunu belirten yetkililer, konuyla ilgili daha sonra açıklama yapılacağını bildirdi.

Sebebi henüz bilinmeyen ölüm ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bilindiği gibi küçük Musa'nın bilgisayar oyunlarına ilgisi olduğu, oyunlarıın şifrelerini kırarak, bu yoldan para kazandığıı söylentiler arasında. Eğer sebep bu ise, altındaki nedenleri bilmesek de, bu oyunların çocuklara ne kadar zarar verdiği ve yanlış yollara saptırdığı.

OYUNUN TEHLİKELERİ

Musa'nıın oynadığı Metin2 adlı oyunla ilgili olarak konuşan ve dünya sıralamasında ilk 10'a giren
Recep Kara Vatan’a oyunun bilinmeyenlerini anlattı. Yaklaşık 2 yıldır Metin2 oynadığını belirten Kara, “Bu oyunla ilgilenen kötü niyetli çok insan var. İnsanlar göz göre göre soyuluyor. Organ mafyasının bile bu oyunla çocukları kandırdığı söyleniyor” dedi.

Karakterini üst seviyelere çıkarmak için tam 10 bin lira harcadığını belirten Recep Kara, “Bu oyun beni paranoyak yaptı. Bilgisayarımı açmadan önce dakikalarca kontrol işlemi yapıyorum. Her an hesabım çalınacak korkusundan uyuyamaz hale geldim. Sonunda 12-13 bin lira eden karakterimi, 5 bin liraya satılığa çıkardım” diye konuştu.

“Dişi karakterle kandırıyorlar”

Musa’nın şifre kırma yeteneği nedeniyle kaçırılmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Kara, “Bu oyunda her türlü pislik kol geziyor. Kadın karakter yaratarak çocukların güvenini kazanıyorlar. Sonra MSN’de bağlantı kurup yaklaşmaya çalışıyorlar. Musa da böyle bir kandırmacaya kurban edilmiş olabilir” dedi.

“Yöneticiler çalıyor”

Oyunun Türkiye temsilcisi ’Kronos’kod adlı kişiyi suçlayan Kara, “İleri seviye karakterleri bloke edip unutulduktan sonra satışa çıkarıyor. Normalde bunları kimin yaptığı, sisteme en son kimin hangi bilgisayardan girdiği, IP numaralarından belli olur. Gizli denilip verilmiyor, bunları yapanlar aslında kendileri” iddiasında bulundu.

Tam bir para tuzağı

İLK olarak Çin’de ortaya çıkan ve son dönemlerde Türkiye’de giderek yaygınlaşan “Metin2” adlı oyun, çocukları bilgisayar bağımlısı yapmakla kalmıyor, oyunda kullanılan silahları satın almak için yüklü miktarda para da harcatıyor. Çocuklara para kazanma ve sürekli başarı elde

etme hırsı kazandıran bu oyunda, oyuncular arasında oluşan pazar, bilgisayar karakterlerinin oyunun çok yaygın olduğu yabancı ülkelerde 10 bin dolara kadar yükselen fiyatlarla satılmasına yol açıyor.

10 çift el, 15 rüzgar 700 TL

OYUNDAKİ her bir karaktere Char deniliyor. Char’ların elindeki silahlar oynadıkça güçleniyor ve daha etkili savaşçılar haline geliyor. İşte Recep Kara’nın “Zivana” karakterini daha güçlü hale getiren özellikleri ve fiyatları:


DEVAMI...
....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder