26 Ağustos 2009 Çarşamba

VAROLUS SEBEBIN OLACAK...

Öğretmek için öğrenmek gerek. Öğrenmek içinse, araştırmak, okumak, dinlemek, görmek gerekir. Başkalarına bir şeyler öğretmek, yaşama bir katkı sağlamak istiyorsan, önce öğreneceksin.

Varoluş sebeplerinden biri olacak, öğrenmek… Ben bilirim demeyeceksin, bilmediğini de bileceksin.Öylesine geldik bu dünyaya, böylesine gideceğiz demeyeceksin. Hep öğrenmek için çabalayıp, sevmek için mücadele edeceksin. Kapıları zorlayacaksın.. Yaşamın kapılarını… Asla pes etmeyeceksin, yaşam mücadelesinde… Bu dünyayı ben mi değiştireceğim, deyip bir köşeye çekilmeyeceksin. Haksızlıklara, yalanlara, yanlışlara karşı koyacaksın ki, insan olmanın anlamı olsun. Günlük zevkler içinde hayatı umursamazlık etmeyeceksin. Kirlenmeyeceksin. Temiz kalmak için çalışacaksın.

Hayat sana bir kere sunuldu. Bunu boş şeylerle geçirmeye hakkın yok senin. Yanında olup bitenden haberdar olacaksın. Amacın, magazin olmamalı, bıgün yemek yarışmasında ne olacak, kim kimi aldatacak, kim kiminle çıkmış gibi göz boyayan programlardan uzak duracaksın. Düşüneceksin. Çünkü sen düşünen bir hayvansın. Seni diğer hayvanlardan ayıran özellik bu.. Unutmayacaksın.

Kürt açılımı neymiş? Demokrasi elden gidiyormuş? Cumhuriyetin temeli sarsılmaya çalışılıyormuş? Ülke bölünüyormuş .. Bana ne, ben yaşamama bakarım demeyeceksin. Unutma senden sonra senin nesillerin yaşayacak bu ülkede… Boşverme… Katıl… Sen de katıl.. Düşünen, üreten insanların içine ki, sayı artsın.. Katıl ki, bu ülkenin, bu dünyanın bir varlığı olduğunu ispatla.

DEVAMI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder