31 Ağustos 2009 Pazartesi

3 MILYON EURO KARSILIGI HELALLIK?

Münevver Karabulut'un ölümünün üzerinden aylar geçti ve katili hala yakalanamadı. Olaylar dur durak bilmeden devam ediyor. Aslında bu olayın ardında tartılıması gereken diğer bir konu da etik tartışması olmalı.

Bugün aşağı yukarı herkes son olaydan haberdar olmuştur. Süreyya Karabulut'un Garipoğlu ailesinin helallik talebi için, 3 milyon Avro istediği iddiası..

Dökülen bir kan, yiten umutlar, bir genç kızın yaşama veda edişi (ettirilişi)... Hazin şeyler yaşanırken arkasından mide bulandıracak şekilde olaylarda yaşanmakta. Sistem öyle bir duruma getirmiş ki insanları... Para ile satın alaınamayacak insan da neredeyse kalmadı dünyada. Etik, onur, duygular yerini maddi değerlere(!?) bıraktı.

Bir babanın böyle bir teklif getirmesi her ne nedenle olursa olsun, kabul edilebilir bir şey değil. Bundan bir kaç ay önce baba Karabuluta olayla ilgili bir kitap basılması için fikri sorulduğunda Baba Karabulut ‘bu kitaptan elde edilecek parayı nasıl paylaşacağız?’ demiş. Konuyu yakından takip edenlerden bir olan Cüneyt Özdemir'in twitter sayfasındaki yazısı konuyu daha iyi tasvir etmenize yardımcı olacaktır.



DEVAMI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder