4 Eylül 2009 Cuma

YAŞAM İKSİRİ... CEVİZ


Ceviz.. Yaşam iksiri de denilebilecek cevizin yararları saymakla bitmiyor. Yaşılık engellemesinden tutunda cinzel gücü arttırmasına kadar pek çok faydası olan ceviz, kolay bulunması bakımından da oldukça doğal bir ilaç....


Cevizin Yararları...


* İçinde bulunan omega 3 ve omega 6 sayesinde yaşlanmayı geciktiriyor. Kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenleyip, yaraların iyileşmesinde rol oynuyor. Ayrıca prostat kanserşinden koruyor. Yapılan arşatırmalar haftada 2-3 avuç ceviz yiyenlerin yemeyenlere göre kalp krizi geçirme riski düşük.
* Saç dökülmesini engelleyip, saçlara canlılık ve parlaklık kazandırıyor. Bunun için yapmanız gereken; 20-25 adet kuru ceviz kabuğunu bir litre suda kaynatıp, dinlendirdikten sonra saçlarınızı haftada 2 kez bu su ile durulamanız. Ayrıca, taze ceviz kabuğunu bir cezve suyla macun haline gelene kadar kaynatıp bunu saçınıza maske olarak uyugulamanız.
* Yeşil halde taze cevizin kabukları kaynatılıp içildiği takdirde cinsel gücü arttırıyor.
* Ağız kokularından muzdaripseniz, cevizle bunu önleyebilirisiniz. Yaprağını su da kaynatın ve bir kaşık zeytinyağı ilave edin. Geceleri bununla gargara yaptığınızda bir süre sonra ağız kokusundan kurtulduğunuzu göreceksiniz.

DEVAMI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder