4 Eylül 2009 Cuma

EVLENIYORSUNUZ.. PEKI HERSEY HAZIR MI?


Geleceğe ait önemli bir karar verdiniz... Evlilik... Peki herşey hazır mı? Planlarınız yaptınız mı düğüne dair... Size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz ayrıntılar burada...

Evlilik hazırlıklarına başladınız. Bunun için planlama ve bütçeyi de dikkate almalı ve organizasyonu bu doğrultuda yapmalısınız. Düğün töreni tatlı telaş, ama nasıl düzenlendiği ve planlandığı çok önemli. Olası aksaklıkları önlemek, düğününüzü tatlı bir anı olarak saklayabilmek ve yeni yaşamınıza iyi bir başlangıç yapabilmek için bazı noktalara dikkat etmenizde yarar var. Başarılı ve güzel bir düğün davetinde uyum ve bütünlük önemlidir. Doğru menü, lezzetli yemek, nikah töreni, ses-ışık-müzik, dekor, zamanlama, pastanın çıkışı, programın akışı, hepsi bir bütündür. Evet, büyük gün kararlaştırıldı ve geri sayım başladı. Şimdi hiç telaşa kapılmadan ajandanızı elinize alın ve hazırlıklarınıza başlayın. Düğün hazırlıklarına, mümkün olduğunca erken bir dönemde başlamalıdır ki, beklenmedik aksilikler yaşanmasın. Bunun içinde ajandanızı hemen elinize alıp bir takvim düzenlemelisiniz. 6 ay kadar bir süre önce organizasyona başlamak yerinde olacaktır. Öncelikle bunun için bir bütçe ayıracağınızı sakın unutmayın. Ayırdığınız bütçeye ekstra harcamalar gireceğini de unutmadan oranlayın. İkinci aşamada düğününüzü nasıl yapmak istediğinize karar verin. Bir kır düğünü mü, yoksa sade bir nikah mı olacak? Yemekli mi yemeksiz mi kokteyl türü mü olacak. Bütçeyi buna göre tekrar gözden geçirin ve kararınızı verin.. Üçüncü aşamada, belediye işlemleri devreye girecektir.Nikah belgelerinizi hazırlamaya aylar öncesinden başlayın. Tarihinizi belirleyin.

Düğün zamanı yaklaştı mı? Evet kolları sıvayın ve düğün yapılacak mekan seçimi, geliklik ve smokin seçimi için araştırmalara başlayın. Düğünün olmasına birkaç hafta kala son çalışmalarınızı da yapın. Bunlar nedir? Balayı yeriniz, balayı tarihiniz, nikah şekerleriniz, nikah şahitleriniz,fotoğrafçı seçiminiz. Evet bütün bunlar tamamlandı ve düğün gümnü geldi çattı mı? Düğünden bir ün önce hamama gidin, bir güzellik salonunda kişisel bakımınızı yaptırın.

Yarın büyük bir gün. Yaşamınızda açılacak olan yeni bir sayfa için erken yatın ve güne hazır olarak kalkın. Evet... Geleceğinizin temellerinin oluşacağı gün geldi. Derin bir nefes alın. Bırakın etraftaki tatlı koşuşturmaları...Kuaförünüze gidin. Oradan fotoğrafçınıza ve son olarak tabi, düğününüzün yapılacağı yere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder