25 Ağustos 2009 Salı

REGL DONEMI VE KADIN...

Regl dönemi pek çok kadın için kabusa dönüşebiliyor. Kimi kadın kolay atlatııyor, kimi kadıın ise güçlükle. Genellikle bu dönemde kişide gözle görülür ve de psikolojik olarak çöküntüler görülebiliyor.İkinci bir kişiliğe bürünebiliyor kişi. Hormon dengesinin değişmesi; kadında hoşgörüyü, sabrı alıp götürüyor. Bunlar ruhsal olanlar. Bunun dışında kadında başağrısı, şiddetli karın ağrısı, uykusuzluk ya da tam tersi uyku durumu, halsizlik, kilo kontrolsüzlüğü gibi yan etkiler oluşabiliyor. Kimi kadın bunu en asgari derecede yaşarken kimi kadın ise, tüm bunları yoğum olarak yaşıyor ve adeta o dönemde yaşama küsüyor.


Pek çok evliliklerdeki kavgaların bir çoğu bu dönemlere rastlar. Kadunun tahammülsüzlüğü ve hassasiyeti nedeniyle sonu kötü biten kacgalara kadar gidebilir.

Uzmanlar bu duruma adet Öncesi Gerginlik Sendromu adı veriyor ve durumun eğer kişiyi normal aktivitelerinden, işinden, eşinden etkilemiyorsa önemli olmadığını ancak rahatsızlık verici boyutlarda oluyorsa ciddi olduğunu belirtiyorlar

devamı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder