14 Nisan 2010 Çarşamba

DALYAN CAMUR BANYOLARI RAGBET GORUYOR


Dalyan.. Tarihi,caretta caretta kablumbağaları, denizi, kaplıcaları ve doğal güzellikleri ile ünlü Muğla'nın turistik beldesi. Her yıl binlerce turistin akın ettiği Dalya'na şimdi de çamur banyoları için turist akmaya başladı

İngiltere, Hollanda ve Avustralya'dan gelen turistler kendilerini çamura atarak çamur banyosu yapıyorlar. Çamurun kuruması ve ciltlerinde kuruması için
saatlerce güneşin altında kalıp, kaplıca havuzlarda suya giriyorlar.

Tesiste, turistlerin içinde çamur bulunan havuzlara girerek vücutlarını çamurla kapladıklarını ve güneşin altında beklediklerini ifade eden işletme sahipleri, ''Kuruyan çamur deriyi geriyor ve gözenekleri temizliyor. Duşlarda çamur temizlendikten sonra kaplıca havuzuna giriliyor. Burada 30 dakika kalmak yararlı oluyor'' dedi.

ÇAMUR BANYOLARINA RAĞBET ARTIYOR
Çamur banyolarına, nisan, mayıs ve haziran aylarında günde 500, temmuz ve ağustos aylarında ise günde 600 turistin geldiği öğrenildi.

Klorür, sodyum, hidrojensülfür, florür ve radyoaktif radon gazı içeren 39 derece sıcaklıktaki kükürtlü sularla oluşturulan çamur banyolarının, romatizma, siyatik, kireçlenme, cilt hastalıkları, mantar, mayasıl, kaşıntı, kadın hastalıkları, damar sertliği, tansiyon, böbrek taşı gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor.

Doğal tedavi ve eğlence yeri Dalyan şimdiden yaz sezonunu açmış görünüyor.

TİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder